Rodičia - rozvod?

Príspevok v téme: Rodičia - rozvod?
tak ako??

Čaute. Neviem, či mi niekto dokáže pomôcť, ale za pokus to stojí.. Boli sme ideálna rodina. So sestrou sme verili, že naši sú výnimka a nepatria medzi tých, ktorí sa rozvádzajú atď.. Keď som bola malá, našla som tatkovi sms-ku. Neviem, prečo som nešla za ním, ale za mamou, ale to bola iskra k tomu, čo sa teraz deje. Neverím, že moj tato je mame neverný. A možno keď aj niekedy bol, bolo to dávno a je to preč. Ale mama to odftedy nevie prekúsnuť a keď má slabú chvílu, tak to vždy vyhodí tatkovi na oči. Ja ju chápem, ranilo ju to a boh vie, či sa vôbec niečo udialo, ju to bolelo a bolí dodnes. Ale či už urobil niečo alebo nie, každý by mal dostať druhú šancu a odpúšťať je ludské. Cez víkend bola u nás taká situácia, že plakala mama, plakal tatko, my so sestrou a mama spomenula aj slovo rozvod.. Tatko bol zúfalý, že on sa odsťahuje, keď ho doma nechce, že on už nevládze za tie roky, čo mu to vystŕka, že nám bude posielať peniaze a bude niekde bývať sám. To som už nevydržala. Nikdy som ho nevidela plakať.. Nechcem dávať nikomu nič za vinu, ale toto manželstvo sa predsa nemôže rozpadnúť ! Oni sa milujú, každý to vie a vidí, ale ja neviem ako ďalej. Ako pohnúť s mamou, aby mu odpustila - ak je vôbec čo.. Strašne sa bojím, neviem si to predstaviť. Dnes idem hodiť reč s mamou, keď bude tatko doma povypravam sa aj s ním a potom bude asi komplet rodinná porada, ale strašne sa bojím, ako to dopadne. Neviem, ako to riešiť. Som bezradná.. Sestra nekomunikuje ani s tatom ani s mamou, tá je úplne na dne, tak to musím vyriešiť nejak ja. Naši sú spolu 22 rokov a keby ste ich poznali mysleli by ste si, že si vymýšlam, tak sú spolu úžasní. Prosím pomôžte :(

ta3

Deti su najzranitelnejsim clankom rodiny, preto ich vzdy trapi, ked sa rodina rozpada, tiez som rozvedena, mam dve deti a najma syn ako citlivejsi dost zle znasal nekompletnu rodinu, hoci som nikdy nebranila ex, aby sa s detmi stretaval, lebo po rozvode to uz nikdy nemoze byt take ako predtym, Teba to trapi navyse este aj preto, lebo si myslis, ze nepriamo si to cele spustila tym, ze si mame povedala o tej nestastnej esemeske, so sestrou uz nie ste deti, uz by ste mohli vidiet situaciu aj z pohladu rodicov, Ty ako dcera celu situaciu vnimas urcite inak, ako ju vidi a citi Tvoja mama, aj ked mas rada svojich rodicov a bola by si najstastnejsia keby ostali spolu, krizu v manzelstve musi riesit mama s otcom. Netrap sa, urobila si vsetko co bolo v Tvojich silach a viac sa do toho nemiesaj, nenut rodicov ostavat spolu ak oni uz spolu byt nechcu, lebo urcite nevies o vsetkom co je medzi nimi, sestra je uz odstahovana, uz to nema denne pred ocami a Ty sa mozno coskoro tiez osamostatnis, tak nechaj rodicov tiez ist cestou, ktora vyhovuje im dvom a ak je to naozaj tak, ze sa stale maju radi, potom ich spolocna dovolenka urcite dobre dopadne a Ty sa zbytocne trapis.

tak ako??

system - možno ani nie je čo odpušťať. on povedal, že by ju nikdy nepodviedol, lebo ju miluje, aj celu tuto rodinu, takže...

Weva - tomu sa mi nechce veriť. to, ako sa k sebe celý živo správajú, mojkajú, boskávajú, obímajú, tatko v kuse nosí mame kvety, stále nejaké pozornosti navzájom. neverím, že by to bola len pretvárka kvôli nám deťom. Sestra je odsťahovaná, ja bývam s našimi a nozaj neplánujeme založenie nejakej rodiny.. To len tak pre info :)

Lucia1993 - uplne s tebou súhlasim :(

doubledog - určite nie...

