Bolest pri pohlavnom styku

Príspevok v téme: Bolest pri pohlavnom styku
KristIIIna

Ahojte,

mam 26 rokov a od zaciatku mojho pohlavneho zivota (t.j. 19r.) mam pri pohlavnom styku bolest na vstupe do posvy, resp. 2 prstoch, hoci som uplne vzrusena a uvolnena (samozrejme vlhka). Podotykam, 'vnutro' ma dostatocny priesor pri vzruseni, len ten vchod je problem. Najviac to boli pri zaciatku styku, potom to citim menej. Zvycajne sa mi po sexe urobi trhlinka pod vchodom (mimochodom). Na zaciatku mojho pohlavneho zivota to bola neznesitelna bolest, az do placu, avsak som to nechcela vzdavat, tak som sa na to obcas dala. Postupne sa to zlepsilo aspon tak, ze po prvych povedzme 10 zasunutiach pocitujem aj pozitok a bolest ustupuje do pozadia. Partner musi byt velmi opatrny, keby ho dal dnu naraz, ach to ani nechcem vediet...

Mala som asi 5 sexualnych partnerov, iba jeden z nich s najtensim penisom mi nerobil problem (Ostatni mali cca priemerne velkosti). Gynekologovia tvrdia, ze vsetko je v najlepsom poriadku. Ja si svoj problem najpravdepodobnejsie diagnostikujem ako 'znizenie elasticity posvoveho vchodu'. Takisto pre istotu pripomeniem, ze nemam ziadnu infekciu - bola som viackrat vysetrena.

Ma niektora z vas podobny problem?

Dakujem za odpovede

KristIIIna

Dobra vilaa,

podla toho, co som zatial nasla o danom ochoreni, som si skoro ista, ze na mna nesedi. Mimo sexu ziadnu bolest nemam, ani ziadne svrbenie.

A ako som uz spominala, ze pri partnerovi s asi o 0.5 cm uzsim penisom (co sa priemeru tyka), som nemala absolutny problem. A tiez, pokial viem, ked sa vagina z psychickych dovodov stiahne, stiahne sa aj hlbsie vo vnutri a nie len prvy 1 cm od vonkajsku. A este som si spomenula, ze s partnerom, s ktorym to bolelo, sme tak zvlastne (zaroven prospesne) zmenili uhol, bolest skoro vobec nebola. Teda penetraciu sme potom zvycajne zacinali v tomto uhle (az do rozchodu;))

Takze tak.. Ktovie, ci sa najde nejaka baba, ktora MA SAMA podobny problem

lenaaaaaaaa

ahoj KristIIIna, skús pri sexe lubrigačný gél, ale nejaký kvalitný, mohlo by to pomôcť. a hoci píšeš že si dostatočne uvoľnená a vzrušená, nie je vylúčené, že problém je už aj v psychike. nakoľko vieš o tom, že vždy cítievaš bolesť, tvoje podvedomie pred vniknutím penisu reaguje stiahnutím pošvy. skús sa poradiť so sexuológom, pretože v takomto prípade si sama asi nepomôžeš.

KristIIIna

Sprchacom to nebude, urcite 7 rokov nepouzivam ten isty, obcas sa umyvam len vodou... Kazdopadne, toto je anatomicky problem. A to praskanie je pod vstupom do posvy (aj by som ti poslala obrazok, keby si velmi chcel, kokretne na tom z odporucanej stranky su dobre vidiet jednotlive casti) a ono ja mam bolest hlavne NA vstupe..

Som si skoro ista, ze narezanie (ale nie zasitie !!) by pomohlo.. Predstav si balonik, ktory je tesny asi par prvych cm. Keby si ho rozstrihol a zosil nazad, este horsie by sa roztahoval. Cize zidealizovana situacia = odstrihnut tu tuhu cast a roztiahne sa ako chces :D

AdamKrt

Ono moze byt aj, ze povedzme pouzivas pri vchode do posvy nejake nevhodne mydlo, alebo sprchac, ktory vysusuje. Nasledkom je tam vysusena lokalna pokozka, ktora pri namahani moze praskat. Takze posilovanie ale masaz hradze olejickom, pripadne pritlak nejakym hladkym didlom, ci vibratorom, by to mohol prekrvit, posilnit.

Ved ako pises, ze "Postupne sa to zlepsilo" - cim viac to namahas, precvicujes, tym to miesto je odolnejsie. Takto sa to da ulahcit.

AdamKrt

Co sa tyka tenkosti sliznice, tak telo moze mat rozne deformacie. Ked na jednej strane su rozne vyrastky, co mozes mat na pokozke, moze byt na niektorych miestach aj opak. Ak si tam mala napr. nejake poranenie, ochorenie, alebo dedicne. Ci napr. zober si pokozku. Ak na nejakom mieste ju tlacis k sebe, tak na jednom mieste jej bude viac, bude hrubsia. Ak vsak naopak pokozku napinas, tak na danom mieste bude tensia. Toto plati zhruba pre akykolvek material.

AdamKrt

KristIIIna Dnes 20:51 - nie, o stenseni sliznice som necital. O medicinu sa len zaujimam, co robit pre zdravie.

Ale riesenie tohoto problemu nema nic spolocne s medicinou. Je to jednoduchy princim, aky opravit elasticky material, ktory je bud:

a/ deravy
b/ alebo na jednom mieste tensi, ze sa natrhava

Klasicka technicka zalezitost. Ked si to premietnem do chirurgie, tak pravdepodobne by stacilo narezat a zasit. Zrastene miesto mava po cas tendenciu zhrubnut, ked ma cas sa zahojit. Opytaj sa na to svojho gynekologa, pripadne chirurga a uvidis, co Ti povie.

Tu masaz hradze vsak mozes skusat. Uvidis, mozno bude stacit. Naniest olejicek na postihnute miesto a povedzme bruskom palca to s urcitym pritlakom masirovat. Pri zvysenom tlaku by to po case malo byt menej citlive a aj zhrubnut. Ta operacia by nebola zlozita, ale takto by sa to dalo elegantnejsie poriesit aj bez nej.

KristIIIna

Dik za reakciu, uz si konkretne niekde cital o stenseni sliznice? Toto ma nikdy nenapadlo a neviem uplne, co to znamena.

A ako ta to napadlo, mas nieco s medicinou, ci si mal partnerku s podobnym problemom?

Dik