Je mlieko zdrave?

RNG

Hlieny su prirodzena obrana tela proti prieniku mikrobov alebo nezelatelnych materialov do tela. Je to mechanicke splachnutie a vynesenie z tela. Ale zialbohu, ked clovek spi na chrbte, zamorene hlieny z nosa a prinosnych dutin sa dostanu na mandle, do hrsdla a priedusiek a az do pluc. A niekedy kaslom aj cez eustacuvu trubicu do vnutorneho ucha, kde sa velmi tazko daju vyhubit.
Take hlieny su nielenze zamorene mikrobami, ale sa do nich nastahuju aj mikroby, ktore vedia vyzit z hlienov a ich vylucky su pre nas skodlive, dokonca niekedy az toxicke.
Riesenie problemu teda ale nie je len odstranenie hlienov, ale aj priciny, ktora ich vytvaranie sposobuje.
Inac ked prinutime telo nevylucovat hlieny a tak sa branit, dopadneme velmi zle!

fazula gula

ja som si o mlieku tiez dost precitala a iked s av tom nevyznam tak nevidim nic zdraviuprospesne...jedine kde sa pise ze je mleiko zdrave su internetove magaziny v ktorych a pisu bludy len aby nieco bolo...ale ludia ktori pisu odborne povacsinou maju zaporne nazory na mlieko...tak ja ho radsej obmedzim...mlieko uz dost dlho nepijem ale sem tam si dam syry ci acidko...a mozem povedat ze sa mi zlepsila plet...odhlienenie nepocitujem...som alergik....takze podla vas acidko kefir a kyslu smotanu mozem ?? je to ok ? ja sa hlavne bojim tzch hormonov co kravickam pichaju a tote bludy...niekde dokonca som pocula ze davaju kravam oravu pre potkany ze tak davaju viac mlieka....

watermelon

vevericka, tvrdi tu niekto ze len a len mlieko ako jedina potravina tvori hlieny? no lebo NIE, nie je len mlieko tym vinnikom. Aj vsetky skrobove potraviny cize obilniny (ja viem napises mi zas nejaky blud, ze to nie je pravda, daj nejaku teoriu, prosim).
Ak si myslis ze si pestujes hlieny len preto aby ta ochranovali, tak na to ani nemam co namietnut, super, mas zahlieneny organizmus, v hlienoch sa dari kadejakej pliage, len si ju pestuj. MOzes si vypestovat celu farmu.
Este nejaky update o mlieku:
Dr. Hiromi Shinya, profesor klinickej chirurgie, autor knihy Enzymy lkice ke zdravi, priekupnik kolonoskopickej chirurgie, popredny lekar sveta, vraj lieci prezidentov, a kadejakych papalasov cez filmove hviezdy, hudobnikov az po obyc. ludi... to je jedno. V jeho knihe pise, ze v 60. rokoch sa zacali na skolach v Japonsku zavadzat povinne mliecne desiaty a odvtedy sa zhorsil zdravotny stav japonskych mladych ludi. Pise, ze podla klinickych studii deti tehotnych, co pili mlieko, su nachylnejsie na atopicky ekzem. Za poslednych 30 rokov sa v Japonsku zvysil pocet pacientov s atopickym ekzemom a sennou nadchou (ma ich kazdy 5 clovek). Tvrdi, ze mlieko s obsahom zoxidovanych tukov skodi crevam, a ich flore. V dosledku toho sa v crevach mnozia toxiny. Vraj ma mlieko dokonca podiel na vzniku cukrovky u deti. Pise ze mlieko je jednou z najtazsie travenych potravin.
Vraj ked krmite teliatko mliekom z obchodu zomrie do 4 - 5 dni.
No a k tej tvojej teorii o intolerancii laktozy, trochu opravim cisla: malo ludi je uplne intolerantnych voci laktoze, ale 90% Aziatov chyba velke mnozstvo laktazy, 75% Hispancov, 60% ludi z oblasti Stredozemneho mora, 15 % ludi v severnej Europe.

vevericka

ako je mozne sa ti tie hlieny svine jedny hnusne robia, ked mlieko nepijes?? zahada velika co..a klystir je tema sama o sebe..aj timkova si ho robi raz za par dni..a po par rokoch bude s nedovieravym zvieracom behat po lekaroch, prinajmensom..ak si este nestihne vyrobit nejaky fajny zapal..hlieny nie su fuj, mucin je ochranna bariera creva, pravidelne ju odstranuj a telo sa ti nepodakuje..

BJ

vevericka, ked hlieny v hornych dychacich cestach niesu z creva, vysvetli mi, preco tak zazracne, niekedy aj do 10 minut zmiznu, len co odijde hlienotvorna stolica z hrubeho creva. Bud dobrovolne, po vypiti velkeho mnozstva vody, alebo s pouzitim klystira.

Neviem odkial mas svoje teorie, ale konkretne toto mam priamo od svojho tela.

vevericka

mira a melon..vy ste este nidky v zivote nepoculi o splachovacom efekte tela????zakladna bariera pred cudzorodymi latkami..pride pach do nosa, telo zacne vyrobat sopel, aby splachlo..hlieny sa tvoria ako ochrana..mas premnozene bakterie v creve(tie zle) pride hancka, mas premnozene nespravne MO v psove,..pride vytok..jednoducgha rovnica..ked toto nefunguje pridu na rad ine mechanizmy..imunita a podobne..hlieny v nose nie su z mlieka, ale z prasneho a smogoveho ovzdusia..

rng..ved to je v poriadku celkovo sa udava, ze 70% populacie vie laktozu a mlieko akotake stravit bez najmensich problemov v dospelosti..pricom ano naozja europania, severania, oblasti nigerie su na tom naidealnejsie..co je z hladiska migracii a evolucie ludstva akotakeho logicke..slovaci este stale geneticky patria medzi auropanov a nasa populacia pomerne dobre kopiruje statistiku ..teda 70% ludi nema problem..nikde netrvdim, ze kto s mliekom ma problem, ma ho pit aj tak..nie, pijem ho len vtedy, ked ten problem nie je..ale zas odmietat generalne mlieko, len preto ze susede nrobi dobre alebo citala som to v novom case je total hlupost..

watermelon

Tak to bravo ak nepocitujes zahlienenie, to znamena že nemáš nikdy nadchu, sople, hlieny. Odkiaľ vieš ze nemáš zahlienene črevá? V každom pripade gratulujem k tomuto výkonu.