Trpim depresiou

osvietena

mozno ma tu mnohi sfuknete, ze co to taram, ale ja som napr. rovnako stastna, ci uz len tak dycham, sedim, pracujem alebo sportujem

osvietena

MOJA RADA:

nie je dolezite co robis, ale ako to robis..
skuste do kazdej svojej cinnosti vlozit trochu pozornosti, venujte sa tomu naplno, bezhlavo a najma vedome...obzvlast ked ide o vase zaluby, konicky ale aj pri vsetkych ostatnych aktivitach...a skuste to prezivat najma v pritomnosti...ludia povacsinou popri nejakej cinnosti myslia na to co uz prezili alebo riesia co bude v buducnosti, skratka nevedia sa plne sustredit na ten pritomny okamih...vsetko robia len mechanicky ..v tom je prave chyba a ked sa tento navyk odstrani vo vsetkom co budete robit bude radost a pohoda

nie je dolezite ci skaces z balona alebo pijes caj ale to aku velku cast svojho bytia do toho pridavas

crn

Píšete, že neznášate tie reči choď von, športuj atď. Ale čo my Vám môžeme radiť? Choďte na psychinu, dajú Vám lieky a budete sníva o krajšom zajtrajšku. Ak Váš stav je tak beznádejný, že nepomáha nič, tak už len lekára navštíviť.

majulinka

dobre tu pisete, ze treba najst nejaku taktiku ako depku prekonat. ja som v tom tiez bola dost dlho, a snazila som sa zamestznavat cinnostami, ktore by ma bavili, aby ta depka presla. neviem ako vy, ale u mna to bolo cely cas nejak tak, ze som ocakavala, ze ked zacnem dajaku cinnost robit, tak kratko potom mi hned bude lepsie. a to je najhorsie, co moze clovek cakat. lebo cokolvek som robila, nic sa nezlepsilo, dakedy som upadla este do vacsej depky. ked som chodila na terapiu, psychologicka mi povedala, ze preco tak silou mocou chcem, aby mi bolo dobre. mala som si vybrat, nejake tie cinnosti ktore ma bavili a kazdy den to robit, a kaslat na to, ze mi aj tak je zle, aj ked tie cinnosti robim. pocase sa mi stav zlepsil, ale to mohli spravit aj tabletky.no ale to sa snazim napisat, ze urcite treba sa niecim zamestnat, aj ked mate pocit, ze je to nanic a nepomaha to.

BJ

veressa 11:00 - bravo, trefny prispevok. Z tejto spolocnosti je cloveku na grc, a skor mu to depresiu spravi, ako napravi. :-)

Kazdy musi najst nejaku taktiku, ako zvladnut depresiu, tu neexistuju nejake rady typu urob toto urob tamto ,a bude dobre.

Podla mna depka je o zlomeni ducha a strate nadeji, ze moze byt lepsie. Cize o bezmocnosti a beznadeji. Je to vtedy, ked clovek nevie najst prostredie, v ktorom by sa citil fajn, nacerpaval v nom energiu, a to v ktorom sa dennodenne nachadza, mu odobera energiu. Dost casto je to preto, ze sa vlastne nema rad, potom ani nevie nadvazovat vztahy, lebo to tam stale citit, cize aj ked vyjde von medzi ludi, nic sa nezmeni. Vlastne, to "nemam sa rad" s nim ide vsade, kde zalezie, cize rady typu sportuj, chod von s ludmi, a podobne, nefunguju.

Navod ako prekonat depku je asi jediny, mat sa rad, prijimat sa taky, aky som, a neotravit si telo, aby som sa citil mizerne. Nestracat nadej, ze bude lepsie... aj keby to malo znamenat az po smrti (a co? raz to aj tak bude :-))
Je to zlozity boj, vyhrat nad tym...

Osamela589

nudny.. stránim sa ľudí. Mám problém vôbec prejsť cez väčší nával ľudí. Chytí ma vtedy panika, obleje studený pot a chcem čo najrýchlejšie oddiaľ vypadnúť. Nedokážem ani vkľude nakupovať kedže mi vadia tie pohľady predavačiek. Neviem sa prihovoriť nikomu cudziemu - hľadať brigádu/prácu v mojom prípade nehrozí :(. Schovávam sa do svojej bubliny - slúchadlá na uši a nevnímanie a to vždy keď idem do spoločnosti, či sa to týka školy alebo len prechádzky - aj na tú vyhľadávam miesta kde sa nikto nevyskytuje. Jednoducho mi ľudia vadia a keď som s nimi som nesvoja, rýchlejšie mi bije srdce, potím sa, príp. sa mi točí hlava..a trápi ma to kedže ľudí vo svojom živote potrebuje každý :( a depresia, to snáď každý vie.

Osamela589

Presne ako píše jeanny či varessa. Aj keď sa mi podarí donútiť sa a ísť von je to stále o tom istom. Ostatní sa bavia, ja čuším a rozmýšľam o svojom a prídem domov a som tam kde som bola. Jediné čo mi pomáha je prítomnosť priateľa, ale aj to je len krátkodobé a už aj ten prestáva mať nervy na moje stavy...