Plati ešte tento zakon?

Elisa.

Tento zakon neplati, je to len vymysel zamestvnavatela aby mu každy robil čo najviac. Maš narok na 7 priepustok na rok a je to inak tvoja vec či prídeš alebo nie do prace aj ked si bola iba dva metre od zamestnania u lekara.

amandine

vždy je možnosť zaplatiť si prednostné vyšetrenie. niekedy je to naozaj jediná možnosť, ako nemať traumu z dlhého čakania počúvajúc pritom hororové (skutočné) príbehy pacientov z lekárskeho prostredia :-)

jajka001_

nemusis ani daleko cestovat, je normalne cakat na vysetrenie dve hodiny, prirataj vysetrenie, cestu hore dole a hned mas tie priepustky minute. potom si ludia beru na vysetrenia dovolenku.

Jooe Ker

zaujimave je ked musia ludia za lekarom cestovat 30km a nebodaj za lekarom cakat (z dovodu operacky )....... je mi ich luto

tekvicka_

priepustka by mala byt na nevyhnutný čas potrebný na vysetrenie, cize ked trva dve hodiny potom by si mal ist do prace a pod. pokial sa potom napriklad citis zle, myslim,ze lekar ta moze vypisat na cely den.

amandine

o prekážkach v práci (prekážka na strane zamestnanca - lekárske ošetrenie) pojednáva zákonník práce, z. 311/2001 v znení neskorších predpisov.
platí, ako uviedla swistica, s tým, že môžeš mať problém pri pružnom pracovnom čase - ten je zložený zo základného pracovného času a dvoch voliteľných časových úsekov na začiatku a konci zmeny. vtedy sa ako prekážka v práci počíta práve ten základný pracovný čas, zvyšné hodiny pružného pracovného času by si si mala odpracovať.
našťastie, nie všetci zamestnávatelia to berú takto striktne.
dúfam, že je to zrozumiteľné.

swistica

mas narok na 7 priepustok pre seba a dalsich 7 na osetrenie clena rodiny (napr. dieta, manzel, mama, babka...) Je jedno v ktorom meste si priepustky uplatnis ak tam mas lekara.
Zrejme mas nejaky problem v praci a vtedy by bolo dobre argumentovat konkretnym cislom zakona. S tym neviem poradit ale skus forum p o r a d a . s k Tam je dost machrov ktori ziju paragrafmi :-)