V čom podnikat

Príspevok v téme: V čom podnikat
podnikatelka

to ze si clovek v 40tke nenajde dobru robotu som uz pochopila. tak nas napadlo pustit sa do podnikania. A prave nam dosli napady... chceli sme penzion ale nakolko sa cestovny ruch riadi vyse 700 zákonmi a nariadeniami tak nas chut presla. Nieze by sme sa nevedeli obracat ale par znamych z toho zosalelo temer co vsetko od nich chceli (ci uz poziadavky mat skrinku na kufre alebo povinne v kazdej izbe pisaci stolik)a nakoniec tym prastili. Povedali ze kto uz teraz nie je podnikatel a nema peniaze tak ani podnikat nemoze. Restauracia tak isto, tie hygienicke nariadenia su neskutocne. Skoda ze nie sme niak technicky vzdelani, niake stroje keby mame ale u nas to nikto neovlada.
V com by ste vy podnikali?

Kaja25

Dobrý den, tak hlavní je určitě dělat to, co člověka baví, aby šla práce dobře od ruky a člověk se nestal jen otrokem své práce. Já jsem také hodně přemýšlela, kterým směrem se uberu, kde je to moje téma podnikání. No a našla jsem se v ochraně životního prostředí :) Každopádně koukněte na tyhle tipy, třeba pomůžou comeflexoffice.cz

Patres1

Osobne odporucam cestu eshopu.. dnes zalozis firmu v danovom raji za 100$, hosting a domenu mas v akcii za 50$, eshop riesenie na urovni (napr. eshop-rychlo.sk) mas za 12 eur, cize cca 10-11$ a v podstate mozes zacat cez dropshipping takmer bez nakladov..

David972

Ak začínáš tak budeš potrebovať zopár rád :) www.biznismagazin.sk na webe nájdeš veľa užitočných rád čo sa týka podnikania či ekonomiky všeobecne :)

CSK

Ak uvažujete o podnikaní, môžete vyskúšať aj obchodné zastúpenie zahraničnej firmy na Slovensku. Ponuky nájdete na stránkach www.consultsk.com. Pre informáciu, tu je niekoľko ponúk:

Kyslíkové bary
Talianska firma s takmer 30 ročnou tradíciou hľadá obchodného partnera pre Slovensko, Čechy, Maďarsko a Poľsko, ktorý by uviedol na dané trhy jej výrobky, založené na využití jedinečných a zdraviu prospešných vlastností kyslíka. Vďaka najnovším technológiám, inovatívnym metódam a spolupráci s expertami z relevantných oblastí a s odbornými lekármi vyvinula a ponúka 22 riešení založených na využití kyslíka v oblasti wellness, estetickej medicíny, fitness, ale aj v reštauráciách a baroch, a samozrejme aj pre domáce využitie.

Štýlove / dizajnové skladacie elektrobicykle
Výrobca exkluzívnych skladacích elektrobicyklov hľadá obchodného partnera pre Slovensko, Čechy, Maďarsko a Poľsko. Firma získala množstvo medzinárodných ocenení za dizajn, HiTech Hardware, za inovatívny vynález ako aj ocenenie za trvalú udržateľnosť. Elektrobicykle, ktoré spoločnosť ponúka, sú prenosné, ľahké, skladacie s veľmi špecifickým inovatívnym dizajnom, ktorý umožňuje ľahkú a rýchlu prepravu osôb, a zároveň je možné si ho všade vziať so sebou, keďže sa dá jednoducho zbaliť do tašky. Najnovším prírastkom do portfólia firmy je úplná novinka – elektrický skateboard.

Nano zubné kefky
Anglický výrobca zubných nano kefiek hľadá obchodného partnera pre Slovensko, Českú republiku, Maďarsko a Poľsko. Firma má úspešné zastúpenia na šiestich kontinentoch, v takmer šesťdesiatich krajinách sveta. Zubné kefky z Nano-b materiálu majú životnosť až 6 mesiacov, čo je dvojnásobok oproti tradičným zubným kefkám, a dokážu eliminovať až 99% všetkých baktérií, čo je z pohľadu ústnej hygieny jedinečná vlastnosť, keďže v bežnej zubnej kefke sa nachádza viac ako 10 miliónov baktérií.

