Riziká výživových doplnkov

Príspevok v téme: Riziká výživových doplnkov
vitaminova

Neviem, čo sa to deje, ale v dnešnej dobe sa ľudia asi naozaj zbláznili. Namiesto živej hodnotnej stravy sa napchávajú umelými vitamínmi a sú veľmi prekvapení, že napriek tomu ochorejú a cítia sa unavení. Naozaj sme uverili tomu, že všetko umelé je dobré? Že pre zachovanie zdravia stačí tak málo - zhltnúť tabletku, ktorú nám vyrobca naservíruje rovno pod nos a my nemusíme oklem zaplatenia pohnúť prstom? Natrafila som na internete na tento článok. Síce v ňom nie sú spomenuté všetky riziká užívania doplnkov výživy, ale možno niekomu pomôže aj to málo, čo tam je spomenuté:
www.2012rok.sk

jankaaaaaaaaa

mozno to s tymi vitaminmi bolo myslene tak, ze dnesne ovocie a zelenina neisu take vyzivne ani plne vitaminov ako kedysi. pestuje sa to na znecistenych podach, v zlom ovdusi, prihnojuje sa chemikaliami, postrekuje sa kde cim..
ved aj chut je uplne ina pri domacom ovoci a zelenine ako u tych z obchodu

BJ

"Samotná konzumácia ovocia organizmu dlhodobo určite nestačí a preto ju treba doplniť celozrným pečivom alebo cestovinami."
S tymto urcite nesuhlasim, hlavne s tym "urcite nestaci". To je zavadzajuca informacia, co to znamena urcite nestaci. Mali by sa k tomu vyjadrit dlhodobi fruitariani.

Ak ti mozem poradit, nedavaj na kratke clanky, najdes tam len polopravdy. Ak sa chces zaoberat zdravou zivotospravou, musis to zobrat naozaj vazne a precitat obrovske mnozstvo literatury, hlavne kniznej, alebo narazit na ludi, ktori toho vela precitali a najlepsie aj preskakali.

Osobne tiez neuznavam umele doplnovanie vitaminov hala-bala, clovek tomu musi rozumiet, co vlastne robi. Napriklad, pri vysokych davkach vitaminu C treba brat aj ine vitaminy, aby sa nezacali tvorit stavelany v oblickach. O tom aj hovori knizka o Vitamine C, ale strasit ludi o tom, ze to tam je vzdy mi prijde ako udrziavanie ich v nevedomosti, aby radsej "nic neskusali". Aby ostali len hlupe, priemerne stado, zijuce v strachu, ktore len robi to, co im povedia oficialne clanky. Co tiez nieje dobra cesta.

watermelon

zasad vitaminovu tabletku a cakaj kym ti nieco vyrastie, hm, jasne ze je to mrtve, nezive a teda nemoze to priniest zdravie ako ziadna mrtva strava
napr. na doplnanie vit D sa uz davno upozornuje ze niektore typy sposobuju priam rednutie kosti...

doplnok

jasne ze zivu stravu nic nenahradi. aj tie doplnky su umeliny a davno uz na to odbornici upozornuju ze su skodlive. ziadny prirodny lekar ti nebude kazat zrat umele vitaminy ale povie ti, aby si upravila stravu a jedla vela ovocia a zeleniny, semiacok, bylin a podobne vitaminove a mineralove bomby. z nich si telo vyberie co potrebuje, ale umele doplnky organizmus drazdia a zatazuju.