Vegan/ka,veganstvo

xdanielax

bingham, ja tiez poznam takych. A je to uplne bezne ze vegani robia aj fitness, alebo bodybuilding. Absolutne sa to nevylucuje, mam istym sposobom obdiv k tym ludom, tie jedla co varia su super, aj ked mne masko chuti dost velmi :))
samozrejme vsetko treba s rozumom, vediet co cim nahradit atd. A hlavne sa k tomu nenutit, potom to nema vyznam - aspon podla mna.

kanister

Brians Adams,Shania twain,Nikolas Tesla a az zarazajuco vela ludi,vynalezcov,ktory nieco dokazali,vymysleli,boli vegetariani alebo niejaka odnož vegetarianstva...takze striedmost a rozum sa nevylucuju :)

bingham

toto je uplne zle...myslim ze to moze vyhovovat kratkodobo...iba zenam...muza to znici uplne...

inak toho 90kg vegana ktory boxuje...beriem tak ze mas zmysel pre humor :)

potkanica

nemam absolutne nic proti veganstvu a veganom, kazdy ma nejake zasady a ked niekto nechce jest maso a zivocisne vyrobky jeho vec :) ja sama som vegetarianska a maso mi absolutne nechyba ale bez mlieka, vajec a syrov by som nevydrzala :) ked si robi problem nieco vynechat, skus byt vegetariankov, nemusis hned zacinat s tou najextremnejsiou formou :)

watermelon

podla nejakej studie co som citala, su vegani zdravsi, kosti maju zdravsie, nemavaju napr. osteoporozu, ale meno studie ti nepoviem, bo uz to bolo davnejsie

xdanielax

bez_S - myslim, ze s tym netreba zacinat, pokial budes citit ze ti nieco chyba. Na druhej strane, pokial budes telu dodavat ziviny obsiahnute v mase a mliecnych vyrobkoch inymi sposobmi, telo sa dokaze adaptovat.
Len si to musis upratat v hlave, ak s tym nie si stotozneny, a nemas na to nejaky iny dovod, potom je zbytocne sa obmedzovat "nasilu".

doubledog

kratkodobo to niektorym ludom vyhovuje, kedze je to v podstate ocistna dieta.
ale dlho s tym nevydrzi nikto, bude mu nieco chybat.

bez_S

Ako dlho trvá , kým si telo navykne , myslím , že kedy prestanem mať chuť na klasické nezdravé jedlo. tj. mäso , čokoláda, mlieko , fast food atď.?

Bartas

gucciok85

v pohode. mám kamoša vegána, má asi 90 kilo a boxuje. tak v tom nevidím problém.
jedine sa budeš musieť zaprieť a naučiť sa variť si a spraviť si jedálniček. ale s tým by v tejto dobe nemal byť problém.

použi google a sprav si názor vlastný neprebratý od iných.

btw sú to veľmi chutné jedlá. ani nepoznáš že neješ mäso a živočíšne produkty.

držím palce