prosim o zhodnotenie jedalnicka

Príspevok v téme: prosim o zhodnotenie jedalnicka
dalsiacochud

zdravím, potrebujem za necelé 3 mesiace zhodiť do 10 kíl, už som mala neskutočne vela pokusov, ale dúfam, že sa mi to teraz podarí, takže moj jedálníček :

R: menší pomaranč + jablko, poprípade iné ovocie

D: celozrnne pečivo so šunkou, alebo masom a šalatom, alebo musli tyčinka (kolko krat do tyždna je vhodná?)

O: netuším :// žiadam vás o radu nakolko osm študentka a nemám potuchy čo si vziať do školy na obed, ale nakolko som prieberčivá vyzerá to len na nejaký ovocný šalát

O: vlašské orechy, alebo zelenina, alebo zase ovocie

V: kuracie prsia so šalátom, ryba so zemiakmi

tak čo? mohla by osm mať takýto jedálníček ? bez zmien? nebude to telu prekážeť že každý deň po dobu troch mesiacov to isté?

samozrejme pijem 2,5 l vody denne a 3 x do tyždna mam hodinovy pohyb

vopred ďakujem za všetky rady

fazula gula

na veceru maso podla mna nieje vobec vhodne...vecera by mala byt lahka nech nezatazuje organizmus pri spanku...maso travime okolo 9 hodin...a telo si neodpocinie...na veceru by som ti odporucila len nieco lahke...ranajky samozrejme bohatsie....a jest len potraviny ktore nie su chemicke...ziadne polotovary...zeleninove polievky, cerealne pecivo, vela ovocia, tekutin...maso hydinove ryby, hovadzie v mensom mnozstve...samozrejme vhodne upravene a nie casto...

stravovat sa 5x denne v mensom mnozstve a pravidelne...ziadne nocne prejedanie a posledne jedlo najneskor o 6

to iste kazdy den v ziadnom pripade nieje vhodne...telo potrebuje aj ine vitaminy a ine ziviny...

odporucam pozriet si vsetky casti jste to co jite...

Lou

ahojte, chcem sa spýtať, či je v pohode jesť pri chudnutí údeného lososa, napríklad so šalátom, viete čo myslím, také tie plátky, čo dostať kúpiť

boba 77

Skoro všetky výrobky z obchodov sú nevhodné.
Preto nakupujem len základné potraviny ako strukoviny, pohánku, semená...

xy:)

jogurt sa da vyrobit, cerstve mlieko sa da zabezpecit, ovcie syry, bryndza zo salasa tiez. otazka je: a co v dnesnej dobe z obchodu nie je sajrat?

boba 77

S mliečnymi výrobkami z obchodu nesúhlasím, v dnešnej dobe je to dobrý sajrajt.
Mlieko ako také nie je vhodné. Keď tak pravý ovčí/kozí syr/bryndza z nepasterizovaného mlieka či nechať skysnýť kravské mlieko z automatu.

xy:)

necitala som, co pisali, mozno uz bolo spomenute: ranajky by som prehodila s desiatou, ranajky su dolezite, maju byt bohate, nie jeden kusok ovocia, to je zle, obed a ovocny salat tiez zle, ked tak zelenina, ale obed ma byt hlavne jedlo dna, na olovrant orechy - zaujimave, podla mna orechy nie su jedlo same o sebe, i ked su vyzivne, netreba ich jest vela, hlavne nie pri diete, ked som hladna tak urcite nesiahnem po samotnych orechoch, ale napr jogurt s orechami, urobim si musli s orieskami a pod, zelenina je ok, vecera je ok. zaradila by som si do jedalnicka jogurt, osobne mi tam chyba vapnik, cize veci ako nizkotucne syry, cottage syr - napr si ho mozes dat na spominany olovrant, jogurty, odtucneny tvaroh.

boba 77

musly tyčinky a iné kraviny vyhoď úplne z jedálnička. Zapamätaj si že výrobcom ide len o zisk nie o naše dobro a už tobôž nie o naše zdravie.

