homeopatia a deti

Príspevok v téme: homeopatia a deti
čerešňa

Dcérka máva už dlhšiu dobu tráviace problémy, ale po rôznych vyšetreniach, ktoré sú negatívne, teda nemá nijaké závažné ochorenie sme s jej ošetrujúcou lekárkou usúdili, že by to mohlo mať psychický pôvod. Odporučila ma ku detskej psychologičke, čo samozrejme idem hneď využiť. No dosť ma na detskej lekárke zarazila jedna vec. Takmer za každým, ako sme u nej na vyšetrení a pri akomkoľvek ochorení, nám mimo iných liekov vždy naordinuje aj nejaké homeopatiká. Nezaujala som k tomu zatiaľ žiadne postoj. Občas som na jej odporúčanie nejaké kúpila, ale účinok som nevidela. No začína mi byť už dosť otravné, keď sa ma potom na kontrole pýta, či som ich kúpila a keď poviem pravdu, že nie, tak sa rozhorčí, že ona mi ešte zadarmo poskytne homeopatické poradenstvo a ja sa ani neunúvam kúpiť čo mi odporučila. Zrejme podvedome neverím tomuto druhu liečby, lebo som si na nete prečítala veľa negatívnych ohlasov. Máte niektoré mamičky podobné skúsenosti? A hlavne by ma zaujímalo, či ste zbadali nejaký účiniok tejto liečby na svojich deťoch. Lebo ako sa hovorí topiaci sa už aj..., preto som ochotná vyskúšať všetko, no nie tak, že dcérke viac ublížim ako pomôžem. Vopred ďakujem za vaše príspevky.

vevericka

za A ta klastrova teoria sice je ale, klastre molekul vody maju trvanlivost asi tak par milisekund a stale sa menia, stracaju a vytvaraju nove, z B ak nieco milion az miliardukrat nariedim, kolko ucinnej latky vyvolavajucej reakciu (dajme tomu aj tebou popisovanej) mi tam ostane???aka je pravdepdoobnost, ze aspon jedna molekula????? a za C keby aj vsetky tieto sialenosti platili, potom sa predsa nikdy neda umyt riad, pretoze stale riedis a riedis, stale ti tam ostava zvysok vecere a voda si to predsa pamata..ludia veria veciam, ze az..a cudne mi je, ze na jednej strane ludia nadavaju na lekarov, aki su uplatni farma firmami, preco by mali byt odolni naturalni lekari pred firmami homeopatickymi??logika??ziadna..a to ze to na niekoho funguje sa vola placebo efekt, aj moj znamy chudol z cokoladovych lentiliek len preto, ze boli uhladne zabalene ako dietologicky liek v blistre..

Ivka 1

Podstatou homeopatie je, že isté látky,ktoré v určitej koncentrácii vyvolávajú chorobné príznaky, pri podaní v zriedenom stave tieto príznaky potláčajú alebo dokonca odstráňujú.Čiže podobné sa lieči podobným. Do určitej mieri je to niečo podobné ako očkovanie. Pri očkovaní sa pacientom podávajú oslabené či usmrtené mikroorganizmy,čo vyvoláva tvorbu protilátok a tie potom pri stretnutí so živými "silnými" mikroorganizmami chránia pred konkrétnou infekčnou chorobou.To,že homeopatický liek je účinný, dokonca účinnejší po opakovanom riedení a pretrepávaní, tkzv.potenciacií, vedecky vysvetľuje teória klastrovej štruktúry.Podľa nej čiastočky vody a alkoholu "okopírujú" čiastočky v nej rozpustenej látky. Čím viac riedime a potom pretrepávame , potencujeme príslušný roztok, tým viac "otlačkov" vznikne. A tie sú nositeľmi informácie a tým aj nositeľmi účinku. O tom, že homeopatia nepôsobí iba ako psychoterapia,placebo či sugescia ,svedčí okrem iného aj fakt,že účinkuje aj u zvierat. Aj keď ako každá,ani táto metóda nie je "všemocná", stále pribúdajú svedectvá o tom,že môže pomôcť aj v prípadoch, keď iné metódy neboli úspešné. Toľko výňatok z rozhovoru s MUDr.Košlíkom Štefanom CSc.primára z ambulancie naturálnej medicíny UN L.Pasteura v Košiciach , uverejnenom v denniku Pravda 8.8.2011.

alexandra639

Prečítala som si názory ,ktoré sú rôzne ale každý človek má právo na svoj názor. Takže, čo sa týka homeopatie, to nie sú žiadne slaské guličky, ktoré nefungujú, to je spôsob, ako si pomôcť a neublížiť,mám s nimi 16 ročné skúsenosti a vďaka nim sme zdraví a moje deti nepotrebujú chémiu.Len vážení netreba hádzať všetkých homeopatov do jedného vreca, sú i takí i onakí. Ja som mala šťastie na dobrú pani doktorku,toto je môj názor na liečbu homeopatiou.A zakázať ju, myslím si veľmi odvážny názor,máme slobodu voľby a každý sme si zodpovedný za svoje zdravie sám, tak aký zákaz,ak nie sú zakázané llieky, ktoré poškodzujú ľudský organizmus, prečo by malo byť zakázané niečo, čo neublíži. A ešte jedna vec, pri návšteve lekára podpisujete formulár, že súhlasíte s vedľajšími účinkami liečby???Veď kto by to podpísal, ja idem k lekárovi preto, aby mi pomohol a nie preto, aby som súhlasila s nejakými vedľajšími účinkami tzv. liekov.Čítajte príbalové letáky a nedajte sa odbyť vetou:TO nečítajte, to majú všetky lieky.

vevericka

jusko bol si pri elektronovom mikroskope??vies ako funguje??nie?? ja hej,este v ramci skoly sme k nemu mali pristup a ked dokaze zachytit neico take ako bakterialny virus, ktory som ja osobne videla, preco by nezachytil virus eukaryoticky, ktory je vacsi???

Juskoo

Fajn vevericka, nasa imunita na to reaguje, v krvi mame protilatky a to je dokaz, ze ockovanie funguje, wooow!
Ale potom by aj pozitivnost HIV mala byt tou najlepsou ochranou pred AIDS, ci ? :)))

vevericka

k tej ortuti..vo vakcinach (AK sa este pouziva) je vo viazanej forme, je jej zalostne malo..z prirody jej prijmes do tela ovela viac (v neviazanej forme) a to neratam este amalgam..a ked uz teda mas k dispozicii clanky na tuto temu, nebud skrob a posun dalej (len dufam, ze su z karentovancyh casopisov, pretoze stranky typu rizikaockovania ci badatel pre mna nemaju cenu) pripadne uja virapena si mozmes odpustit rovnako..

Juskoo

Virus chripky? vakciny na virus chripky? vakciny na virusy nemaju absolutne ziadny vplyv! v r. 1874 bolo v Nemecku zavedene povinne ockovanie proti kiahnam aj napriek tomu, ze vtedy este preukazanie virusu absolutne nebolo mozne, kedze zviditelnenie virusov bolo mozne az v roku 1931, ked bol vynajdeny ELEKTRONOVY MIKROSKOP! A az potom, po tomto objave nasledovala izolacia virusov a tym padom aj moznost pestovat ich!..takze o com?
A nehovoriac o tom, ze virus v spojitosti s clovekom nebol NIKDY vedecky preukazany!