zly spanok,tazke rana

Príspevok v téme: zly spanok,tazke rana
mirka-p

ahojte,mavam nocne mory,vlastne cely zivot,mavam tazke sny alebo uplne zly spanok s castym budenim bez priciny,alebo naopak neviem zaspat,hlavne vecer alebo nadranom,ale pracujem na plny uvazok,mam domacnost,atd...spanok potrebujem ako ktokolvek iny,uz som z toho vycerpana a mam dost,zase mam horsie obdobie,rana su uplne zle,aj po osmich hodinach takehoto spanku,cize nespim tych osem hodin ani omylom,som dobita ako zbity pes a doobedu mi ani nechuti jest,takze jem viac vecer po praci a priberam zase a uz ma ten kolotoc nebavi,neviem ci a s kym mam vlastne riesit spanok,lieky na spanie mam zacat brat?pochybujem ze su pre mna vhodne, ked po polke ditidiadenu (alebo pod.liekoch) som dva-tri dni otapena...som dlhsie hore, lepsie sa mi zaspava,ale ani to nieje reisenie,chcem sa dobre vyspat ale neviem ako,mozem si lahnut aj na dvanast hodin,ale ked je vidno uz je ten spanok prerusovany a nepokojny,viac to vycerpava este,ako z toho von?

BJ

mirka, a kolko mas vlastne rokov?
Kolko krat si sa za zivot prestahovala do ineho prostredia? Zmenilo sa nieco?

lulu... porozmyslaj, ked nemoze dobre spat, a budi sa, tak asi je jedno, ci ide spat o desiatej alebo o druhej, vysledok bude ten isty, nemyslis?

fifiBB

može to byť aj tým že sa nevieš uvolniť a si v neustálom napätí, preto sa ti nedá ani spať..nie je to tvoja vina, niekto to skrátka nevie a je v neustálom krči aj v noci,...takéto vedomé uvolnenie ta naučia v joge..ja som mala čosik podobné, som sa zapísana na kurz, bola som tam zatial len 4 razy a naporovnatelne lepšie spávam,aj ked nie tak že večer zavrem oko a viem o sebe až ráno, ale hlavne to ráno nie som taká zničená.. odporúčam za vyskúšanie nič nedáš...a samozrejme tá životospráva ako spomína muchacc, to si musíš sama seba pekne naučiť..

Lulu2011

Mirka a kedy chodis spavat? ja som zistila, ze ked idem o 1-2hej (som nocny typ) tak je to horsie, ako ked zalahnem o 23-00 to sa vyspim lepsie, osobne si myslim, ze za tym je stres z niecoho (aspon u mna je to tak)

stres mozes prezivat a ani o nom nemusis vediet, napr. ja som sa roky budila a to som si myslela, ze ani ma nic dokopy netrapi, proste som si na to zvykla a ked som zmenila partnera zrazu som prespala celu noc, myslim, ze mas nizku hladinu serototinu, clovek potrebuje byt stastny, aby dobre spaval :)

muchacc

Ja by som tvoj problem videl v zivotosprave.
Skus zmenit rezim:
Rano vstavaj uz niekedy o siestej a ranajkuj nieco sacharidove - naj su ovsene vlocky s jogurtom alebo acidkom.
Potom povinnosti, bezny den pocas ktoreho si normalne das obed. Ziadne, ze nestihas. Rano sa musis donutit ranajkovat, na obed spravit cas.
Vecer si daj len nieco lahke (ovocie, zeleninu). To, ze budes mat pocit hladu je len docasne, tvoje telo si zvykne.
A vecer - uz o desiatej do postele! Zisti, ktore ruchy ta vyrusuju - svetlo, hluk a eliminuj to.
Svoje telo musis naucit tomu rezimu, lebo ten co mas - sama vidis, ze nie je dobry. Tvoja vola je silnejsia ako telo, tak to zvladnes hadam. Ale neprejedat sa vecer!!!
Pred spankom skus vyvetrat miestnost na teplotu tak 18 - 20 stupnov.