Čím "naplniť" život

Príspevok v téme: Čím "naplniť" život
Gabana

Chcem sa spýtať dievčat/žien, ktoré z rôznych dôvodov a píčin žijete samé, bez partnera a nemáte ani deti, dobrovoľne, či nedobrovoľne....Ako ste si "zariadili" život, aby ste aj najpriek tomu, že nemáte vlastnú rodinu, nemali pocit, že váš život nie je naplnený?
Viem, že sú ľudia, ktorým takýto stav vyhovuje, takí, ktorí nechcú rodinu,... ale myslím, že sú aj takí, ktorí by to radi zmenili, len sa im to nedarí. Zaujíma ma práve tento druhý typ.

Ja som začala som študovať externe VŠ, aj jazyk sa učím, snažím sa mať koníčky...ale to všetko mi príde málo a stále mám pocit, že "mrhám" životom a neviem sa nijako tohto pocitu zbaviť, nech si vymyslím čokoľvek.
To, prečo je môj stav taký, aký je a dôvody, prečo sa nedá zmeniť, by som tu rozoberať nechcela.

Ako ste na tom vy?

Slobodna

Ty zrejme budeš patriť k ženám, ktoré sa potrebujú celé obetovať pre niekoho. Takéto ženy obvykle končia opustené a bez zmyslu života, keď ich ten zmysel života raz opustí- či už chlap alebo dieťa. Ak ti pripadá to, čo dáš sama sebe a čo ti nik nevezme, ako mrhanie časom, tak si myslím, že si divná :(

Slobodna

no aj keď patrím do tej prvej skupiny, ktorej názor ťa asi nezaujíma aj tak odpoviem...Mne tento stav vyhovuje, nechcem rodinu ani deti, som proste žena, ktorá vie čo chce a svoju slobodu si cením viac než staranie sa o malých uvrešťaných zakakancov :) a pritom mám deti veľmi rada a najmä oni mňa, ale tak na hodinku-dve bohato stačí :)). Môj život napĺňa štúdium na VŠ, cestovanie, venovanie času samej sebe, práca na sebe, môcť ísť kamkoľvek bez obmedzenia, jednoducho sloboda ale samozrejme aj láska a sex, len keby sa tí muži na mňa vždy tak nenamotali a neotravovali furt so svadbou, deťmi, záväzkami.

čerešňa

Gabana môžem vedieť na čo sú Ti všetky tie postehy dobré? Snáď sa podľa nich riadiš? Nie, možno sa lej orientuješ, ale nakoniec sa rozhodneš podľa seba, či?
Každý máme iný zmysel života. Niekto stále študuje, pracuje, profesíjne rastie, iný ostáva vedomostne na jeden úrovni, lebo zmysel vidí v rodine, deťoch, manželovi...no každý chce aj to čo nemá a tak nikdy nebudeš spokojná :o). Nauč sa s tým žiť.

elza77

no ja som niekde citala, ze podla niektorych nabozenstiev potrebu az freneticky pomahat inym a rozdavat sa maju ludia, ktori v minulych zivotoch boli zli a hriesni a teraz maju potrebu si to odcinit.. takze vsetko s mierou staci

jajka001_

sob rudolf, problem bol v tom ze si ocakavala ze za to co robis, nieco dostanes. v skutocnosti jedinou odmenou je dobry pocit zo seba a sem tam nejaka ta vdacnost niektorych ludi, ktori vedia byt vdacni.

lkj

Sob Rudolf/kde si na to prosím ťa prišla?/,možnosi len nevedela vydržať až do konca..možnoaž potom by prišla tá ozajstná pravá odmena v nebi,nie tu na zemi..

Fero11

Slávný Americký psychiater J.Fergusson,píše vo svojejej knihe:SÁM PROTI ŠIALENSTVU, krorý v liečení robil "zázraky" tí pacienti ktorý su veriaci,v Boha u týchto je vedší predpoklad k úplnému uzdraveniu.