boba 77

Ráno keď vstaneš, vypi pol litra až liter vody (čistej alebo s citrónom). Telo je potrebné pravidelne hydratovať z vnútra.
Najdôležitejším jedlom dňa sú raňajky.Ideálom sú ovocné raňajky, ktoré ti dodajú potrebné cukry, ktoré dodajú telu potrebnú energiu. Zo začiatku vyskúšaj jesť ráno len jeden druh ovocia, lebo keď zle skombinuješ ovocie tak telo s tým bude mať väčšie problémy a bude ti to v črevách kvasiť. Každý sme iný a potrebuješ to zistiť sama čo môžeš skombinovať a čo nie. Takou kontrolkou je pre človeka pocit po najedení sa. Ak je človek po jedle unavený, ospalý, je to znak že telo sa so stravou trápy a vynakladá na to všetku svoju energiu. V tomto prípade strava nie je dobre strávená.
K ovociu je vhodné pridať škoricu či zázvor (fungicídy), taktiež za lyžicu semien (mak, ľanové, tekvicové, slnečnicové, sezamové).
Obed by som vydela na nejaký zeleninový žalát (môže byť ľahko naparená) s olivovým olejom a semenami (s čerstvými bylinami, chrenom, zázvorom...). Mäso nahrádzať rybou, morské riasy a obilniny postupne (aj celozrnné výrobky) postupne nahradiť pseudo obylninami ako pohánka, proso, sem-tam natural ryža.
Na olovrant nejaké ovocie alebo zelenina.
Na večeru tak pol litra až liter vody (s citrónom):)
Kúp si kvalitný dvojhriadeľový odšťavovač (je drahší no stojí za to) a pi zeleninové šťavy, zasýtia a dodávajú potrebné minerály.
Je to zložité otočiť stravovanie o 180 stupňov no pre naše zdravie nevyhnutné a ten kto s tým nesúhlasí nech si žerie čo chce...

danielkaaa

tie raňajky vymen s desiatou. Na ranajky si daj to pečivo so šunkou a aj zeleninou a na desiatu si daj ovocie. Na obed do školy si namiesto ovocného šalátu daj zeleninový s pečivom alebo syrom. Ovocný šalát má vela cukru a nepotrebuješ dalšie ovocie, ked si ho dáš už na desiatu. Ovocia stačia denne 2 kusky. teda napr 1 jablko a 1 banán. Možeš si dat na obed aj nejaký jogurt s celozrnným pečivom.
Olovrant môžu byt aj tie orechy, no pridaj k nim skor zeleninu ako ovocie.
Na olovrant je dobrý aj jogurt s musli alebo vločkami. No ked si ho dáš už na obed tak olovrant niečo ine.
No a večeru máš dobru.
Ale prosim ta nejedz stále to isté, ved obmienaj. ked ta nič nenapadá, hladaj na internete tam je tolko možnosti:
možeš jest cottage, tuniaka v konzerve, zeleninové rizoto, cestoviny. Na ranajky napr. hrianky, omeletu, praženicu...
Nemožeš jest stále to iste, za prvé by ti to ani nechutilo a za druhé nemala by si doležite živiny. V tvojom jedálničku som napr nevidela žiadne mliečne výrobky, ja som ti však navrhla jogurt, alebo syry...
takže jedálniček má byť pestrý a zdravý.
A určite nejedz málo. daj si kludne k tomu zeleninovému šalátu aj pečivo, lebo ked budeš jest málo tak si spomališ metabolizmus a potom budeš priberat aj z jedného jablka.

zuzlik

dievcata zaregistrujte sa zadarmo na webstar, je tam program Laura- online vitality coaching. Na zaklade otazok, uloh Vam vyhodnoti Vas zdravotny stav dost podrobne ( pomaly lepsie ako doktor a pri tom lopatisticky vysvetlene :) odporuci Vam vlastny jedalnicek ktory je pre Vas osobne vhodny, presne co by ste mali jest na ranajky, obed, veceru, ktore potraviny skodia a pod. Kto ma lepsi mobil da sa to stiahnut aj ako aplikacia, ked si zadate co ste prave jedli vyhodnoti vam to kolko to malo napr. kalorii. Takisto s tym programom mozete cvicit v pohodli Vasho domova, je to 3D postavicka ktora hovori a ukazuje ako a co mate cvicit na zaklade toho testu.. Je to v slovencine ( trosku prizvuk madarsky :D ale hlavne zadarmo :)