20-ročná dcéra klame

Príspevok v téme: 20-ročná dcéra klame
jedlinka

Dnes som sa dozvedela, že dcera sa vykašlala na vysokú školu, celý rok tvrdila, že má skúšky urobené a dnes som zistila na škole, že 6 predmetov nemá spravených. Celé prázdniny leží doma, nemá priateľa, komunikuje striedmo ale aj tak je to zbytočné, čo povie beriem z rezervou. Väčšinu dňa je na PC. Tvrdí, že jej organizujeme život, že ona chce pracovať, ale zatiaľ si nič nenašla. Čo mám robiť ja ako rodič?

jankaaaaaaaaa

musis jej vysvetlit, ze ked skonicla skolu, musi sa hlasit na urad prace, pretoze si potrebuje platit zdravotne poistenie kazdy mesiac atd. a ze pracu si moze hladat kde chce. nech sa ide priamo popytat do firiem kde chce pracovat, lebo cez net sa to hlada tazko. ale to doma sedenie ju rychlo prejde, sama bude chciet nieco robit pocase..
a to ze klame, ju naucili rodicia a cela rodina. urcite ste ju to neucili naschval,, ale deti to robia svojim rodicom.. nie z radosti, ale proste je to tak lepsie pre deti (na urcity cas).. a t o hovorim z vlastnej skusenosti, som v podobnej situacii ako tvoja dcera..
este sa treba poriadne zamysliet ci nahodou nieco pred dcerou netajite, alebo ci ste jej niekedy neklamali.. nejake rodinne "tajomstva" a take nieco. lebo mnohokrat sa rodina snazi take nieco uchovat len pre seba, alebo akoze tym nezatazovat deti, ale deti si vsetko vedia zistit, aj ked nie priamo, ale deti si vedia velmi dobre veci domyslat aj z nenapadnych rozhovorov medzi dospelymi.. takze aj to moze byt dovot

sewie

Matyo a Maomam maju pravdu...ja som tiez tak kedysi potajme planovala "unik" do zahranicia lebo som nechcela aby nasi vystrajali a hlavne skor nez to bude iste...ale akonahle bolo vsetko vybavena tak som im povedala co chcem robit, kam chcem ist a preco a oni to nastastie prekusli-lebo to nebola ziadna hovadina ale odisla som studovat na vysku do Holandska. takze dufaj, ze nech planuje cokolvek je to zodpovedne rozhodnutie a nie nejaka strasne blbost...hlavne jej treba dat na vedomie ze sa moze so svojimi planmi zdoverit a ze v tych rozumnych sa jej dostane podpory!

Maoam

ja to vidim tak, ze ked dieta klame, je nejakym sposobom rodicmi alebo rodinou ako takou nutene klamat, lebo sa boji reakcii, nasledkov, scen, predsudkov, odsudeni a podobne

suhlas s Matyom

Matyo

možno vám nedôveruje, myslí si že z každého jej rozhodnutia budete robiť cirkusy, veď aj teraz píšete, že sa bojíte, že odíde do zahraničia, keby vám to povedala určite by ste ju odhovárali a nútili zostať doma, preto možno klame aby sa vyhla scénam z vašej strany ; )

Maoam

ak nechce ist na slovensky urad prace, vybavuje veci tajne, tak je dost pravdepodobne, ze chysta odchod za hranice, vsak dnes nie je problem ist do zahranicia pracovat, netreba viza, v pohode...len pre vas je to blbe, lebo neviete kam, co a ako a mozno aj s kym...:-(

jedlinka

Vreckové nedostava žiadne akurát občas dostane nejake to euro od babky, ale ona nieje náročná, ona všetko má, tak nepotrebuje nič kupovať nové, a ja ju vážne nechcem vyhodiť na ulicu, niečo si hľadá, ale nepovie, čo - kde, najviac sa bojim, že odíde do zahraničia a ja nezistim, kde je - pretože jej robí radosť mi nezdvíhať skoro nikdy telefón, ale to ma súvis s tým klamstvom. Preboha existuje škodoradosť robiť rodičom zle, za všetko, čo sme pre ňu spravili? Teraz už len ČAKAM, čo bude...Držte mi palce !!!

sewie

fuuu ja by som si toto nikdy nedovolila, lebo otec by mi taku strelil ze by som sa otocila v lufte a este by ma vykopol z domu! jev poriadku ze nechce chodit do skoly-nie kazdy tuzi po vysokej a niekto po nej zatuzi az neskor...ale ked uz nie skola-tak teda praca...
nechapem pristup ze: nechce is na urad prace a nic si nenasla atd...neviem ci sa vobec nieco aj snazi hladat-a na co by aj!sedi si doma v teplucku a vyziera rodicov! pekne krasne-nech si najde robotu a prispieva na najom a jedlo a podobne. treba jej vysvetlit ze ked nestuduje tak vasa povinnost vyzivovat ju zadarmo skoncila! nechcem byt zla ale fakt ma toto nasralo do biela! ja som od 16 tich rokov chodila na stupidne brigady ked som si chcela kupit nejake tricko alebo somariny co neboli az take nutne a POCAS vysky som tiez pracovala lebo o vreckovom som mohla len snivat! waw!!!

bibi123

jedlinka-v tom pripade len jedine, zaplatte jej na 2 mesiace ubytovnu a musi sa postavit na vlastne nohy. Rodicia, ktori stale ofukuju svoje deti a su na nich makky robia to najhorsie, co mozu, lebo z takychto deti vyrastu neschopni a nestastni ludia. Uz to svedci o tom, ze nechce ist na urad prace-vysvetlite jej, ze za nu budu platit zdravotne, co je v sucasnosti cez 50eur, ci sa chce stat neplaticom, ze jej narastu penale, exekucne poplatky-skor ju postraste, aby sa uvedomila...

jajka001_

jedlinka, odpoj ju od pc. pc zabija motivaciu. ked sa chce bavit, nech najprv pracuje. dufam ze aspon doma ti pomaha. vlastne taka velka baba, ak nerobi, nech doma robi vsetko , upratovanie, varenie,nakupy. ako si to predstavuje, takto sa flakat, klamat, mna by asi mama roztrhla.