Strasne sa bojim vodicaka

Príspevok v téme: Strasne sa bojim vodicaka
kajinka2121

ahoj,

nevie mi niekto prosim poradit ako mam prekonat strach a urobit si vodicak?

Uz trikrat som bola prihlasene do autoskoly a nakoniec som to vzdy vzdala. Vsetci z rodiny a priatelia maju vodicaky a tlacia na mna aby som si ho urobila i ja...
Ja sa strasne bojim, aj dnes som videla jednu babu v aute autoskoly vsetci na nu trubili... ja by som spanikarila, bojim sa, ze niekomu ublizim, ze nebudem vediet obist auto, parkovat, ze si pomylim brdzu s plynom, co sa mi uz raz stalo, ked ma ucil frajer soferovat.

Neviem ako prekonat svoj strach :(

Slobodna

Ešte by som dodala k téme jednoduché a výstižné- tak ako nepatrí alkohol tak ani strach za volant. Pri šoférovaní musíš byť v pohode a musíš rozmýšľať, predvídať, mať oči úplne všade. To, že niekto urobí vodičák, neznamená, že je pán šofér :) Aj dlhoročnému, skúsenému šoférovi sa podarí urobiť chybu, pôsobí tam totiž viac faktorov vzájomne a psychika je jedným z nich. Strach nie je namieste ale zodpovednosť áno.

lost

jaj tak, cize co sa stane ak takeho cloveka chytia? :D
mozu mu dat pokutu maximalne za to ze vosiel s vozdilom na neverejnu cestu ci take nieco ?

Slobodna

tak normálne to nie je, preto sa netreba nechať chytiť a zakaždým meniť miesto :) Tak my to robíme aj kvôli adrenalínu.

erika1020

ak ti možem poradiť, nerob si vodicak, nemusiš mat to co maju iny!ja mam vodicak,ale robila som ho až ked som si uvedomila,že som na to zrela mala som 28.radšej chod bycikpom aa neriskuj že niekoho zabiješ .držim palceky v tvojom rozhodnuti papa

lost

No presne... ta skola extremu, to by som aj chcel (nie hra so spojkou v zapchach a ko je tomu v autoskole) :D A to je normalne mozne ist len tak na stare letisko a tam robit cokolvek? Ci to je nejaky opusteny asfalt ?

Slobodna

prečo? chceš sa pridať? Na starom letisku s kamarátmi :) Inak podľa mňa je veľká škoda, že niečo podobné nemôže absolvovať každý absolvent autoškoly- školu šmyku atď. pripraviť sa na extrémne situácie.

anonym_1188

kajinka, mám ten istý problém až nato, že ja už mám cez 40 a hrozne by sa mi zišlo šoférovať, ale ten môj strach ma brzdí, testy už viem skoro naspamäť, nebojím sa vodičáku, ale mám strach zo šoférovania. Môj muž bol taký istý ako ja a teraz ani na krok bez auta, má vodičák len 6 rokov a nadáva si sám sebe aký boldebil, že neišiel skôr a teraz núti mna

Slobodna

Neboj sa, je to paráda, ja milujem šoférovanie, teraz si robím také závodné-adrenalínové jazdy s chalanmi a je to super :) pokiaľ neprekonáš svoj strach tak do auta ani nelez, pretože najhoršie čo môžeš urobiť je za volantom spanikáriť, tým ohrozíš nielen seba ale najmä ostatných. Keď budeš vedieť čo máš v aute robiť a budeš pripravená na každú situáciu, jazdiť primeranou rýchlosťou, pri ktorej si schopná ovládať auto a rýchlo zareagovať atď. Ja som za volantom úplne pokojná a ostatných si nesmieš až tak všímať, len spolujazdci sú so mnou akýsi nepokojní, neviem prečo :))