ANXIUS - prirodne antidepresiva

Príspevok v téme: ANXIUS - prirodne antidepresiva
lila82

ahojte, momentalne beriem 4 roky cipralex pol tabletky kazdy druhy den...bola som dost ok, no moje problemy sa vratili, trpim depresiou - toci sa mi hlava, je mi na odpadnutie, tlak na hrudi, v hlave a neda sa dychat...chcem prejst na prirodnu liecbu no neviem kto by mi poradil...ci je to mozne lebo uz sa nechcem pchat chemiou...nasla som liek Anxius a chcem sa spytat ci niekto o nom pocul, ma skusenosti alebo moze poradit. Dakujem moc

LXRa

Pol tabletky cipralexu kazdy druhy den (2.5mg/den)? To je len 1/8 (20mg/den) az 1/4 (10mg/den) normalnej terapeutickej davky. Na tvojom mieste by som siel za specialistom a prediskutoval zhorsenie zdravotneho stavu s nim. Naviac priznaky, ktore popisujes, nevyzeraju byt iba na cistu depresiu, moze byt za tym aj ina pricina.

Kazdopadne ten produkt je u nas prakticky neznamy, nasiel som si zlozenie:
L-tyrozin (moze mat velmi mierne stimulacne ucinky pri velmi vysokych davkach pohybujucich sa v gramoch)
DL-fenylalanin (suplementacia asi zbytocna)
vinpocetin (cerebralne vazodilatans, nema ucinok na depresiu)
bioperine (piperin, inhibitor Pgp, zvysuje absorbciu substratov Pgp)
extrakt Passiflora incarnata (obsahuje MAOi, pozor na liekove interakcie, ma tlmive ucinky, existuju studie podporujuce ucinnost na uzkost/anxietu, avsak nie na depresiu)
extrakt Bacopa monnieri (v studiach zlepsovala niektore kognitivne funkcie ako pamat, avsak ucinnost na depresiu nebola preukazana)
extrakt Gastrodia elata (3 studie na zvieratach, v ktorych extrakty boli porovnatelne ucinne ako nizsie davky antidepresiva fluoxetinu, na ludoch netestovane na tuto indikaciu)

Dalo by sa to zhrnut tak, ze ten produkt obsahuje len 1 nadejnu zlozku, ktora by mohla ucinkovat na depresiu, ale nikdy nebola u ludi testovana (aspon som ziadnu taku studiu nenasiel). Dalej ak by tie zlozky aj boli ucinne v urcitych davkach, neviem, ci sa v dotycnom doplnku nachadzaju v dostatocnych mnozstvach (castokrat problem s doplnkami). Ak sa aj rozhodnes nakoniec ten doplnok uzivat, informuj lekarov/lekarnikov, ak budu liek predpisovat/vydavat, ze uzivas doplnok obsahujuci inhibitory monoaminoxidazy (MAOi) a sedativa (extrakt passiflory).

luciano

Anxius je jeden z mnohých výživových doplnkov na bylinnej bázi, ktorý neuškodí, ale ani nepomôže. V podstate slúži len na to, aby ťahal peniaze z peňaženiek dôverčivých pacientov.
Hovoríš, že užívaš cipralex, čo je najslabšie antidepresívum zo skupiny SSRI. Ak sa ti stav zhoršil, je načase uvažovať so zvýšením dávky, alebo nasadiť iné účinné antidepresívum. Bylinky, konkrétne ľubovník bodkovaný má potenciál potláčať jedine slabšie depresie. Stredne silné a ťažké depresie sa dajú potlačiť jedine antidepresívami.