Mačička

Príspevok v téme: Mačička
Scotch

viem, ze vela ludi neznasa macky :) ale ti, co k nim mate pozitivny vztah a naahodou nejaku tu cicu doma mate, chcem sa opytat, ci sa da macicka vycvicit... ci bude posluchat, pocuvat na meno, ci ak je macka v bytovke, je okrem vencenia nutne ju vypustat von, napriklad na noc a rano sa vrati... a vlastne celkovo, co obnasa starostlivost o macku? pocula som aj take reci, ze macku sa neda vycvicit, ze to si stale bude robit, co chce..

ellie123

mačky sú pre mňa dokonalé, i keď je pravda, že inteligenciou nedosahujú psy... :) nedajú sa teda dokonale vycvičiť, ale napríklad ju môžeš naučiť nehrýzť pri hre keď máš kus trpezlivosti, jednoducho sa s ňou prestaneš hrať, a ona si zapamätá, že keď sa na nu vy___ tak asi urobila niečo zlé :)nemusia vodu ani voditko, ale ked ich ucis odmala, niektore sa daju naucit, no s niektorymi je problem.. :D tiež na nejaké výnimky/žiadne zviera nie je dokonalé/ používajú svoje skrabkadlo a zachodik, reaguju na svoje meno, a hlavne su velmi ukludnujuce. je pre ne lespie, ked ich drzis v interieri, aby mali par miest na sedenie na vyvysenom mieste,popripade volne parapety, macky rady sleduju vsetko co sa deje, popripade spia na vyssich miestach, inak zvyknu byt nespokojne a nervoznejsie. casto vyhrabavaju kvetinace.. a nemusia vodu, macka si pamata cely svoj zivot, a ked vie, že bola parkrat v skleniku ostriekana ostrekovacom do tvaricky, uz tam nikdy nepojde :D tu je jeden priklad, ze ju mozes pomocou obycajneho click-ra ktory sa pouziva aj na cvicenie psov naucit skakat cez prekazky.. :) www.youtube.com treba len mat cas a venovat sa jej :D

Silvulienka

zdravím vas...aj ja patrím medzi ľudí, čo neznašaju mačky..su vtierave, ulisne..mam psa,ktorého som doslsova vzala z ulice..vždy sa mi take šteniatko motalo popod nohy ked som šla z prace..doma mi neschadzalo z mysle, tak som si ho vzala domov..kedže bývam na dedine, minuly rok v maji sa nam do izby dostala mačka z ulice..v noci sa narodilo mačiatko a narobili nam teda cirkus za skrinou v spalni..to mačiatko malo taku strašnu noc narodenia, že som normalne pred synmi prehlasila, že ak toto prežije, tak sa on postaram..a staram sa už rok:-)..je to čokoládovo hnedý kocurik, a cela rodina ho zbožnujeme a doslova mi služime..je prevažne počas dna ked sme v parci von a popoludni ho berieme dnu...kupeme ho často, čistou vodou..sice to nema rad ale zvykol si:-)..nedali by sme ho za nič..ale dalej plati,neznašam mačky...:-)

7samara004

My sme si osvojili mačiatko z ulice ktoré mačka odvrhla. Bývame v byte na druhom poschodí a naša mačka nechodí vôbec von, chceli sme ju vziať ale mala z toho paniku. Predtým sme bývali v dome a raz ju spolubývajúci vymkol vonku tak sedela pred dverami a čakala kým sa otvoria. Čiže von nechodí, používa iba mačací záchod. A čo sa týka toho či sa dá vycvičiť. Naša mačka chápe čo smie a čo nesmie a rešpektuje to asi tak na 70%. Celkovo je veľmi poslušná a je na nás citovo naviazaná. Keď idem vyniesť smeti tak mňaučí na celý bytový dom. Ale myslím si že je to aj tým že bola od matky odlúčená priskoro a preto sa citovo naviazala na nás. Akurát sme mali problém s škriabaním nábytku a tak isto veľmi škriabala aj pri hre a nedokázali sme ju to odnaučiť, tak sme jej kúpili silikónové násadky na pazúry a odvtedy nemáme problém s ničím. Zvykla si na nich a keď jej niekedy niektorá násadka odpadne tak si nechá nastoknúť novú lebo vie, že potom dostane odmenu. Naša mačka je také veselé kblko. Akurát by som ešte chcela podotknúť že mačky majú cca každý mesiac ruju, síce nešpinia ale dosť pri tom mňaučia a núkajú sa všetkým naokolo, takže vtedy je vhodná kastrácia, pretože pre mačku je to ťažké na psychiku ak nemá nikdy kocúra s hormóny s ňou mávajú jedna radosť.

