Bolesti po operacii

Príspevok v téme: Bolesti po operacii
jolanka111

Dobry deň, 18.augusta ma operovali. Mala som nador na prsniku. niečo mi robili aj pod pazuchou a mam tam tiez stichy. strašne ma ta ruka boli a nemozem ju ani zodvihnut doktor povedal, že mam cviciť, ale to sa neda, pretože to nesmierne boli, kto nezažil, neuveri. Možno by sa to dalo, keby mi niekto s tym pomohol, ale nemam deti a manzela tiež nie, kamaratky chodia, len raz za čas. Chcela by som sa opytat tich co to uz maju za sebou ako dlho to asi bolelo. tie rany na prsniku ma dost bolia, ale to je nic v porovnani s tou rukou. Dakujem vam všetkym už vopred za rady :) :) :)

plax

Mne robili pravý prsník v košiciach ale boleť po operácii so mnou riešil moj chirurg ešte pred zákrokom ais mesiac a zhodli sme sa že pojdeme do tzv. minipumpičky. Toto maličké zariadenie bolo vopchaté jednou časťou priamo do rany kam vylučovalo analgetikum a tým ranu urobili necitlivou proste necítila som bolesť a vpohode som existovala s touto vecičkou asi 3 dni. Dokonca som sa s nou aj sprchovala :)

leusa009

Baby čo Vám pomohlo hneď po operácii s tou nenormálnou bolesťou ? Ja sa celkom obávam toho ako to bude bolieť a ako to zvládnem. O dva týždne ma čaká plánovaná operácia prsníka a tak prechádzam blogy, vlogy a bársčo čo by mi pomohlo uľaviť...našla som nejakú pumpičku v kanade ale u nás nie je o nej ani zmienka...čítala som, že sa s ňou možno sprchovať a možno ju nosiť v ľadvinke... nepoznáte ju náhodou niektorá?

jolanka111

No takže dnes som volala oktorovi a že je to dobré, že mám čisté tie uzliny, čiže celkom dobré výsledky, v utorok tam idem a idem rovno aj asi k onkologovi. A svet 21 môžem sa spýtať, ty si mala čo potom chemoterapiu? Ak mám dobré výsledky môžu mi dať aj tabletky alebo radioterapiu?

jolanka111

No výsledky budú až šiesteho :( bojim sa dosť, dufam, že mi budu stačiť nejake tabletky, nechcem chemoterapiu, ale tak čo už...uvidim :) dakujem

svet21

Jolanka111.To je dobre,že si s rukou začala cvičiť.Viem,že to ťahá,ale s tým už nenarobíme nič.Neboj sa postupne to bude lepšie.Daj pozor a nedvýhaj tou rukou ťažké veci,nenos v nej nákupy a ani kabelku na ramene.Ak Ti budú chcieť merať tlak niekde na ambulancii,tak si nedaj merať na tej ruke,tak isto ani brať krv,či pichať nejaké injekcie,ale to Ti asi povedali.Drž sa a napíš akú si mala diagnozu,myslím ako Ti dopadla histologia.Maj sa pekne.

jolanka111

ja viem, že musim cvičiť, ale to strašne ťahá ako keby som mala krátke žily a nedala sa mi vystrieť ruka, chvalabohu, už je to lepšie, už si môžem dať ruku vyššie a dočiahnem si aj urobiť vrkoč . ďakujem za dobre rady, skusim sa premoct aj ked to boli :)

svet21

Jolanka111.To,že Ťa bolí ruka po operácii prsníka,je prirodzené.Pod pazuchou máš preto jazvu,lebo Ti operovali aj lymf.uz. odtiľ ako aj z rany po operácii nádoru si mala vyvedené dva vývody,odkiaľ ti vytekala tekutina.Cvičiť jednoducho musíš.Ja som musela hneď na druhý deň začať pohybovať a dvýhať ruku,pokiľ bolesť dovolila,prišla s nami cvičiť,rehabilit. sestra.Viem že Ťa to bolí,ale inak to nejde.Musíš sa premôcť.Určite Ťa pred odchodom z nemocnice poučili ako máš cvičiť.
Heatherka.Nemáš pravdu,lebo takto to po operácii prsníka a LU proste je.Akú si mala operáciu Ty neviem,ale cvičiť sme rozhodne museli.
Jolanka111.Držím Ti palce.

Heatherka

a dalsia vec ! po operacii cvicit ?? ja som po operacii nemohla ani vstat z postele a kde to este cvicit.... setrit som sa musela. dalsi dokaz o tom, ze tato tema je vymyslena...