Ako ziskat serotonin ?

9titinka5

ja si striedam kapsule 5-HTP alebo tryptofan v prasku od sunday natural obcas si dam pauzu, mne pomahaju na spanok a pocit lepsej nalady mam, viac chut do zivota :-)

dubsicka

jednoznace cvicenie, sport, proste jednym slovom pohyb. treba sa hybat a potom pridu istotne aj tie dobre pocity :D

kajomija

tak ja osobne ziskavam serotonin z cvicenia :D nic ine ma tak nenabudi tymto pocitom. rozhodne najlepsie, co moze byt. samozrejme, ze kazdy to moze mat inak.

valesoloteee

Antidepresíva bez predpisu - tonzes.com Účinek se dostavil už po několika málo dnech - lepší nálada, chuť do života, klidnější spánek a usínání. Určitě pomůže v těžším období na blbou náladu a mírné deprese. Mne pomohlo toto.

RIBIAR

RNG: mám stredne ťažkú depresiu a užívam už štvrté AD no bez zjavného účinku. Každú výmenu liekov znášam ťažko a ich vedľajšie účinky mi spôsobujú dosť veľké problémy. Dnes som si kúpil 5-HTP, chcel by som Ťa poprosiť, aké je vhodné dávkovanie a či ešte existujú nejaké prírodné prípravky, ktoré by mi mohli pomôcť pri liečbe? Za Tvoju odpoveď Ti vopred ďakujem.

ahjajjaj

swistica: mám tie hodinky, že koľko krokov denne a teraz čo som po tej chorobe a mám problémy s rovnováhou si normálne uvedomujem, že mám oveľa lepší deň, keď mám dostatok pohybu. Veľmi rada plávam a cítim sa oveľa lepšie, keď som si zaplávala. Je tak, že sa mi už tak krúti hlava, že neviem chodiť, a vtedy mi každý hovorí, aby som nemátala v byte pridržiavajúc sa nábytku, ale aby som si sadla. Ale ja chcem aj vtedy chodiť, a vtedy si beriem na pomoc chodítko a doprajem si prechádzku. Raz som počas prechádzky navštívila kamarátku, dala som si čaj, a išla domov. Dobre, trochu mi vadilo, že sa na mňa vnútri pozerá, ako prechádzam ku stolu a opieram sa zakaždým o niečo, ale časom si na to zvyknú oni aj ja. Tá prechádzka a sociálny kontakt mi veľmi dobre padol, aj to, čo som tam počula. Že jej manžel si kúpil bicykel, ktorým sa jazdí v ľahu a že sú cyklistické stretnutia a chodia tam aj telesne postihnutí trojkolkári.
Tak som tak rozmýšľala a snívala o tom, že by som sa niekedy k takýmto stretnutiam pridala....
Deti mi radi chodia na kolieskové korčule. Večer, keď už tak nepripeká. Vtedy sa chodítkom pridám ako dozor, a vtedy si naň sadne raz jedno, raz druhé a potom pribehnú aj ostatné, či aj oni môžu nasadnúť, a či povozíkam. A mne nejde o slabosť svalov, iba o rovnováhu, a o to, aby som sa držala niečoho a nepadla. A mne sa tvorí serotonín a som rada, ako tak behajú ku mne.

Tomas12345

RIBIAR :

A kebyže ti poviem a dám k tomu dôkazy že existuje nebo ktoré je večné a že máme šancu sa na toto prekrásne miesto dostať, zabudol by si na svoje problémy a radoval sa z tejto myšlienky ?

ahjajjaj

L-tryptofán u nás dostať v lekárni, aj keď asi iba na objednávku. Ja som ho užívala, nie naozaj som si všimla nejaký účinok, ale užívala som len 2 tabletky denne, ráno a večer a nie dvojnásobné množstvo, aké sa odporúča pri depresii. Odporúčajú sa aj mega dávky vitamínu B.