schizofrénia?

Príspevok v téme: schizofrénia?
offsum

možno to vyzneje hlúpo a viem, že to má k schizofrénii ďaleko ale občas to neviem pochopiť ani ja sám...mám napr. kamarátov a raz za čas si uvedomím, že daný kamarát ma neznáša, všetci sa zo mňa smejú a v tejto domnienke žijem až dovtedy, kým mi fakt, že so mnou všetci rozprávajú, vôbec ma nepovažujú za smiešneho nevyvráti moje presvedčenie....a vtedy si uvedomím že si nepamätám ako som k takej myšlienke prišiel...niekolko vzťahov som si takto rozbil...mal som priateľku, ktorá bola pre mňa úžasná ale zrazu som bol presvedčený, že ma nenávidí, že ma podvádza a pod....a potom vybuchujem zlosťou, nadávam až kým to niekomu nezačne liezť na nervy a neodkopne ma...správam sa ako psychopat, o každom dievčati, ktoré sa mi páči si neviem ako vyvodím presvedčenie, že je zlá, potom som podozrievavý až otravny a opieram sa o fakty, ktoré vlastne nie sú podložené dôkazmi a to je ten problém, že niekedy neviem rozoznať realitu od domienok...je to len hrozna povaha alebo je problém inde?

ABRhpositive

podstatou shizofrenie su bludy a halucinácie,a ten fakt že realitu nie vždy vieš oddelit od sna výmyslu.

jankaaaaaaaaa

tiez mam takeho kamosa. kazdy novy, kto ho spozna, snazi sa mu poriadne dohovorit ze s nim nieco nieje v poriadku, ze si namysla take veci.. ale to je zbytocne, on si neda povedat. potom tak po roku to ludia pochopia , ze mu je uplne zbytocne dohovarat..
pomoze len odborna pomoc

Bluexux

NO. Mas velky problem v sebe ktory treba ihned riesit. Mam znamost ktora trpi tymto a bud sa toho nevie zbavit alebo sa toho nechce zbavit pretoze mi to uz liezlo cez krk ked sa tak ku mne spraval. Tto ti isto bude nicit vsetko co si budes budovat v buducne a nakoniec to znici teba a ty to skoncis nebodaj nejakou samovrazdou takze hybaj k psychologovi a povedz mu vsetko i to co si sem este zabudol napisat.

luzerzulice

kámo navštív dobreho psychologa , fakt ti to pomože...mal som podobny problem, ale to neni schyzofrenia ale paranoja :)