Unava v tehotenstve

Príspevok v téme: Unava v tehotenstve
lizinka

Caute baby..chcem sa spytat, aj vy ste boli tak velmi unavene v prvom trimestri? ja by som nonstop spala, stale ma klati a to mam pracu fyzicky dost narocnu...a z jedla ma napina, a z voni ani nevravim...pritom kazdy do mna husti, ze ved sa premoz, tehotenstvo nie je choroba...ale ked to male si pyta tolko spanku...pred tym som bola aktivna, za den som dala aj 20 km peso cez hory, teraz fucim uz len pri prechadzke do vacsieho kopca..a to som len v siedmom tyzdni..pridem domov, hned ma napne z nejakej vone (susene huby napr, pes)..a okamzite dostanem zjeba, ze nech to tak neprezivam, pol dna prespim a to iste...neviem fakt, ci som naozaj presmradena..ako ste na tom boli vy?

zuzicka510

Keď som bola ja tehotná, tak mne na únavu pomohol Active Folic. Sú to tabletky, ktoré obsahujú kyselinu listovú. Je to naozaj super vec. No a na nevoľnosť z pachov nepomôže asi nič :( mne bolo zle až do posledného dňa.. držím palčeky!! :)

annddyxxl

ked budete nahodou nervozne a niekto ti povie no to je ta tehotenska nervozita..to je blbost..to je nervozita z ludi okolo seba bo kazdy len nieco husti do teba.poznam to na vlastnej kozi,nastastie uz to mam zasebou.a ked sa ti chce spat no tak si lahni co je na tom..normalne.

Kaška

Ja mam tiež s toho zmetok som v 9TT a nevladzem cez den nic v praci sa len zasivam a pribrala som uz asi 3kg vsade citam ze skoro ziadna nepribera.dost mi to dava depresivne nalady a aj strach a to zas nie je dobre pre malicke.

sewie

nic si z toho nerob a kasli na vsetkych-moja kamoska tiez od nejakeho druheho tyzdna len spala a spala cele dni jak bola strasne unavena...ty vies a citis co tvoje telo a babo potrebuju! nikoho do toho nic!

Lulu2011

tehotenstvo nie je choroba, ale lahko sa takto žvaní tým, ktorí tehotní nie su, ja som bbola neskutocne unavena, rano som nevedela vstat, zaspalavala som uz pred 21.00 vecer, cely den bol o robote, alebo spani, v robote som mala take mrakoty, ze som sa musela par krat postavit, aby som nezaspala a napit sa, bolo to utrpenie, nastastie som dostala PN po tretom mesiaci az do konca tehu a vstavala som o 14.00 :D

Deee

Ja som od 5tt vracala, napinalo má z každej vône, všetko jedlo bolo fuj, zle mi bolo hladnej aj najedenej, reálne som zvazovala, že pôjdem na infuzie...bola som dychavicna, nevladala som vyjsť ani na prve poschodie, chcela som len spat, najlepšie stále...
Asi v 15tt to pomaly ustalo...
Blahozelam všetkým ženám s bezproblémovym tehotenstvom, ja som však prvy trimester ledva žila...

RADArada

...moze to prejst-tiez som prve tyzdne bola ako sipkova ruzenka-a jedine z coho ma napinalo bolo surove maso-nemohla som ho ani vidiet-ale ospalost casom vymizla a tehotenstvo som prezila bez problemov i ked som ho mala rizikove/steh/
...a nedaj sa riadit inymi ty a tvoje telo najlepsie vie co potrebujete-kazdy tehotenstvo preziva inak-nie je to choroba ale da zabrat niektorym zenam....
a druhe tehotenstvo som mala zasa rizikove ale bez problemov makala som ako keby som nebola tehotna-ziadne nevolnosti-nic/jediny problem som mala v prve tyzdne ze som zacala krvacat/ale potom sa to ustalilo...pocas tehotenstva som bola silna,pracovala som na zahrade,prenasala skrine a nic mi nebolo...kazde tehotenstvo je ine-a ked ti niekto povie ze to nie je choroba-tak mozno nie-nie je to choroba-ALE JE TO VELKY ZASAH DO ORGANIZMU-tak treba robit co si telo pyta a nie co ti radia zeny-ktore sa nevedia vzit do tvojej situacie...

lizinka

No ja som davala aj dvojdnove tury a na bicykli tiez..dokonca ked to tak pocitam, tak v druhom tyzdni som dala za tri dni vyse 20 km cez Malu Fatru a 40 km na biku..ale to som nevedela, ze som tehotna..a teraz som dala take dve male turicky ze kopceky okolo 1000mnm..a som fucala jak prasa,a doktor ma aj trosku zdrbkal, ze nech to teraz necham tak..a to mame ist do Tatier..

lenca45

To s tym spankom, akoby som citala o sebe. Mne sa chcelo neuveritelne spat. Pred tym som mala v pohode kondicku, vsade peso, po schodoch na 7. p.... no a v prvom trimestri som naozaj nemala ziadnu energiu. Dost mi to pilo nervy :), ale potom to preslo.

lizinka

no to je na tom to najzaujimavejsie, ze do mna hustia zeny, ktore su uz matkami..:) niektore ani nevedeli, ze su tehotne, take bezproblemove tehotenstvo mali, tak mozno preto..a ja sa prave snazim to tehotenstvo brat tak "sportovo", kebyze sa mam riadit vsetkym, co mozem a co nie..radsej to necitam a spravam sa intuitivne..ale pridem si ako padavka, ked nevladzem tolko,kolko vladali napriklad ine baby..