simka111

Nechápem ľudí, ktorí nemajú radi mačky. Mačka nieje falošná, je to úžasný tvor, ktorí vam da lásku, vždy vas rozveselí a spríjemní život. Veta - Mačka ako mačka tiež nieje pravdivá, každá mačka je iná, je to doslova osobnosť. No to nevie posúdiť človek, ktorý mačky nemá rád, nežije s nimi, nieje s nimi denne v kontakte, alebo má mačky len na chytanie myší a nevie prejaviť cit.

Myslím si, že do bytu je vhodná aj obyčajná mačka domáca, ale mala by byť vykastrovaná,je pravda že s mačkou v ruji je sranda, lebo tancuje zo zdvihnutým zadkom a bruní :D no s kocurom je to horšie, kde môže tam označkuje. A ak by aj išiel vonku, pri bytovke je to oveľa nebezpečnejšie, ako keby vyšiel na nejaku záhradu pri dome.

My máme dve už skoro 10 ročné mačky, dali sme ich vykastrovať pred 4 rokmi, lebo už sme dalej nechceli rozšírovať mačaciu populáciu a taktiež sme sa bali o ich zdravie, no a samozrejme hľadať nový domov mačiatkam tiež neboľo ľahké. Od vtedy sú úplne iné, kľudné, pokojné, prespia skoro celý deň,v noci sú vždy dnu, počas dna idú vonku len občas.
Strašne radi sa maznajú a po tej kastracii aj hrajú :D
Máme aj kocúra,je to neskutočný šibal :D.
Tiež sa rád mazná,guľa a vaľá po zemi. Strašne rad si otvára dvere,hlavne do špajze,pretože vie, že tam pre nich odkladame žradlo. Mlieko by piť nemal, ale bez neho by asi nežil, ak nedostane aspoň jednu misku mlieka, tak bude chodiť po dome, mňaukať, otvarať dvere do izby v ktorej sme a volať nas "načapovať mu" :D

Blacky

Dobry vecer. Ja mam svojho milacika uz pomaly 4 roky. Nasla som ho vonku. Byvam v nemecku. V panelaku. Kedze chodim do roboty, nechcem ho nechat sameho doma. Rano ide von a vecer ked pridem ide aj domou. No stava sa ze pride v Katastrophe stave. Moj ma vobec neposlucha. On je tu pan, a ja som jeho "sluzka". Ale nedala by som ho, za nic na svete.;)

biela mačka

:-D Nedá sa vycvičiť. Napríklad moja (zobratá z ulice, ona si vybrala mňa) síce od prvého dňa používa svoj záchodík a vie, že kde má "manikúru". Ale!!! Rada vyskakuje na drez a keď ju odtiaľ vyženiem, do piatich minút je tam znova.
A nechápem inak, prečo ľudia nenávidia mačky. *Vraj sú falošné. Tá moja, keď niečo chce, tak sa obtiera a je milá. Keď nič nechce a idem ju pohladkať, tak ma kopne, šrabne a kusne. Potvora :o))) No, lenže ani ľudia nie sú čestní..tak čo?

werca

macka poslucha na meno, ale respekt si vybuduje len k jednemu cloveku. napriklad moja sa neda vycvicit. stale skriabe. Ale vsetko zavisi od povahy macky..ani ludia niesu rovnaki

werca

macka poslucha na meno, ale respekt si vybuduje len k jednemu cloveku. napriklad moja sa neda vycvicit. stale skriabe. Ale vsetko zavisi od povahy macky..ani ludia niesu rovnaki