Da sa uzivit spevom v SR?

Príspevok v téme: Da sa uzivit spevom v SR?
martina222

Mam 21 rokov a chcem sa živit spevom, hudbou, je to možne??? Co si o tom myslíte. Spievat viem, nie som z tých nesebakritických. Ale proste ide to aj inak ako cez Superstar??? Tou takou typickou garažovou cestou??? Neviem ani či už neni neskoro v mojom veku. A vkuse všade čitam, že to je na Slovensku ťažko atd,..a pritom vkuse vidim spevakov na hentakých dovolenkách, onakých pobytoch, s takým autom, hentou vilou....Je to ale moj sen..a zatial si ešte aj vyberam VS,..tak neviem kam sa ubrat a čomu dat prednost...Diki za vaše nazory.

martina222

MGR. ART. - Na tento e-mail mi teda napis, aby som vedela tvoju schranku a ja ti bližšie opisem moju predstavu a tie potrebne info ohladom spevu a teda či by si ma mohla posudit, v akom meste si. maggie47000@gmail.com

martina222

MGR. ART. - ahoj, no takto, napisem ti teda moj osobný e-mail a budeme si pisat tak. Tu je: maggie47000@gmail.com

jajka001_

ale rataj s tym ze na tom nezarobis tolko co si naivne predstavujes, to by si musela byt operna diva alebo tak nejak...skor to treba robit pre vlastne potesenie ako pre prachy. ale skus sa pretlacit do superstar, tam zarobis ani az tak spievat nemusis vediet :)

jajka001_

ved sa skontaktuj s nejakymi mladymi ludmi, co vedia hrat, co maju kapely a pripoj sa. ak si veris a mas to aj potvrdene odbornikmi ze vies spievat. musis mat nejaky plan a predstavu, co chces spievat, s kym, ako, ci solovo, ci s kapelou, aky žaner, ale v kazdom pripade potrebujes kontakty. napis si inzerat ze si spevacka a hladas kapelu, napriklad. aspon uvidis ake to je spievat pred ludmi.

Mgr.art.

Svoje mesto Ti uvediem len v sukromnej poste, ale pohybujem sa vo viacerych mestach. Co sa tyka posudenia- ak Ti povedali pedagogovia ze to vies, tak ok, ale stale mi nie je jasne, ktoremu zanru a akym sposobom aby si sa uzivila sa chces venovat. Uved pripadne este tieto info, alebo daj sukromnu postu a mozme komunikovat mailom.

martina222

Mgr. art. - a ty pochádzas odkial??? V mojom meste, kde som, mi bolo povedne, že spievat, viem, že mám na to, len treba cvičit...na druhej strane, to boli len dva názorry skutočných pedagogov, raz v ZUS a v tom centre volneho času...A aj tak mám stále pocit, že ešte o niečom neviem, o nejakom názore...čo by som vediet mala...A ked chcem len posudit, stačí že zájdem do ZUS a požiadam o posudenie schopnosti alebo sa tam musim zároven aj prihlásit na výučbu????

Mgr.art.

To, ze ta pochvali ako dieta sused a ze ta nieco bavi este neznamena, ze to aj vies robit, resp. to ukaze, ze na to mas. Mozes sa dat zhodnotit u mna, ale v pripade, ze si odomna daleko je podla mna zbytocne, aby si behala km za mnou, ked ta moze posudit ktorykolvek moj kolega (kvalikfikovany pedagog spevu) ci uz v tvojom meste alebo okoli...

martina222

Mgr. art - U mna je to zložite...už ako malička si pamatam ako ma tie ktore pesničky dokazali chytit za srdce a pre iných to boli obyčajne dobre pesničky..ako mala si pamatam ,že som si hmmmkavala na balkone a ešte aj sused prišiel že nech mu zaspievam tu peknu pesničku čo som si spievala..pamatam sa, že vždy ked sa dalo a mamina šla nakupovat som si spievala..lenže bolo to zložite a skratka z určitých dovodov som nenasla podporu a tým pádom moja cesta neviedla hned na tieto kružky a pod...
Chcem sa spýtat, tebe by som zaspievat nemohla??? a že by si mi to len zhodnotila, čo a ako...jednu takuto konzultáciu??? Dakujem za odpoved.

