Ako zmením formát fotografie(viac v článku) prosím súrne

Príspevok v téme: Ako zmením formát fotografie(viac v článku) prosím súrne
SONYa700

Fotografovala som fotoaparátom SONYa7OO a chcela som to preniesť do počítača(lenže ja som totálna amatérka čo sa týka tohto).
Prenieslo sa mi to ako formát/súbor ARW a tým pádom mi to nejde presunúť ani do môjho počítača,len do Notebooku,kde nie je Photoshop.A ešte som zistila to,že asi ani vo Photoshope tento formát asi nepôjde.
Poprosila by som vás súrne o pomoc (s dôvodov ktoré sem kôli súkromiu nemôžem dať)aby ste mi povedali ako sa dá tento súbor,táto fotografia "premenovať" na jpg,alebo psd či ako,to je skoro úplne jedno:( Ďakujem.

system

presne ako pisu chlapci, v prvom rade si v nastaveniach fotoaparatu zmen format na jpg. RAW ti je naprd ;) a pri fotaku by si mala mat cd s programom kde si to upravis ;) alebo si najdi na nete nejaky iny raw converter : google: " raw to jpeg converter " ;)

M74

Ono zase aj foťák by mal byť schopný fotiť v inom formáte a ja v Nikone mám aj ešte aj program na konverziu do jpg. Ináč fotiť do raw má význam asi len pre nejaké profesionálne účely, pre bežné použitie je ten rozdiel zanedbateľný a raw fotky majú gigantickú veľkosť.

sweetdream

Máš to zrejme vo formáte RAW... nemala si k tomu priložené CD s takým programom? Ak nie, tak si skús stiahnuť Zoner a tam si to môžeš prehodiť do jpg.