Helikobakter

Príspevok v téme: Helikobakter
anjelica

Ahojte, bola som na preventívke u všeobecného lekára, kde výsledky krvi boli ukážkové. Mám však na čele drobné vyrážky, ktoré mi nemiznú. Nemám ich nejako moc výrazné, ale znepokojujú ma. Keďže som čítala, že to môže by prejav helikobaktera, chcem sa spýtať, či bol bol nejaký náznak už aj v krvi? Viem, že sa berie krvi špeciálne ne zistenie helikobaktera, ale yaujímalo by ma, či už aj z "bežne" zobranej krvi môže lekár na nejakých výsledkoch zistiť, že sa niečo deje?

anjelica

Ahoj, ja viem, že z krvi na preventívnej prehliadke sa HB zistiť nedá. Len som si myslela, že by v krvi možno boli zvýšené nejaké iné hodnoty, napr. zápalové, alebo čo ja viem aké. Tento rok mám samé zdravotné problémy: s močovými cestami, gynekologické zápaly a pod. Brala som aj veľa liekov. Tiež sa mi začali lámať nechty a vypadávať vlasy. Ale preventívka dopadla dobre. Lekárka mi na nechty a vlasy odporúčala vitamíny, jesť probiotiká a tak. Nikdy som nebývala chorá, možno raz za päť rokov, no tento rok sa to na mňa akosi zosypalo.

Ivka 1

Z odberu krvi na prentívnej prehliadke sa nedá zistiť prítomnosť HB, na to sú testy,ktoré sa dajú kúpiť v lekárni ale pre lekára nie sú smerodatné. Musíš o vyšetrenie požiadať a robí sa gastroskopicky. Máš aj iné ťažkosti okrem výsevu drobnými vyrážkami ?