Mgr.art.

Tak som spat. Zbezne som mrkla dalsie odpovede. Co sa tyka mna, zivim sa spevom, ale nie stabilnym prijmom, lebo v divadle len hostujem. V nasej pozicii je to tak- ze sice v kazdom divadle mas iny plat ak mas angazman, ale plat je pri stalom angazmane onicom, takze vyhodnejsie je len hostovat a mas zaplatene priamo za dane predstavenie. A aj to sa odvija od rozsahu postavy. Inak ma hlavna, inak vedlajsia a vedlajsia mensia ci vacsia rola. Osobne nemam nervy na zivot v divadle(spominane intrigy a tvrdy boj s konkurenciou, ale i drinu na sebe)a tak len hostujem a popritom sa venujem pokojnemu pedagogickemu zivotu. Ucim na ZUS, ale aj na VS. Na VS je moja cinnost tvorivejsia a na ZUS zabavnejsia a oddychovejsia a tuto cinnost si stale nechavam, lebo svoje deti nemam, tak sa vytesujem z tych. Myslim, ze svoje kvality mozes dat overit co sa spevu tyka na ktorejkolvek ZUS- statnej! Co sa tyka herectva, ak som to dobre pochopila, lost ti radil vidiet par predstaveni a potom ist za veducim. To urcite nikdy neurob- lebo taku hanbu by si este nezazila. Navyse- do predstavenia vybera umelecky sef, reziser a pod nie samotny riaditel- i ked vplyv samozrejme ma. To sa tak moze robit len v nejakom americkom filme, ale nie v realite a uz duplom na SR! To ti radim v dobrom! Svoj herecky talent si tiez mozes dat posudit u ktorejkolvek ucitelky v ZUS zase v Literarno-dramatickom odbore. Ale nezabudaj- jedna vec je vidiet predstavenie a druha ho robit. Nemam rada relaciu Particka, lebo cim dalej je primitivnejsia- ale prijimacky su nieco v tom zmysle. Musis vediet recitovat akykolvek text a maximalne presvedcivo (aj bez pripravy), alebo z fleku zahrat vazne a maximalne pohotovo a presvecdivo akuklvek kravinu. Vaznu aj veselu- pred uplne cudzimi ludmi. A to by ta cakalo aj potom. Si na javisku napr. sama a len na teba sa pozera 200, 300 prip. 500 parov oci a ty v pripade ze robis dramu mas za ciel vsetky pary oci rozplakat a to sa ti podari len ked ti uveria... Ked sa to podari je to krasny pocit- preto je umenie predovsetkym povolanie nie zamestnanie, ale je to fest tazky a kruty chlebicek i ked na pohlad to tak nevyzera. Z prveho pohladu je to len take pozlatko. Mozes mat nejake danosti, ale s umenim v sebe sa clovek narodi a robi ho odmalicka. Skoro kazdy z nas (umelcov) vie od detstva co chce v zivote robit a preto je aj to studium tak postavene, ze jednotlivo na seba nadvazuje. ZS+ZUS- KONZERVATORIUM-VSMU/AKU.

martina222

Bibba, dakujem:-) A ako to myslíš s tým želanim niečoho???:D to akože ked to teraz strašne chcem , ten spev, to herectvo, tak aj ked to teraz vyzera beznadejne, tak už len koli omu, že to ta kvelmi cem, sa mi to splni???D:D:D ako ja sa nesmejem, ja len že toto vela som čitala, že davajte si pozor na to čo si želate, tak že ak vieš o tom viac, tak kludne pis:-)