otazka ?

janekMY33

Ale ja nechapem preco dievcata nepropaguju sex ako v Amerike do 18 len oralne a potom Antikoncepcia.Tu na slovensku ste si tich mladencou moc rozmaznali ked nebude sexovat najde taku co bude a pod.

Deee

No nic doba pokrocila, ja som v 15- tich ani poriadne nevedela čo je hak...resp. riešila som zalubene pohľady a objimacky, ale milovanie bolo na miiiiiiile vzdialené...

bella12

kukusina,
začať so sexuálnym životom v Tvojom veku je naozaj predčasné a sú na to dôvody tak biologické, ako aj psychologické. Určite mi aj sama dáš za pravdu, že momentálne máš bližšie k dieťaťu ako k zrelej žene. Prechádzaš obdobím dospievania a Tvoje telo prechádza veľkými zmenami. Tieto nekončia nástupom menštruácie, aj po jej príchode dozrievanie pokračuje ďalej - mení sa tvar a veľkosť panvy a maternice, stabilizuje sa hormonálna rovnováha, ale hlavne pokračuje dozrievanie krčka maternice. Dospievajúce dievča je pohlavným životom viac ohrozené ako dospelá žena a práve skorý začiatok sexuálneho života je jedným z hlavných rizikových faktorov rakoviny krčka maternice. Čo sa týka HAK, ide o umelý zásah do zdravého organizmu, ktorý sa prejavuje plodnosťou, s cieľom zneplodniť ho. Neverme tomu, že užívanie HAK nemá žiadne negatívne účinky, o to viac období dospievania. Ubezpečovania výrobcov či gynekológov o neškodnosti slúžia prakticky jednému cieľu - dosahovaniu zisku farmaceutických spoločností.

Dospievajúce dievča nie je zrelé na sexuálny vzťah ani po psychickej stránke, pretože v tomto období ešte ani nevie, aký je skutočný význam sexuálneho spolužitia. To by malo byť vyjadrením zodpovednosti a záväzku - odovzdávam sa Ti naplno a navždy, pretože Ťa milujem a chcem Ťa urobiť šťastným. Vyberám si len Teba a vzdávam sa všetkých ostatných, si mojím jediným /mojou jedinou. Toto odovzdanie je identické s tým, ktoré deklarujú snúbenci pri sobáši. Každý pohlavný styk, pri ktorom chýba toto neodvolateľné odovzdanie svojej osoby (a ktoré by malo byť zastrešené manželským zväzkom) je vlastne aktom, ktorým si dvaja svojimi telami navzájom klamú: chcem zatiaľ Tvoje telo, lebo sa mi páčiš, ktovie, možno niekedy budem chcieť i Tvoju dušu a Teba na celý život, možno... Sex sa zneužíva na uspokojenie vlastných sebeckých potrieb a nie je prejavom hľadania dobra toho druhého. Najbolestnejšie to pociťujú práve dievčatá, ktoré opustí ten, ktorý im sľuboval lásku na celý život. Zostávajú so zraneným srdcom a strateným panenstvom, ktoré im už nikto nevráti. Neskoro prídu na to, že to nebola láska a že tých pár chvíľ rozkoše nestálo za to.