Svätená voda - dá sa niekde kúpiť?

Príspevok v téme: Svätená voda - dá sa niekde kúpiť?
mníška

Niektorí si možno poklopete po čele, ale moja babička už nevládze chodiť do kostola, chcela by som je urobiť radosť, aby sa mohla doma prežehnať svätenou vodou. Ja tomu síce neverím, že každú tú vodu v kostoloch niekto vysvätí, ale nechcem ju ani oklamať a povedať jej, že voda, ktorú som jej priniesla, je naozaj svätená. Ak sa dá kúpiť, rada by som to urobila. Viete mi niekto poradiť?

RNG

Logicky, aj keby svetena voda bola len placebo, ludia co veria, ze im pomoze, aj im naozaj pomoze. Placebo je velmi silny efekt, a napr samani, ktori len okiadzaju svojich pacientov, poskakuju, spievaju, ovievaju ich a prskaju na nich vodu maju az vyse 80% uspech, tj moderna medicina ma len o 15% viac uspechu(95%) a tiez vyuziva vieru pacienta. Preto lekari vsetko tvrdia suverenne, aby im pacienti verili, lebo viera uzdravuje. A to plati aj pre ateistov, hahaha.U nich je to viera v liek a lekara.
Inac to nie je nic noveho, vedeli to uz aj v Starom Egypte.

Blondula

xxy ... ano z tade ju ma :DD ja nie som putnik tak neviem :DDD tusim platila 50 korun ani nie za deci tej vody :D

pan d.

Svatenu vodu by mali podla mna takisto spoplatnit, jeden liter, jedno euro alebo podla moznosti klienta:D
Ja ti poviem jedno Jeffito a to som veriaci, Boh sa stal medzicasom neschopnym, pamataj na to a radsej nic od neho nechci, lebo ti to ani neda. Je neschopny a On o tom vie.

pan d.

Pan Boh je vsade a ty Jeffito to vies na sto percent. On nas stvoril na svoju podobu, cize vyzera ako clovek, len je to duchovna bytost. Did? Tazko by mohol stihat vsetko, co od neho knazi chcu a za co si nechavaju platit, hanba im. V Cechach by si to nemohli dovolit, ale na nasom chudobnom SLovensku len ryzuju jak zlatokopci. Moj nazor.

Blondula

jasne ze sa da aj kupit !! sak v tych "svätych zemiach" alebo miestach,kde sa udajne zjavila Panna Maria...mojjej mame kupila kamratka svätu vodu v "luvri" ?? neviem presne uz kde,ale stal sa tam nejaky zazrak :DDD behni do najblizsieho kostola a tam ti ju daju zadarmo...