Nakaza CMV prvy krat pocas tehotenstva???

Príspevok v téme: Nakaza CMV prvy krat pocas tehotenstva???
Weva

Ahojte,

chcela by som sa spytat na vase skusenosti s nakazou Cytomegalovirusom prvy krat pocas tehotenstva. Cakame babo a mam negativne vysledky a tak sa snazim chranit, ale moc by mi pomohli skusenosti inych.

Chapem, ze ak clovek uz v sebe protilatky ma z predchadzajucej infekcie a virus nie je aktivny babatku to neublizi. Ale problem nastane ak sa zena nakazi prvy krat pocas tehotenstva.

Viete o tom viac? Viete ake to moze mat nasledky?

Boli ste v podobnej situacii a podarilo sa vam uchranit? Na co ste si davali pozor, ako ste sa spravali (hovori sa napriklad, ze rizikovy je styk s detmi kedze sa virus prenasa telesnymi tekutinami ako sliny, moc, a pod).

Ak ste sa pocas tehotenstva nakazili - co sa dialo potom, nasadili vam nejaku specialnu liecbu? Odkedy sa babo narodilo - ma nejake nasledky?

Dakujem vopred velmi pekne za prispevky!!!

Weva

Fuuu... strasne drzim palce nech to vydrzite este 2 v 1 a pekne sa vyvijate!!! A ze vsetko dobre dopadne.

U mna je to o tom, ze napriklad kolegyna prisla (ma 8 mesacne babo)ze uz berie antibiotika treti tyzden a maju podozrenie na mononukleozu alebo CMV kedze nic nezabera... a ja neviem co robit, ako sa spravat, na co si davat bacha. Alebo ako vravim, ked som s neterami a synovcami - je ich ako hadov a kazdy sa chce pomaznat, nakrmit, krpati i prebalit a ja sa snazim byt dobra teta a zaroven zodpovedna.

Dik RNG - skusim niecim posilnit tu imunitu!

Deee

Momentalne mám uz ukončený 33 tt vďaka tokolyze a tahame každý jeden den, dvakrát mi však pichali kortikoidy na dozretie plucok, kedže to vyzeralo, že uz uz... A vlastne stále to vyzerá, že uz uz... Tak sa ozaj nestresuj...ja nemám za posledne dva mesiace pod kontrolou celkom nic, môžem len čakať a dúfať, telo si robi čo chce a niekto má aj popri piti a fajčeni zdravé babo a niekomu to napriek všetkému nie je dopriate, ale to nedokazeme nijako ovplyvniť, tak si užívaj tehu kým si zdravá a doma

Weva

to ma mrzi, ze mas taketo komplikacie Dee... Ani ja vsak zatial neviem, ci sa im vyhnem. Drzim palce - v ktorom tyzdni si teraz?

Ja nechcem abytocne stresovat ale i vediet, ci pre to mozem viac urobit. Tiez si hovorim, ze ak som to poslednych 30 rokov nechytila tak preco prave teraz - ale vystrasil ma zoznam moznych nasledkov.

Podla mna je lepsie sa informovat ako neskor lutovat, ze som to mohla mat viac pod kontrolou...

Deee

Pozri wewa ako uz bolo napísané čo sa má stat stane sa, ja som poctivo chodila do celej poradne, na krv, moc, vytery, vazenie, uzv a zrazu v 25 tt tvrdnutie bruska, odvtedy som v nemocnici, nasli mi infekciu, prvú druhu tretiu, samozrejme postupne, premnozila sa mi e coli, ktorá sa považuje za bežnú floru v posve, ziadne príznaky, ziadne problemy azzz... A odvtedy mi hrozí predcasny porod, tak az budes v mojej situacii, potom stresuj, teraz si uzivaj tehu

RNG

Proti virusom si treba zvysovat viralnu imunitu, hlavne dnes, ked su velke viraqlne epidemie, ktore si lekari povacsine nevsimaju.
Pozri cez Google.sk zadanim rng, herpes. Pridam este dalsie antiviralne ako monolaurin, citral a Sangre de Grado.
Prenosu virusov sa malokto ubrani, ale aj ked ich mame v tele permanentne, treba ich potlacat, aby sa nemohli nijak prejavit.

Weva

Ono je to asi tym, ze si to babo zacinam cim dalej viac uvedomovat - doteraz to bolo take abstraktne a teraz je to krpec co kope a prejavuje sa - cim menej casu zostava tym castejsie ma napadne "len aby to dobre dopadlo". Asi keby to nebolo toto, bolo by to ine cosi.

A ludia tu riesia od chudnutia, cez sex do troky ci nevery vsetko - pride mi ok sa spytat. A tesi ma, ze sa ozval niekto kto ma s postihnutim skusenosti.

Mam napriklad 8 neteri a synovcov - a bojim sa ze nieco prinesu zo skolky a pod.

denanoc

ja som čitala študie len zo zahraničia, konkr. z USA. nie som prisna, len ma štve, ked si niekto zneprijemnuje to krasne čakanie hlupostami. ked sa ma stať, stane sa, nemusi to byť akurat CMV. fakt sa nad tym nepozastavuj. ja som musela chodiť každy mesiac na kontrolu krvi, či netvorim protilatky kvoli rozdielnemu RH faktoru partnerov. aj tam je riziko poškodenia plodu. proste je fakt neskutočne vela činitelov, ktore možu zasiahnuť negativne.

Weva

kokos vsak na mna nebud taka prisna :) Podla mna je normalne, ze ma to zaujima ked ma doktorka kazde 3-4 tyzdne posiela na konktrolu krvi tak sa nad tym asi zamyslim, nie?

Ale dik za radu, cenim si a myslim, ze to i beriem s nadhladom len ma zaujimali skusenosti inych - pripadne ci malo niekoho babo nasledky...

denanoc

ježkove oči a odkial ťa vobec napadlo zhladavať si info o CMV. študovala som pedagogiku pre mentalne postihnutých, mali sme predmet biologia mentálneho postihnutia, etiopatogenéza porúch zdravia. tam sme preberali neskutočné množstvo činitelov, ktore vplyvaju na zdravie plodu. ako všelijake choroby matky počas, pred alebo tesne pri porode, vonkajšie vplyvy atď. ak si taka uzkostliva a mala by si tie poznatky čo mam ja, tak by si sa hadam na tých 9 mesiacov schovala do protiatomoveho bunkra. ešte raz ti hovorim. uživaj si tehotenstvo, na internete si hladaj, ake meno daš drobcovi, aky kočik mu kupiš, postielku, vybavu, kam pojdeš rodiť a nekresli hororove scenare.

Weva

sorry za to roztrasene okopirovanie nizsie - no proste mentalna retardacia, poruchy zraku, motoricka retardacia, hluchota ci poskodenia mozgu mi za trosku nastudovania tematiky stoja...