Nepretžité pálenie záhy

Príspevok v téme: Nepretžité pálenie záhy
Makaron3480

Dobrý deň/ahojte,
chcem sa poradiť, doposiaľ som nikdy v živote nemala pálenie záhy. Teraz ma však páli od piatku, t.j. tretí deň nepretžite, bez ohľadu na to, čo jem a čo pijem (aj pri vode z vodovodu). Pre komplexnejšie info uvediem, že ma páli
na hrudi (to asi z toho)a stravujem sa veľmi obmedzene (mám potravinové alergie), nadváhu nemám, resp. mám podváhu (výška 168cm, váha 48kg).
Treba ísť k lekárovi? Aké vyšetrenie by bolo vhodné? A treba to riešiť alebo ešte počkať? Prečo ma záha páli v kuse/nepretžite?
Ďakujem za vašu pomoc a rady.

RNG

Lekari az na vynimky vobec nemeraju kyslost zaludka a vytvaranie kyselin. Jedina spolahliva metoda na to je
www.phcapsule.com
Tj ked sa niekto vyjadruje o vylucovasnom mnozstve kyselin bez merania, je diletant prinajlepsom, a niekedy aj diplomovany diletant, bezny tuctovy gastroenterolog.
Lutujem ze sa o nich musim tak vyjadrovat, ale odhad ani vlastnenie diplomu nenahradza skutocne meranie kyselin a ich vylucovania.

tpch

Niekto si zase zabudol nastudovat, ze existuju aj poruchy, kedy naozaj dochadza k nadprodukcii HCl....ale na zakladne nevedomosti sme si tu uz vlastne tak trosku zvykli.

RNG

Palenie zahy je z NEDOSTATKU zaludocnych kyselin, tj prave naopak, nez bezne medicina tvrdi
Palenie nie je v zaludku, lebo ten je vyborne chraneny proti kyselinam, ale v pazeraku, kam sa obsah zaludka moze dostat len vtedy, ked kvasne a hnilobne plyny, co sa vyvijaju v nedostatocne kyslom zaludku nasilne otvoria uzavet medzi zaludkom a pazerakom. Dostatok kyselin konzervuje a rozklada vsetko, tj ziadne kvasenie a hnitia, ani ziadne mikroby cez taky zaludok nemozu prejst dalej do criev, a robit nam skody v crevach.
Jablcny a ine octy tiez pomahaju proti pale, ale len malicko, treba si dodat HCl, napriklad vo forme Betain HCl, Pepsin HCl, L-lysin HCl a samozrejme v inom case, najma skoro rano sa alkalizovat na prazdny zaludok, po tom sa nesmie jest aspon hodinu(Kalinat=KHCO3 z vinarskych potrieb) lebo telo musi dostavat aj kyseliny, aj alkalie, len samozrejme v inom case, tak ako to robia v tele parietalne bunky, ktore nam vyrabaju kyseliny aj alkalie, kde kyseliny idu do zaludka(canaliculi) a alkalie do krvi a odtial do pankreasu ako sucast pankreatickych enzymov.

Problem je, ze sa tu donekonecna otvaraju rovnake temy, ludia nepouzivaju vyhladavace

house

Chod k lekarovi mozes z toho neliecenim dostat aj rakovinu zaludka, pazeraku.
Moze to byt Helikobakter (to najskor), ale aj dvanastnikovy reflux z vredu na dvanastniku, prip. zlcovy problem (kamene)ale aj chora pecen.(chronicka hepatida).pripadne problemy z pankreasom.

marieanna

Čaj cistus incanus rieši aj helicobaktera pilori a problémy so žalúdkom. Vlastne celý tráviaci trakt(od úst až po črevá). Ak chcete, pre informáciu pošlem viac info o tomto čajíku.
Takisto existujú produkty na odkyslenie organizmu, ktoré zaberajú okamžite a nepoškodzujú steny žalúdka. Vlastná skúsenosť.
marie.anna53@gmail.com