Vyhratý boj s akné!

ABC 6868

ja som sa s akné trápila skoro 8 rokov,vyskúšala som skoro všetko, minula kopec peňazí, nič nepomáhalo, pred pár mesiacmi som dobrala roaccutane a po akné ani stopy, zatiaľ. Jediný vedľajší účinok bol suchosť pier. Myslím si, že momentálne nič účinnejšie na akné nie je.

Dulls

Ou a ešte dopíšem tie vedľajšie účinky iekov. Povedala by som že ani netreba čítať tie vedľajšie účinky lebo človek si to aj sám vsugeruje - aj to čo nemá mať bude.
Bežným vedľajším účinkom je suchosť to sa píš všade.
Ja sa priznám že moje pery boli hrôzostrašne suché,ale s balzamom a zinkom na perách sa to dalo.
U mňa však bol problém s rukami kde mi praskala koža do krvi a dosť to štipalo.
Napríklad poznám kamošku ktorá nemala ruky suché vôbec len pery. A ešte som mala suché oči - takže som nenosila šošovky. Ale tá suchosť to je všetko len o mazových žliazkach takže je to v poriadku. Dá sa to do normálu.
Ja takúto liečbu len odporúčam.

Dulls

Ahoj ja som brala curacne, rok som mala pokoj a teraz sa mi objavuju male vyražky ale to len sem tam- takže s čistením pleti u kozmetičky sa to výrazne zlepší + používam naďalej roztoky a krémy čo mi dá lekárka + používam kozmetiku z lekárne(la roche).
A na sebe môžem potvrdiť že strava ma nijako neovplyvňuje. Či jem viac mastného alebo menej na pleti sa to nijako neodrazí. Jedine čo som si všimla je, že aj zjme veľa mliečnej čokolady tak vtedy sa mi vyhodi malinka vyražka ktoru ale ani nevidno. Takže toľko moje skusenosti.

evellina

ahooj,pracujem v kozmetickom salone ako kozmeticka a co som sa zatial stretla so zakaznikmi,ktory trpeli na rozne formy akne,tak u kazdeho mojho zakaznika co bral Roacutane,sa z akne vyliecil.Samozrejme su tam vedlajsie ucinky,ale väcsinou ta liecba netrva az tak dlho.Co si pamätam,tak väcsina do roka mala problemy s akne vyriesene....drzim prsty
Hlavne ak mozem poradit,pocas liecby roacutanom,ziadnu depilaciu a ziadnu mikrodermoabraziu neodporucam,pretoze koza je mäksia a jemnejsia...

Barbora_Bn

Tpch - vidim , ze tu vsetkym radis skusit na akne roaccutan . Len nikde nepises , ze to moze mat dost vazne vedlajsie ucinky a ze to hrozne zatazuje ... vysusovanie pleti , pokozky okolo pier , pokozky na hlave , zataz pre telo ... dokonca som citala o vypadani vlasov ... Ty si s nicim takym nemala skusenost ked si to uzivala ?

tpch

Ja som si definitivne vyliecila akne uz davno pred rokmi Roaccutanom. Trvale riesenie zadarmo (ak neratam to, ze to zacalovala zdravotna poistovna, ale to ma rozhodne netrapilo :-)

m25

ja som trpela závažnou formou..neviem, či kvôli puberte, alebo celiakii... liečilo sa to tri roky.. kožná na mne skúšala kadečo, nič nepomohlo ... začala som brať HAK, chodiť do solárka a akné zmizlo :))
ale neviem, či to nie je len koncom puberty ..ale jazvičky ostali, no nie je to také hrozné :)