Zlatá žila?

Príspevok v téme: Zlatá žila?
anjelica

Ahojte, v poslednej dobe mám pri stolici pálenie a svrbenie, sema tam trochu krvi na tolaetnom papieri. Dnes som mala tvrdšiu stolicu a všimla som si, že v nej bolo trochu jasnočervenej krvi. Tentoraz nie na papieri. V okolí konečníka mám také výrastky, akoby vybehnuté črevo von. Ale má to farbu kože, nie je to fialové. Môže to byť zlatá žila? A čo by ste mi poradili?

deniska8

treba skusit kadeco kazdemu vyhovuje a pomaha nieco ine viac nieco menej, mne velmi dobre ucinkoval hemostop gel a spolu s liecbou a liekmi od lekara som sa hemoroidov celkom rychlo zbavila

zddenda

Onemocnění hemeroidy je stav, kdy žíly v okolí konečníku zduří.
Nejčastější příčiny tohoto onemocnění jsou: dlouhodobé sezení, chronická zácpa, stárnutí, anální styk.
Hemeroidy se nacházejí uvnitř nebo v okolí konečníku. Příznaky hemeroidů známe jako jasně červenou krev ve stolici nebo na toaletním papíře, svědění a bolest.
Koupelna a zmírnění příznaků od hemeroidů. Koupání v teplé vodě, nebo přikládání horkého ručníku několikrát denně Vám pomůže zmírnit svědění spojené s hemeroidy.
Krémy a hemeroidy. Používání krémů na vnější použití vám poskytne úlevu od svědění. Kosmetický přípravek FINE6 vás hemoroidů zbaví. Strava a hemoroidy.
Změna jídelníčku zahrnuje příjem většího množství tekutin, vlákniny, která vám pomůže ulevit od zácpy. Začněte jíst více potravin jako ovoce, zeleninu, luštěniny a vypijte minimálně šest až osm sklenic vody každý den.
Změna životního stylu. Několik změn v životě by mělo pomoci zmírnit příznaky od hemeroidů. Zabraňte tlaku na konečník, zkuste sedět na nafukovacím gumovém kruhu, pokud máte sedavé zaměstnání. Noste bavlněné spodní prádlo, udržujte konečník v maximálním suchu a zdržte se škrábání.
Chirurgie a hemeroidy. Zvláště problémové hemeroidy mohou by kandidátem na operaci. Známe léčbu jako proti křečovým žilám pomocí injekce do žíly, nebo vám hemeroid lékař podváže gumičkou. To znamená, že přeruší dodávku krve do hemoroidu a ten odpadne.

Kasperko

Hemoroidy príznaky
Príznaky a symptómy hemoroidov závisia od ich umiestnenia, teda či sú vnútorné alebo vonkajšie. Vnútorné hemoroidy sú umiestnené v konečníku a sú neviditeľné a bezbolestné. Vonkajšie sú naopak viditeľné a veľmi bolestivé. Vznikajú nadmernou expanziou pri stolici, čo spôsobuje krvácanie a vytláčanie žíl análnym otvorom. Ak sú tieto žily podráždené, môžu vyvolávať svrbenie, alebo krvácanie. Výmena toaletného papiera za jemnú vlhkú utierku napomáha k zmierneniu bolesti.
Vznik zrazeniny pri hemoroidoch
Pri nedostatočnom prekrvení hemoroidy nadobúdajú modrú, fialovú alebo až čiernu farbu. Z nahromadenej krvi niekedy vzniká krvná zrazenina, ktorá spôsobuje intenzívnu bolesť, opuch alebo zápal. Pri krvácaní z análneho otvoru alebo pri krvavej stolici je vždy potrebné navštíviť doktora, pretože krvácanie nikdy nie je dobré znamenie a môže ísť o závažné ochorenie.
Zimne obdobie a hemoroidy
V zimnom období môžete zaznamenať zmenšenie hemoroidov. Tento stav je však iba dočasný, pretože sa znovu objavujú pri zvýšenej námahe alebo zápche.
Krvácanie hemoroidov
Základným príznakom hemoroidov je krvácanie, ktoré je spôsobené podráždením stolicou. Svetločervené krvavé stopy si môžete všimnúť priamo v stolici alebo na toaletnom papieri.
Svrbenie hemoroidov
Ďalší symptóm je svrbenie, pálenie alebo podráždenie análneho otvoru, ktoré spôsobuje nepohodlie. Škrabaním podráždeného miesta vzniká ešte väčší opuch a táto oblasť sa stane omnoho bolestivejšou.
Bolesť
Vonkajšie hemoroidy sa spájajú s bolesťou a každý pohyb aj poloha tela vyvolávajú nepohodlie a neustále vrtenie sa. Chôdza, sedenie aj státie sa tak stávajú veľmi nepríjemnou aktivitou.
Hrčky
Hrčky, známe aj ako hrudky alebo uzlíky, sa vytvárajú v okolí análneho otvoru. Niekedy bývajú malinké ako zrniečka, ale aj väčšie. Sú veľmi citlivé a aj bolestivé. Tento uzol sa môže samovoľne zvraštiť, čiže sa krvná zrazenina vstrebá. Môže po nej zostať malá hrčka, ktorá však znepríjemňuje hygienu análneho otvoru a zvyšuje riziko opätovného výskytu hemoroidov. Je preto vhodné ju chirurgicky odstrániť.
Stáva sa, že tieto hrčky prasknú a zrazená krv vytečie von. V tomto prípade je nutné dbať na vzornú hygienu análneho otvoru, ktorou sa dá predísť neskorším komplikáciám ako napríklad zaneseniu infekcie do rany.