Co moze byt za tymto meskanim menstruacie???

Príspevok v téme: Co moze byt za tymto meskanim menstruacie???
lewis213

Ahojte. Priatelke uz 10 dni meska menstruacia a ja mam o nu obavy, ci sa nejedna o nieco vazne.
Ma uz asi tri mesiace problemy s lavym vajecnikom. Stale ju tam bolieva pocas menstruacie, niekedy aj mimo nej, je to doslova neznesitelna bolest podla nej. Pred tyzdnom a pol sa k tomu pridal aj cerveno-hnedy vytok, ktory mala asi 3-4 dni. Musim dodat, ze nakolko sme uz dlho spolu a viem ake priblizne ma sprievodne znaky prichadzajucej menstruacie, tak mozem povedat, ze vsetky uz mala alebo ma. Su to bolave brucho, kotniky, vecsia nervozita a pod. Proste niekolko dni pred datumom, kedy mala kramy dostat, plus asi 7 dni pocas meskania, to vyzeralo ze ich uz uz dostane, aj sa tak citila, ale neprisli, a teraz uz ustali vsetky priznaky, ostal len jediny: obcasna bolest vajecnika. Ja jej tvrdim, ze prave vajecnik moze byt pricinou meskajucej menstruacie, alebo potom vytok, ktory mohol byt signalom infekcie. Moze to byt pravda ci nie????
Priatelka vsak, ako to uz byva stresuje ze je za tym tehotenstvo, a prave to sa jej snazim vyvratit. Viem ze clovek si nemoze byt nikdy isty, cize nehovorim na stopercent, ale..... aka je realna sanca otehotniet, ked vzdy pouzivam kondom a aj vystrek mam mimo. Jediny raz sa nam zdalo, ze doslo k pretrhnutiu kondomu, ale aj vtedy som vystrekol mimo priatelky. Napriek tomu ma ona stale podozrieva ze sa nieco stalo a ze je tehotna a rovnako tak do nej huci aj jej mama.
To su dve verzie problemu. Este dodam, ze priatelka uz asi pred mesiacom mala ist ku gynekologovi s tym vajecnikom, ale vykaslala sa na to, preto sa bojim ci jej nehrozi nejaka vazna choroba. Vcera som ju konecne prehovoril, aby sla tento tyzden ku gynekologovi, a rozhodol som, ze zajtra kupime aj tehotensky test, nech uz predtym vie, na com je. Ona vsak akosi nechce, pretoze sa asi boji, ze co ak to dopadne zle. Preto Vas prosim o radu, co moze podla vas byt za takymto meskanim menstruacie a ci ste sa uz s niecim takym stretli, aby som mohol priatelku popripade upokojit, alebo lepsie argumentovat, aby chcela naozaj riesit tuto situaciu. Za vase prispevky vam vopred dakujem.

blondula

ja som mala neznesitelne bolesti v pravom vajecniku.mala som len 15 rokov.este som ani sex nemala vtedy a ani gynekologa a dokonca som len kramy dostala.trvalo to dlho,moja lekarka,este vtedy detska ma liecila na slepe crevo,kde uz po par mesiacoch mi ho vyoperovali.lenze tie bolesti prisli znova,uz mi byvalo tak strasne zle,vracala som,mala som uz sivu farbu pokozky a museli ma niest na pohotovost.hned ma operovali a na druhy den mi lekar povedal,ze som mala stastie,lebo som mala uz odumrety vajecnik a keby pridem o den neskor,tak ma chytenu otravu krvi !!! ..... TAKZE NECH HNED SMYKA K LEKAROVI AZ ESTE VOBEC CHCE BYT NIEKEDY TEHOTNA !!!! ....teraz urcite nie je !!!

!!!!-

ježiši taký dlhý príspevok... a načo ??? my nie sme gynekologovia !!! okamžite k lekárovi a hotovo, čo rozmýšľate preboha !!!

ach jaj

lewis213

Deee: presne to jej hovorim aj ja. Sice nie som lekar, a nikdy nemozem ani tvrdit ze nieco sa na sto percent stane, alebo nestane, ale aj tak jej hovorim, ze ked sme mali kondom + prerusovanu suloz, tak pravdepodobnost tehotenstva je miziva. Ze to bude urcite tym vajecnikom, moze ist op infekciu, zapal alebo cystu, a ze to moze dopadnut zle ak s tym nepojde k doktorovi. Uz pred tym cca mesiacom som jej ohovoril a obaval som sa, ze toto su dost vazne veci na to aby sa zanedbali, ale ona napriek tomu nesla k doktorovi. Ale teraz mi uz slubila ze sa bud na pondelok alebo utorok objedna, tak dufam ze to dobre dopadne...

Deee

No podľa mna na to moze odpovedať len lekár, moze mat problemy práve s tým vajecnikom, moze tam byt zápal, infekcia, kadeco, len nech neodklada návštevu lekára, ide predsa o jej zdravie