Otras mozgu...Súrne

RNG

Inac kedze je to vyziva aj pre mozog(az 30% mozgovej hmoty je vlastne lecitin), nevidim ziadny dovod, preco by som ho nepouzival cely zivot, tak ako pouzivame sol, koreniny a podobne.Je to len potravinova zlozka.

RNG

Ja, vyborny a lacny je sojovu lecitin, pokial memas alergiu na soju predavaju 250 gramove balenie ja Slovensku z 3.9 euro Odporucena davka je polievkova lyzica raz alebo 2 krat do tyzdna.
Male davky kazdodenne nie su natolko ucinne.
Moja zena ho dava do zeleninovych polievok(bez tuku, aby sa nenasytil tukom skor nez sa dostane do ciev) a po pol hodine varenia sa uplne rozplynie, neovplyvnuje nijak chut.

RNG

Lecitin krill olej a nattokinaza na rozpustenie pripadnych krvnych zrazenin. Fibrinolyticke enzymi urychluju vseobecne hojenie a zlepsuju cirkulaciu.
Su lepsie na riedenie krvi, nez chemicke lieky na to, naviac nikdy nezriedia az do stavu krvacavosti, ako lekarske chemicke lieky.
Ja pouzivam nattokinazu (2 x 4000 FU) uz davno, lebo ako stredoeuropan mam "hustu krv" tj vysoku zrazanlivost(stredoeuropsky syndrom vysokej zrazanlivosti krvi) a teda nebezpecie tvorenia krvnych zrazenin(fibriny a tromboidy)

Tinusha

Deria: tak tomu ver že boli...najlepšie by bolo keby si po tom otrase aj spomenie na niečo že kto to vlastne bol..ale to je asi malá šanca že? A tak včera doktor povedal že už lepšie, že sa už aj posadí a reaguje no mne to nejde do hlavy ked ešte v sobotu bola úplne mimo...Uvidíme brat tam ide zajtra a ja vo štvrtok kedže idem k priateľovi...tak uvidíme že ako je natom, ale tak zas moc na tie doktorské reči že je v poriadku neverím ked ony sa s nou ani nerozprávajú riadne tak jak možu vedeť či ma tu hlavu v pohode...a rozmýšlame že ju dame do BA preložiť, kedže by sme to mali aj bližšie a máme tu jedneho známeho dosť vysoko postaveneho tak aby ta starostlivosť bola lepšie nie ako ten ochotný nitriansky personál :)

RNG

Regeneracia jew vzdy mozna, najma ked ju spravnou stravou posilnis. Odporucam najma rybacie oleje(10 gramov denne), a cistenie ciev lecitinom.
Ja dnes pouzivam sice drahsi, ale ovela ucinnejsi olej z morskych trackov, krill, kde staci bohate 2 gramy denne, tj nakoniec to nie je na pouzivanie ani drahsie.

Tinusha

Tu nejde o senilitu..:) Mamina mala prednedávnom 50tku..akurát že pred týždnom ju volaký hajzli vonku zbili...A zrejme až tak brutálne že je z toho otras mozgu..zlomené stavce...tak sa pýtam len nato že či može ten otras mozgu ostať...či po čase a liečbe zmizne..

RNG

Zialbohu staranie sa o rodicov v ich starobe znamena casto mnozstvo obeti od deti, tomu sa neda vyhnut, leda ak tak, ze ich zbavcia svojpravnosti a umiestnie v nejakom starovinci, kde do nich budu pchat drogy na ukludnenie, az su z nich kompletne bezvladni zombies.Tak im totiz znamenaju minimum problemov a vyzaduju minimum opatery.
Senilita je nemilosrdna, obera o pamat, logiku a podobne. Nemusi sa prejavovat vzdy, ale casom sa len zhorsuje.Takze budte na to pripraveni.

Proti nastupu senility je dobre si cistit cievy lecitinom, pouzivat curcuminoids(vytazky z kurkumy) a brat rozne antioxidanty, najma vitamin C E D-3 a vytazky ako gingko, huperzin A a vinpocetine.

Tinusha

Tak mne to ako slaby otras mozgu veľmi nepríde...A doktor aj potom povedal že až taky slabý nebol..no v nitrianskej nemocnici su ,,neskutočne,, ochotny doktori :) ked tam prídem aj v ordinačných hodinách tak väčšinou tam neni a po telefone sa toho vela vybaviť nedá...takže asi tak nejak...no nad tym doliečovacim sme aj rozmýšlali len ako vravíš treba sa s ním poradiť len to by tam najprv musel byť a my tiež nemožme chodiť do nitry každy druhý deň...ale tak snád by jej to pomohlo lebo doma s ňou možme len veľmi ťažko zostať a nechceme ju tam nechať samu v takom stave...stresov už bolo dosť a nie ešte hento :)