Dá sa zastaviť rast?

Daichmaan

Ahojte mam 16 rokov a veľmi rýchlo rastiem. Pred 2 mesiacmi som merala 179cm a teraz 184cm.. Prerástla som už bratov. Doktori mi rádia endokrinológiu.. Chcú zastaviť rast. Myslíte, že sa to dá?

Lolamana

Ahoj ja mám 11 a mám 167 cm docela mi to vadí ....
Ja som chcela byť žokejka ale s mojou výškou to neni možné ....
Ale čo sa dá robyť

daca

Ale prosím ťa, načo by si niečo takéto robila? Je dosť možné, že už viac ani nenarastieš a zbytočne sa budeš napchávať nejakými liekmi

tamala

To co za hovadiny tu riesite preboha? Ja meriam 157cm a mam 15 a zelam si aby som bola este nizsia, ved dobreho vela nebyva a co je male to je mile :) a chalani sa presne otacaju za nizkymi dievcatami, najmä ak maju peknu postavu (co ja splnujem). Nizke baby maju väcsinou boky co muzov uz automaticky pritahuje, niektori si to ani neuvedomuju .... Preboha, to komu napadlo ze chalani sa na male dievcata ani nepozru? Najkrajsie baby z nasej skoly su nizke (seba neratam, teraz myslim tvar) a je to sice zvlastne, ale poznam vela nizkych dievcat s nie nejakou uzasnou tvarou a ich priatel bol väcsinou strasny fesak :) a celkovo .... Ja som prestala rast v siestej triede ked som zacala cvicit a teraz sa vsetci nado mnou rozplyvaju ze aka som zlata aj ked moj ksicht vyzera ako ... Hm :D takze asi tak :) a vysoke baby su zase ako modelky, ale tie si zase musia strazit postavu, lebo ako to vyzera, vysoka tucna baba? A teraz uz prestanme riesit vysku nizku u dievcat ci co to je a majme sa rady take ake sme!! Ak si aj vyrastena ako zirafa, zakrpatena ako trpaslik (ako ja:), si rovna ako lata, mas krivky ako Afrodita, ci si trochu alebo aj viac pri sebe, vyzdvihni svoje prednosti! Ja mam dlhe mihalnice a huste obocie, staram sa o ne, mam huste vlasy, nedokonalu tvaricku zamejkapujem, na tucnu rit drepujem, na brucho brusakujem :) ak mas krasny usmev, ukazuj ho co najcastejsie, ak mas pekne oci, zvyrazni ich usmevom :D peknu postavu mozno zvyraznit tričkom v rifliach (kym som ti takto nezacala nosit nikto si ma nevsimol:D) a peknu tvar nechaj peknou tvarou (nemalovat!!!)

Pochop, kazda z nas ma nejake nedostatky, lebo dokonalost je nudna!

pišta00

Cvičením v puberte sa rast zastaviť ani spomaliť nedá... je to vymyslený blud... Rast je daný geneticky to ako keby ste povedali, že keď sa budete veľa pozerať do slnka vyblednú vám dúhovky a z hnedej si ich prefarbíte na modrú. To sú tie užitočné a na sebe overené rady 13 ročných odborníkov. Jediný spôsob ako zastaviť rast je hormonálny zásah do genetiky látkami, ktoré zastavia tvorbu rastového hormónu čo je obrovské riziko pretože už sa vám tvorba rastového hormónu nemusí nikdy znovu naštartovať čo vás môže podľa mňa z dlhodobého hladiska ohroziť na živote či už zvýšenou únavou, úbytkom svalovej hmoty a nadmernému ukladaniu tukova a nakoniec zvýšením cholesterolu a rizikom mŕtvice alebo infarktu. Našťastie sa ale takéto inhibítory rastového hormónu nedajú len tak kúpiť a ich distribúcia je zakázaná takže vykašlite sa na takéto komplexy a budte radi za to čo máte.

Milujte sa a mnozte sa

Som dievca mam 16 a vysku 187cm.... Je to topka... Uzite si svoju vysku ;) malych dievcat je viac nez dost ;)

jaa :)

Mam 15 a 163 cm...Tak by som chcela vediet ci este vyrastiem lebo som 9.a uz asi rok som nevyrastla ani o centimeter.
A cvicim..Tak ci to nebue tym.