už nevládzem byť sama

Príspevok v téme: už nevládzem byť sama
jesienka

cítim sa strašne opustená. nemám priateľa ani som dosť dlho nemala(mám 22), kamarátky tiež akosi nemajú na mňa čas. v škole je mi to zaťažko, lebo keď si človek ani nemá s kým tak riadne zanadávať, dosť to na mňa dolieha. už som možno trápna že by som chcela chalana a asi je to vidno, ale keď mne tak chýba niekto blízky, koho by som mohla mať rada a s kým by som sa mohla rozprávať a prechádzať trebars po vonku keď je pekne. niekto na koho by som sa tešila. ubíja ma ke´d kamoška čo sa ešte len nedávno rozišla s frajerom tak už má rozriešených kopec chlapov, ani sama nevie ako to robí. nerobí to zámerne, proste sa na ňu lepia. je totiž maličká. to sa v chlapoch tak nejako prirodzene rozpútajú ochranárske sklony a hlavne ak sa niekomu páči tak nemá problém ju osloviť. to ja s mojimi 180 cm jednak nepôsobím dojmom že ma treba chrániť a veľa chlapov odradí že som tak veľká, lebo sú možno malí (čo teda je odo mňa možno detinské ale nižšieho chalana ani nechcem a mám na to svoje dôvody) alebo proste chcú mať ten pocit ochrancu, čo je v mojom prípade ťažko predstaviteľné. nevyhováram sa, len ma to trápi. nemám sa kde zoznámiť. a hlavne už mi je to hlúpe. som nešťastná. a neviem čo mám robiť. niekoho to netrápi aj keď je sám. ale mňa hej. myslím že som dosť citovo založená a ako som kdesi čítala, že ak nie je žiadny odberateľ citov nablízku, tak nám pukne srdce... asi tak nejako. čo mám robiť? :(

kamoš

Jesienka nezúfaj, v každej etape života príde to čo treba. Teraz máš v prvom rade študovať, tak v prvom rade sa pripravuj na povolanie. Ku konci školy budeš chcieť riešiť iné aktuálne problémy: zamestnanie, osamostatnenie, byt či dom, odborný rast zároveň s rodinou. Prídu starosti strata blízkych, možno choroba najbližšíchˇ... A budeš to musieť znášať a nebude to o nič ľahšie ako dnes. V niektorej nečakanej etape sa objaví ON a možno budú dvaja v rovnakom čase a zase budeš musieť vyberať, vtedy sa rozhodni správne. Tak to v živote chodí až do konca...
Pekný pravdivý príspevok Ti pridala BJ.
Nič Ti neušlo a nájde si Ťa to. Nedá sa paušalizovať s kamarátkami rovnakého veku. Už aj dnes každá riešite nie celkom rovnaké problémy a nerovnaké rodinné zázemie niekoho môže i znevýhodňovať, trápiť (sociálna situácia, neúplná rodina...). Veľa ľudí aj v Tvojom veku aj starších sa v Tvojom príbehu nájde, lebo to prežili podobne. Že sa nečakane niečo v Tvojom živote zmení to je isté, buď pripravená, lebo nevieš kedy to bude.

sad24

Ja som sam uz asi 7 rokov (teraz mam 24), bez priatelky alebo kamaratov. Je to velmi takze, zvykat si zit takto... Clovek potrebuje niekoho blizkeho, komu by sa mohol zdoverit s problemami/radostami.

BJ

Tak ja to vidim takto:

Tak na to prve, co spominas, ti staci dobra kamoska. S chalanom ti to bez potencionalneho intimneho vztahu fungovat podla mna nebude, "iba priatela" nenajdes, ked si nezadana (myslim si).
Niekto blizky sa v zivote hlada tazko. Kamoske nezavid, z chlapov, co sa len tak nalepia, a ona ani sama nevie preco, vacsinou nic nebude. Neni to kvoli jej vyske, je to kvoli tomu, ze ma zensky sexappeal, alebo je proste pritazliva. To len tak lahko neopises, preco je to tak, preto sa vymyslel ten termin pritazlivost. Ty tuto vlastnost nemas, inak by sa na teba tiez lepilo vela chlapov, a neodradila by ich ani tvoja vyska. Chlapov nad 180 cm je tu myslis poriadna hrba, takze problem bude niekde inde.

Samota je o vnutornom stasti, mat sa rad, brat sa taky aky som, a zit z radosti, ktoru viem najst aj sam. Bez tohto clovek v samote trpi. Tazko tu poradit, ked si dopredu povies, ze to nezvladnes, tak co uz z tebou... nezvladnes to a budes zavisla nad tym, co sa ti prihodi. Ziadne vyhliadky na trvale stastie tu niesu, je to loteria. Iba silny charakter, silna osobnost, ma vyhliadky na trvale stastie, a taky zvladne aj samotu. Ja ti doporucujem, ze si neprogramuj podvedomie rovno tak, ze to nezvladnes byt sama. Co ty vies, mozno to casom zvladnes, a vzdy je lepsie naucit sa zvladat samotu, ako mat na krku neustale parazitov, a kazdym dalsim mas stale viac a viac zlomene srdce, az z teba nakoniec nic neostane. Kolko ludi po 40tke po kopcu takych vztahoch vytriezveju, a hovoria si, ach keby som bol teraz s tymto poznanim taky mlady a silny... ale zivot je aj o tej nevedomosti a dosledkoch plnych utrpenia.

beskyd

pisal som o jednej nadhernej babe ktoru mam fest rad ale nezasluzim si ju a nikdy som s nou nic nemal ani som nic neskusal v tomto smere..

beskyd

no vidis, ja mam 26 a uz 10 rokov som nemal priatelku a tiez mi chyba, esteze tu v blave sa staci prejst po ulici a hned cloveka prejde chut nieco riesit:)