Aby ste zle nepochopili, že im chcem rozkazovať, aby sa láskavo udobrili alebo čo ja viem čo. Ja som si len pokecala s mamou, aby si uvedomila, čo sa tu udialo a buď otcovi verí alebo neverí, ale nech sa to proste už vyrieši. Budú spolu sami, pokecajú si, takže nám zostáva už len čakať a dúfať, že to neni stratené, kvôli nejakej hovadine, ktorá možno neni ani pravda....

doubledog

zjavne ti uniklo, ze tvoji rodicia nemaju taky vztah, ako si namyslas.
vyzera to tak, ze tvoja mama kvoli rodine (a mozno kvoli tomu, aby to pekne vyzeralo pred okolim) tolerovala tvojmu otcovi vselico a uz ju presla trpezlivost.
to robia zeny len kvoli dvom veciam: deti a peniaze.
deti ma uz velke, nejake peniaze ci dom pri rozvode dostane, takze uz to tolerovat nemusi.

Weva

Vies ono, ako by si definovala mieru do akej sa rodicia ak si nerozumeju maju obetovat a neriesit problemy pred detmi? Maju pockat do isteho veku, maju to riesit sami ked deti nie su tam? Proste ak tam realne problemy su co by bol Tvoj navrh na riesenie???

A co sa poznacenia z rozvodu tyka - ja to beriem naopak tak, ze ma tie skusenosti od nas doma v mnohom posilnili a presne viem ako to manzelstvo NECHCEM. (No jo - uvidime ci bude len teoria alebo ci to i zvladneme, lebo mat velke reci je lahke, vsakze :))... Ale zase nasi boli vzdy rozumni a nikdy to neboli hadky a sceny ci alkohol a dramy doma. Takze to nebolo, ze denne krik a hadky.

Weva

Lucia - suhlasim s Tebou - beriem teraz tuto temu ako konkretnu rodinu, nie vo vseobecnosti. Proste si myslim, ze v tomto pripade rodicia asi i ten ohlad brali a pomali sa z rodicov stavaju opat partnermi a zacinaju mysliet na svoju buducnost. Vzhladom na vek deti mi ich konanie nepride sebecke.

A ano - treba brat ohlad na deti. U nasich tie spory boli natolko vazne (nie ich prejav ale hlbka), ze sa rozisli ist od seba. Mozno i z ohladu na nas, aby sa nehadali pred nami. I to moze byt urcite riesenie...

V principe to podla mna ziadny rodicia nerobia naschval, len to asi i sami nezdvladaju a trpia. To ich neospravedlnuje, ale vysvetluje to situaciu. vsetci sme len ludia a zit v nestastnom manzelstve nie je nic moc. Najma ak sa jedna o neveru, alkohol, pracu partnera v zahranici a podobne.

jajka001_

hadky su snad v kazdej rodine. nemaju sa hadat len kvoli vam? maju aj svoj vlastny zivot, nie su len vasimi rodicmi. maju pravo byt stastni. ak im to neklape a nevedia alebo to nechcu riesit, je to ich vec, ak sa chcu rozist. ste uz velke. mali by ste byt radi ze vydrzali spolu tak dlho.

Lucia1993

Weva - ok, možno máš pravdu, ale nemyslíš, že by mali brať ohlad na deti?? Ja ich hádky počúvam už odmalička, odkedy som začala vnímať svet. A dosť ma to zasiahlo. Ale, nehovorme len o mne. Zober si napr. iné rodiny, ja som to ešte ako tak prežila. Ale čo keď sa toto bude diať v iných rodinách, a nie všetky deti sú tak citovo vyspelé, že znesú viac. Niektoré to fakt môže "poškodiť" na celý život a viem, že sa to môže potom nechtiac preniesť aj do ich vzťahu, keď budú dospelé a budú si chcieť založiť rodiny.

Weva

Lucia1993 - mrzi ma ako to bolo i u vas - ono sme mnohi z rozvedenych rodin asi... ale zda sa mi, ze obe dost prehanate.

Baby maju 24 a 28 - su uz samostatne, predpokladam ze si coskoro zalozia svoje rodiny a ze pripadne ani neziu uz doma a tvrdit za takychto podmienok ze aki su ti rodicia tvrdohlavi a ze by sa mali uvedomit lebo ublizuju detom sa mi zda prinajmensom sebecke. Aj ich rodicia maju svoj zivot a ocividne robia vsetko pre to aby to udrzali pokope. Mohol by vsak niekto mysliet i na nich. Nie je to ze nemaju co od dobroty, ale ze ich to trapi a boli. Podla mna je normalne ze to chcu riesit a mozno i radikalne.