Perioralna dermatitida, som v koncoch

jaKGDF

Ja mam tiez perioralnu dermatitidu-teda takmer uz ani nie ako som pred 3 dnami nasla na internete radu ktoru som sama vyskusala: natierat postihnute miesto jogurtom (ja osobne pouzivam bio kozi tvaroh -je tekuty ako jogurt) a musim povedat ze pocas prvej noci sa mi exem stiahol na 50% a teraz mam uz len jemne ruzovkaste filaciky, ktore takmer nevidno!
Okrem tohoto som ale zacala jest aj vceli pel koli obsahu biotinu. Mne toto pomaha s tym ze vsetky ostatne rady ako umyvanie tvare len cistou nechlorovou vodou, zubna pasta bez fluoru a ziadny make up ani krem, maximalne sem tam kokosovy olej praktizujem uz dlhsie.

Vera9

Mne okrem toho ze som trosku zmenila zivotny styl a stravovanie pomohlo uzivanie dermakozmetiky dado sens pro balance a z extrodermu intenzivny krem. Obsahuje to aj ureu, alantoin, borakovy olej atd...Konecne nepocitujem take palenie, svrbenie a nemam lupiny vo vlasoch.

dorotka1111

Problem pd vedela by si mi dat na seba kontak,chcela by som sa spytat par info ohladom pd alebo mi aspon napis kedy tu budes zajtra,vdaka

problemPD

dorotka1111, podľa mňa to nesúvisí s alergiou na jedlo, je to dlhodobé ochorenie a keď máš alergiu tak je to podľa mňa niečo zapálené čo po čase zmizne a toto po čase nezmizne, čo je škoda :/

dorotka1111

Mne zistili PD (ekzem okolo ust) pred asi 2 mesiacmi. Bola som u kožnej, ktorá mi povedala že to mám alergiu na nejaké jedlo a musím prísť na aké. Predpísala mi zarabany krem +vodu a dla lieky proti alergií - nepomohlo . Nikde som sa nedočítala že PD súvisí nejak s alergiou na jedlo. Váš názor.....

Pipka28

Ahoj, ja som mala tento isty problem a rok som chodila po lekaroch a nikto mi nic nezistil.Nakoniec som sa zacala liecit sama a po troch mesiacoch mi hnusne hnisave vyrazky zmizli.Vyskusala som za tie roky vsetko mozne ale boj s tymto problemom je trosku dlhodobejsi.
Kremy a podobne kozmeticke veci nezaberaju, pretoze problem je vnutri.V prvom rade by si mala na dva tyzdne uplne vyradit cukor a biele pecivo...a samozrejme mastne a nezdrave veci....kup si v lekarni caj LAPACHO..najlepsia vec na akne!a kazdy den ho dva tyzdne popijaj.Takisto kazdy den zaraddo jedalnicka jeden strucik cesnaku a vyborny je aj kokosovy olej...trebars 3 lyzicky denne, alebo potom oreganovy olej.Tieto 4 veci..caj LAPACHO, cesnak,kokos a oreganovy olej zakilluju vsetky mozne mikroby, ktore akne sposobuju.Tieto mikroby sa zivia cukrom a preto je dolezite na tie dva weeky uplne obmedzit cukor....kedze sa nemaju cim zivit a posobia proti nim zabijaci, lapacho, cesnak, kokosovy olej, oreganovy olej tak sa postupne vyhubia.
No a ked dokoncis tuto dvojtyzdennu kuru tak odporucam popijat caj OStropestrec,ten ti precisti pecen.
Drzim palce a dufam ze to pomoze!:)

trista

A este som ti chcela povedat ze ja mam nasadene ATB na 6tyzdnov myslim ze ta pomocna latka sa vola doxyciclin a volaju sa By-Mycin

trista

myslim ze zo strany lekarky je to obrovsa nezodpovednost dat ti na tuto diagnozu kortikoid,mozno ze ti urcila aj zlu diagnozu najradsej by som ti poradila zmenu lekarky,no ja sama som sa nedopatrala pravdy ani od piatich,mohla by si navstivit memocnicu,ja som raz boa v Presove kde som natrafila na dermat. ktora bola ochotna moj problem riesit no bol to piatok poobede a tak sa vtedy venovala iba mojmu pasovemu herpesu ked som tam prisla asi o o mesiac bola uz na materskej a ina kozna mi povedala ze tam nemam co robit ze niesom akutny pripad a diagnoza opat atop. ekzem no hruza.aA ty mas ako dlho tento problem a ake ABT si brala a ako dlho a zmizlo ti to po nich?

ninka255

no práve, ked som šla ku kožnej lekárke tam som to mala dosť zlé, tak mi predpísala Locoid-kortikoidná masť. keď som sa spýtala že či sú v tom kortikoidy tak ma skoro vysmiala,že to berú aj malé deti.tak som sa s tým natierala /mám to okolo nosa/. stav sa trochu zlepšil, no po mesiaci sa mi to tak zhoršilo že som nemohla ísť von. samý pupák a hrozne ma to štípalo a svrbelo.antbitoiká mi veľmi nepomohli.chodila som na kontroly,lekárka sa iba zdialky na to pozrela a že, lepší sa to. teraz je stav taký že už k nej nechodím a liečim sa sama. v lekárni mi jedna magistra odporučila jarischovu vodu, natieram si striedavo pytiol a skin-cap masť. a beriem chlorelu. stav sa pomaly zlepšuje, no uvidím.

trista

Chcem sa ta ninka255 opytat,ze preco ti davala lekarka kortiko.ked sa tvoj stav zlepsil.
A teba tpch ci si mala recidivy,ked si brala ABT viac krat, a ci sre pouzivali nejake kremy na premastenie.Pocula som ze je dobre si napostihnute miesta prikladat cier. caj nemate skusenosti?