Komplex menejcennosti

Príspevok v téme: Komplex menejcennosti
nijaky

trpite nim volakto, alebo ste trpeli? Ako sa da s tym vyrovnat? Alebo sa da uplne odstranit? Ja mam taky dojem, ze nim trpim uz od malicka. Narobil mi vela problemov. A este to neni uplne vyriesene. Napr nemam kamaratov. Je normalne v dnesnej dobe nemat kamaratov? Co s tym? Kazdy je niekam zaradeny, ale ja nie. Chcel by som byt sebavedomy. Poradte mi co s tym prosim, alebo mi napiste na mail. Dakujem.

nini0512

u mna sa to zacalo prejavovat ked mi spoluziacka povedala nepekne veci o mojom nose ktory sa teraz nepaci ani mne. ked som prisla domov a pozrela sa do zrkadla uvedomila som si ze moj nos nieje to jedine co ma robi skaredou postupne som si yzacala vsimat kopu nedostatkov teraz mi uz nepripada nic na mne pekne nemozem si pomoct je pre mna tazke aj vyjst rano na ulicu ked idem do skoly alebo odpovedat pred tabulou poradte mi ako si od toho pomost

nijaky

to mas pravdu, ale moj komplex prameni z viacerych veci napr mam spatne zuby. Myslite si ze by sa dal dorobit cely chrup korunkami?

Gwynbleidd

Ahoj, nijaky. Hypnóza by mohla odhaliť niečo z tvojho nevedomia, eventuálne pôvod tvojho komplexu, ale jednak nie každý je hypnotizovateľný, jednak to nie je vôbec zaručený spôsob. Odporúčam vyhľadať dobrého psychoterapeuta, ktorý by ti pomohol usmerniť spôsob tvojho myslenia, náhľadu na ľudí a predovšetkým na seba samého. Dnes je celkom bežné, že ľudia majú o sebe nereálne predstavy a nevedia sa objektívne zhodnotiť. Pokiaľ si uvedomíš, že ty nič nemusíš, že nie si povinný na ostatných zapôsobiť tým, ako sa javíš navonok, tak sa dopracuješ k lepšiemu sebapoňatiu, ale je to náročný proces, ktorý môže človek zvládnuť aj sám, ale musí sa jednať o silnú osobnosť. Preto ti odporúčam uprímne sa porozprávať s niekým o tom a podľa toho čo sám uznáš za vhodné aj vyhľadať odbornú pomoc. Nie je to žiadna hanba obrátiť sa na iného človeka, či už blízkeho alebo psychoterapeuta. Držím palce.

ivka333

aj ja som na tom podobne a to stym žijem už 28 rokov. A prežila som aj pubertu aj som sa vydala aj mam krasne dietatko.Nemam kamaratov a velmi dobre som si vždy rozumela s mojou maminou a sme ako kamaratky a ešte mam aj manžela na rozhovory.Proste mi falošne kamaratky rovesničky nechybaju ani v puberte som nikdy nepotrebovala,nejake velke kamaratsva,ale vždy som mala ist skym von ale mna to proste nebavilo nejake chaty kde sa pilo do rana.Asi som divna ale toto nikdy nebolo pre mna :D

luciano

Na zdvihnutie sebavedomia je dobrý napríklad šport. Napríklad turistický oddiel. Treba robiť to, čo ťa baví a v čom si dobrý. Nejaký koníček, v ktorom vynikneš.

ivana45

Nevsimaj si svoju recovu vadu, mozno to naozaj pocujes len ty. Okrem toho, napr. rackovanie je niekedy tak povabne...
Ak nie si komunikativny, najprv vela citaj. TV, internet a ine su pre rozvoj recovej obratnosti takmer bezcenne, na to treba beletriu. Citaj.