imunita a výrobky tianshi

Príspevok v téme: imunita a výrobky tianshi
deňanoc

ahojte, potrebovala by som poradiť. Syn má 4 roky a je každý mesiac aj 2x chorý. len čo sa ochladí, nastupi nádcha, potom mu to stečie do hrdla a kašle. často ma aj ATB. na posilnenie imunity som už vyskušala všetko možne z lekarne od multivitaminovych sirupov cez tabletky na posilnenie imunity až po homeopatika typu echinacea. nič nepomaha. znama mi ponukla vyrobky z tianshi - biocalcium a spirulinu. mate skusenosti s týmito výrobkami? ďakujem

muc

deňanoc, ide o pripravky s obrovsky nadsadenymi cenami. a k tomu tie tebou spominane nemaju priam ucinok na imunitu. calcium je na kosti a spirulina je zdrojom vitaminov a mineralov- ako podporny pripravok moze byt aj na odolnost.

dla toho co pises, bude zrejme nejaky fokus v nosovych dutinach. kup koloidnu striebornu vodu a tu mu aplikuj viac x denne po kvapkach do nosa.a dlhodobo. na imunitu urcite radsej zinok, selen, cecko a betaglukany. pripravky si radsej objednaj napr. z puritan.com. v konecnom dosledku ta vyjdu lacnejsie nez tianshiovske a napr. spirulina je az 500 mg. v 1 tabletke na rozdiel od tianschiovskej 300 mg.

Slobodna

deňanoc, mám osobnú skúsenosť s týmito výrobkami a mne osobne nijak nepomohli. Pomohlo mi dlhodobé branie Selenu so zinkom plus produkty Joalis.

xixia

Ok v pohode. Však mne to môže byť jedno. Neviem či si ty matka alebo nie,a ani ma to nezaujíma. ale ak by si chcela vedieť,tak myslím si že každý rodič ktorý ľúbi svoje dieťa robí preň všetko čo môže aby bolo zdravé, šťastné a spokojné. A ked mi niekto povie že sa o svoje dieťa nestarám tak ma to nahnevá,pretože neuznávam ľudí ktorí za každú cenu potrebujú len podrypávať a vytvárať konflikty. Neviem či ti niekto nejako ublížil a preto útočíš na ľudí ako som ja,ale to je už na tebe. ja som sa tu neprišla trápne osočovať s niekym. Toto ja nepotrebujem a ked to potrebuješ ty ta si nájdi inú obeť. Tá pani tu napísala, lebo sa bojí o svojho syna a chcela sa poradiť, tak som jej napísala svoj názor, čo pomohlo nám a to je všetko Tebe prajem pekný deň. A radšej buď usmiatá a milá ako zatrpknutá a útočná :o)

muc

....si na verejnom fore a odopriet mi moj nazor nemozes...
myslim si, ze tvoja reakcia je veeeelmi prehnana na to, co som napisala...
pichla som do osieho hniezda???...ci?

a ze si zvladla u dcery plucne chlamydie...hm...kiez by to bola pravda....

xixia

Tak milý MUC. Neviem kto si, a či sa ťa niekto pýtal na tvoj názor. Ja som si s tým poradila sama a zvládla som to. A nemal by si tu takto mudrovať keď nevieš čo som, kto som, a ako žijem. O svoju dcérku sa starám príkladne, cumel ani nemala. ked sme toto zistili všetci sme boli na testoch. všetci sme mali negatívne. Nejdem tu polemizovať nad tým kto si a či máš nejaké skúsenosti, ale čudujem sa že v dnešnej dobe, ked je plno kadejakých chorôb a ktoré sa vytvárajú z úplných blbostí ty mi tu ideš hovoriť že sa nestarám dobre o svoje dieťa. Nepoznáš ma tak ma nesúď. Neprajem ti toľko preplakaných nocí ako som mala ja nad svojím dieťaťom. A to je ešte aj tak nič oproti iným rodičom ktorí majú horšie zážitky, takže ťa len prosím aby si ma tu neurážal s niečim do čoho nemáš právo zasahovať ked ma NEPOZNÁŠ...

muc

to je sila, aby 5 mesacne babo uz malo plucne chlamydie! mozete sa sami sebe pdakvat, ze bola chora. ma ich niekto z vas a zrejme olyzovanim cumla a podobnymi blbymi sposobmi ste ju infikovali.

