Dvojtýždňové krvácanie

Príspevok v téme: Dvojtýždňové krvácanie
FreshSpirit

Mám taký problém, že už druhý týždeň mi trvá menštruácia. Prvý týždeň to bolo tak ako obvykle, potom som asi dva dni nekrvácala, a potom znova. Nejde o veľké množstvo, možno necelé štvrť deci denne, a nedeje sa to každý deň, ale asi každý druhý... Je možné že to je zo stresu? Alebo je to tým, že som začala brať antikoncepciu? Prosím o radu, čo robiť, či je to moc vážne...

panča

pocas prvych troch mesiacov uzivania antikoncepcie je normalne, ze dochadza k nepravidelnemu spineniu. Snaz sa uzivat tabletky v tom istom case. Ak to neprejde po 3 mesiacoch, popros lekara o zmenu tabletiek

maciocicka

Myslim, ze na otazku sa neodpoveda otazkou. Ak nechcete, tak sa nevyjadrujte. Ak niekto napise, ze krvacanie mimo cyklu je normalne, tak nie je on normalny. Ak toto sposobuje antikoncepcia, tak nie je vhodna. Ak chcete nadalej uzivat antikoncepsiu, tak treba zajst ku gynekologicke a poradit sa. Ale normalne to nie je.
Tradicna cinska medicina urcuje podla menstruacie - vsetkym moznych priznakov, aky je stav organizmu. A vzniknute nerovnovahy vie dat do poriadku...
vid: www.tcmclinic.sk Menzes ma byt pravidelny v 28 dnovych cykloch, ma trvat priblizne 3-7 dni, podla stavu krvi v organizme. Bez bolesti, predmenstruacnych napati a neprijemnych psychickych stavov, bez spinenia pred alebo po a hlavne bez zrazenin v menstruacnej krvi.

jankaaaaaaaaa

je divne na tom to, ze miesto toho aby si precitala odborne info v letaku, alebo na nete v nejkaej odbornej poradni, si pride sem pytat odpoved od neodbornej verejnosti a odpoved vobec nemusi byt pravdiva, a napriek tomu sa zena na nu bude dalej spoliehat a pritom si moze este uskodit.
a to pisem vseobecne, netyka sa to len tohto konkretneho pripadu

Laurina22

Janka prepac,ale krvacanie je OK by pre mna bola velmi nepostacujuca odpoved.

A preco by mala byt mimo?Chce sa len uistit,ci takyto problem mali aj ine uzivatelky HAK.Co je na tom divne prosim ta?Ked to bude vnimat ako problem a nezmizne to,pojde k lekarovi.

Fresh v pohode,paci sa:-)

jankaaaaaaaaa

laurina: ked si si nevsimla, odpoved som napisala
a mimo je skor ked si zena pride pytat taku radu na forum kde jej radia neodbornici, teda dostane neodbornu informaciu, takze ta odpoved vobec nemusi byt pravdiva a neda sa na nu ani zdaleka spoliehat. pritom taketo zakladne informacie podava lekar hned pri predpisovani haka navyse je o nich pisane v letaku, ktory by si kazda zena mala pozorne cely precitat pred tym nez zoberie prvu tabletku

FreshSpirit

Ďakujem za odpoveď Lauri, leták práve držím v ruke a znova čítam, a skutočne tu o krvácaní naviac nič nie je. Ešte raz vďaka, dúfam že to čoskoro prestane :)

Laurina22

Fresh taketo krvacanie,ci uz medzimenstruacne alebo spinenie sa v prvych tyzdnoch uzivania HAK moze vyskytnut.Zvycajne po 3-4 cykloch uzivania si telo na tabletku zvykne a problem by mal zmiznut.Ak sa tak nestane,navstiv svojho gynekologa.