Výdajníky vody - exklúzivna ponuka za výhodných podmienok
Americký výrobca výdajníkov vody, ktoré sa vyrába s vlhkosti vzduchu hľadá obchodného partnera, ktorý by ho zastupoval na Slovensku, prípadne v Ćechách alebo Maďarsku. Výrobníky sa používaju v kanceláriach, domácnostiach, na miestach bez prístupu pitnej vody. Kvalita vyrobenej vody so vzduchu je vyššia, ako kvalita vody z kohútiku.
V ponuke sú aj priemyselné a prenostné výrobníky, ktoré sa využívajú napr. pri povodniach a dokážu pokryť spotrebu vody pre väčšie množsto ľudí.
Výrobca ponúka možnosť zvýhodnených podmienok pre obchodných partnerov v Strednej Európe.

Popisovateľné nátery na steny a nábytok
Americký výrobca kvalitných farieb, ktoré premenia steny, alebo nábytok na písacie tabule. Takisto vyrába vinylové samopepiace popisovacie fólie.
Vďaka našim produktom môžete premeniť steny na tabule alebo flipcharty. Výrobky sa používajú v kanceláriach, domácnostiach a školách.
Nalepovaciu tabuľu môžete využiť ako praktický odkazovač, plánovač alebo nákupný zoznam. V školách sa stoly a steny môžu zmeniť na interaktívne plochy pre kreatívnu výuku. Vo firmách naše výrobky podporujú kreativitu a flexibilitu práce.

Lydia7777

Zaujímavé a vyhodné riešenie podnikania je online biznis. Nakoľko sa všetko presúva do online sveta, treba to využiť. Samozrejme táto odpoveď je veľmi vseobecná, ale aj možností podnikania v online svete je veľa. Najčastejšie využívaným spôsobom podnikania online je prvádzka eshopu a predaj produktov. Môže to byť veľmi úspešný biznis, no aj nemusí. Všetko zavisí na viacerých činiteloch. (zaujímavá stránka čo sa týka eshopov, marketingu a pomoci online podnikatelom je tu www.creeo.sk) Ďalšou zaujímavou možnosťou je predaj vlastneho online produktu. Vyznate sa v niecom, urobte o tom kurz, napiste ebook. Mozete ho predavat na svojej stranke, alebo na mnohych inych ci uz slovenskych a zahranicnych. Je mnozstvo slovakov, ktori sa zivia tymto sposobom. Alebo mozete poskytovat napr. rozne sluzby, robit online live kurzy atd.

Ivanka12

Ak ste si vybrali predmet podnikania, odporučila by som preveriť reálne možnosti a dať si urobiť analýzu podnikateľské zámeru na www.marketing.bhlc.sk. Povedia vám aká je úspešnosť firiem na Slovensku, ktoré podnikajú vo vašom predmete podnikania. Zistíte aké sú náklady, zisky, dostanete typy na úspešné firmy, a môžte sa tam prípadne ísť pozrieť. Majú obrovskú databázu firiem, ktoré na Slovensku podnikajú.

thomas20207

Dobry den. chcel by som sa informovat ohladne zivnosti tykajuce sa servisu a opravy elektrickych zariadeni ako napr. tv, radio, mikrovlnka atd. mam ukoncenu stred. skolu v odbore elektrotechniky s maturitou a vyuc.listom a tiez vyhlasku 21. aka je to zivnost a co presne by som potreboval na zalozenie zivnosti v tejto oblasti? velmi pekne dakujem.

uhlie

Aj mat sukromnu postu by bol vynosny biznis, keby to zakon povoloval. Predstavte si, ze za kazdy list zoberiete minimalne 40 centov, ale v priemere okolo 1 EURA a aj do mensieho auta sa ich mesti niekolko desattisic. Cena balika zacina niekde na 2 EURACH-toho najmensieho. Posta je jednou z tych institucii, ktora 'vari' peniaze z vody.
Hmmm.....

bikerka

obe majú svoje riziko podla mna...aj dobierka aj platba vopred na účet...

je to uz na kazdom z nas ci to riskneme alebo nie :)