xixia

Ahoj, ja som mala podobné problémy s dcérkou. Ale u nás sa to začalo od 5 mesiaca do 7 mesiaca sme vystriedali 3 druhy atb. zápal obličiek, dva krát za sebou pľúcne chlamídie...no hrúza. Z tých hnusných antibiotík mi malinká chradla pred očami - len plakala,vrackala a hnačkovala. Potom mi známa poradila liečiky z mrtvého mora.Normálne som jej vysadila tie atb a začala som jej dávať toto.A môžem povedať že jej to pomohlo. A dnes má malá rok aj štyri mesiace je zatiaľ môžem povedať že je na tom super. Problém je v tom,že dnes je všetko o peniazoch, a tak nie sú to najlacnejšie lieky, ale ja si vždy odkladám do pokladničky a ked našetrím tak jej zase kúpim. Jeden liečik mám stále doma - je to ako prírodné atb. Ked vidím že niečo na malú lezie tak jej to dám a nemusím sa báť že jej to škodí ako ozajstné chemické antibiotiká.

Maros75

Polyoxidonium-
je silný stimulátor imunity. Samotné podávanie preparátu vedie k značnej aktivácii schopnosti imunitného systému reagovať na cudzorodé antigény a zneškodňovať patogénne mikroorganizmy a bunky ako aj rozpustné toxíny a škodlivé mikročastice. Imunofarmakologické mechanizmy pôsobenia polyoxidonia v organizme boli detailne preštudované a ich pôsobenie je vyjadrené v nasledujúcich vplyvoch preparátu na konkrétne články imunogenézy:
polyoxidonium aktivuje tri veľmi dôležité subpopulácie fagocytov: pohyblivé makrofágy tkanív, cirkulujúce fagocyty krvi a takisto usadené fagocyty retikulo-endoteliálneho tkaniva. Tak napríklad pod vplyvom polyoxidonia sa aktivuje migrácia makrofágov, ich schopnosť fagocytovať a tráviť - požierať patogénne baktérie. Okrem toho rastie adhézna aktivita polymorfnenukleárnych leukocytov krvi a ich schopnosť vyrábať aktívne formy kyslíka pri kontakte s opsonovanými fragmentmi mikroorganizmov. Značne sa stimuluje schopnosť buniek retikulo - endoteliálneho systému zachytávať, fagocytovať a odstraňovať z cirkulujúcej krvi cudzorodé častice;
polyoxidonium zvyšuje efektívnosť kooperačného (vzájomného) pôsobenia T- a B- lymfocytov v reakciách tvorby protilátok ako odpoveď na cudzorodé antigény. Ak nie je antigénny stimul, polyoxidonium neindukuje polyklonálnu premenu B-lymfocytov na bunky, ktoré vylučujú imunoglobulíny, nevyvoláva viacnásobné cykly delenia B- a T- lymfocytov; tym sa odlišuje polyoxidonium od takých mitogénov ako sú
bakteriálne lipopolysacharidy a rastlinné lektíny;
molekulárne zmeny v plazmatickej membráne indukované polyoxidoniom slúžia ako jeden zo spúšťacích signálov aktivácie buniek. Takto pod vplyvom polyméru lymfocyty vstupujú do počiatočnej G1 fázy bunkového
delenia. Prebieha aktivácie syntézy RNA a expresia receptorov pre interleukin-2.
pôsobenie polymérneho imunostimulátora na makrofágy indukuje zmeny v bunkovej membráne, ktoré vedú k zvýšeniu priepustnosti pre Ca2+ ióny, ktoré aktivujú helperové funkcie makrofágov v imunitnej odpovedi. Polyoxidonium prevažne aktivuje funkciu makrofágov a trochu menej lymfocytov.
pri stimulácii imunitných reakcií polyoxidonium nenarúša prirodzené mechanizmy ich brzdenia. Tak napríklad pri podaní imunostimulačných dávok polyoxidonia úplne normálne prebieha formovanie T- buniek supresorov,
ako aj fungovanie už vytvorených T-supresorov;
stimulácia imunity pomocou polyoxidonia nevyčerpáva rezervné možnosti krvotvorného systému. Obsah kmeňových krvotvorných buniek v tkanive kostnej drene, ako aj schopnosť týchto buniek proliferovať a diferencovať sa v erytroidnom, granulocytovom, monocytovom a megakariocytovom smere vývoja sa v plnej miere zachováva i po podaní imunostimulačných dávok polyoxidonia. V dôsledku jednorázového, alebo po dobu celej kúry, podávania polyoxidonia na stimuláciu imunitných reakcií zdravého organizmu s normálnymi ukazovateľmi stavu imunitného systému, nevedie k zmene bunkového zloženia periférnej krvi.

Čítajte viac: primar.sme.sk