Marihuana - močové testy.

Príspevok v téme: Marihuana - močové testy.
Lukáš25

Zdravím, chcem sa vás opýtať, na situláciu, ktorá sa stala minulý týždeň môjmu kolegovi. Pracujem vo Volkswagene, pre jednu externú firmu(nie som priamy zamestnanec, no som tam každý deň) a ako každý, aj ja chodievam cez vrátnicu a tým aj cez ich SBS. Minulý týždeň zastavili \"len tak\" kolegu a dali mu tento test, vysledok pozitívny - marihuana. Okamžitá výpoveď a k tomu ešte aj pokuta. Zastavili ho v stredu a naposledy fajčil niekedy v sobotu!! (mimochodom kolega má titul a robí si doktorát, je abstinent.. - proste plnohodnotný člen spoločnosti) Je to normálne? Majú na to právo? - teda právo asi hej, len mi nejde do hlavy, že by ma mali \"len tak náhodne\" zastaviť a dať mi tento test. Aby sme sa rozumeli, som užívateľ tejto podľa mňa mäkkej drogy už pár rokov. Z toho asi dva roky som bol každodenný užívateľ, potom to nejako ochablo(priateľka, práca a podobne)Nakoniec som to asi rok neriešil a teraz to riešim podľa situlácie - koncerty, oslavy. Vôbec si nepripadám, ako \"feťák\" a podobne, žijem si svoj život, zastávam v práci dosť dôležitú funkciu, vykonávam ju zodpovedne a na 100% a neviem si predstaviť, že by som mal byť potrestaný okamžitým znemožnením vstupu do areálu a tým aj výpoveďou, keď som bol napríklad cez víkend na chate a tam som sa bavil. Samozrejme, keby som prišiel pod v plyvom do práce, nepoviem, no im je to jedno. A určite nechcem prestať len kvôli systému. Keď tak, kvôli sebe a nie kvôli tomu, že niekto povedal! A tu je moja otázka. Neviete, ako to obísť, alebo ako sa v danej situlácii zachovať? Koľko ostane THC v moči? Prípadne ako oklamať taký test, keď už? Osobne si myslím, že nerobím nič zlé, som platný člen spoločnosti, oveľa viac, ako alkoholici, alebo niektorý iný ľudia. Len máme zle nastavený systém. Doteraz ma ani nenapadlo, že by ma k takémuto testu niekto posielal, no minulý týždeň to bol pre mňa šok. Neveril som, že je také niečo možné.. Napríklad v lete som bol týždeň v Amsterdame, tam je to legálne. Keby ma pár dní potom zastavili a vyskúšali ma, tak by im ten test asi roztrhlo! Proste som si išiel užiť do cudzieho štátu(z oveľa vyspelejšou ekonomikou a vôbec) a tu by ma za to mohli stíhať? ďakujem vám za odpovede a prosím nepíšte negatívne názory na moju osobu, keby ste ma poznali, ani neviete.

Ďakujem za každý váš názor na daný problém.

Lukáš

dana660xz

lukas ja poznam volkswagen velmi dobre, aj jeho pravidla, je to mesto v meste.vidno ze su nemci. oni maju svoje pravidla a ked ich nemienis dodrziavat, tak smola. maju na to pravo ta skontrolovat, rovnako ako ti dat fukat. ci mas thc v moci po party cez vikend, to ich enzaujima, mas to v tele a hotovo, ci ta to ovplyvnuje, to je ina vec, ale ta ich nezaujiam. co sa tyka tvojho kamarata, neverim ze by to bol tip. je to o uplnej nahode, sympaticnosti a tak. ja by som vo vw nikdy nechcela pracovat:
ked som tam bola prvy krat, dostala som pokutu 30 eur za prekrocenie rychlosti!!! moj kamos tam ma zakaz na 1 rok, pretoze isiel na VZV 3nasobne vyssou rychlostou. oni si mozu robit co su chcu. je to ich fabrika, ich pozemok a ked im to nas zakon nezakazuje, tak nevidia prekazku.

peint

dajte do kolimku z mocom citron citrodeko a nemali by to zistit samozrejme nie celi citron primerane nech si to nevsimnu a nezacitia

petko1221

uff, tak ked sa na to pozriem ako nezainteresovaná osoba, tak ma naozaj lukas pravdu.
bubobubo namietal, ze tak sa mas odstahovat niekde kde to system povoluje..
POZRITE sa na to realne.. Tieto kontroly su velmi dobre ako prevencia, ci uz proti zamestnancom pod vplyvom alkoholu, alebo pod vplyvom thc, a dalsim inym drogam..
Zabrani sa tak nehodam ktore by ozraty, alebo nahuleni ci sfetovany clovek mohol sposobit..

LENZE JE UPLNE PROTI ZDRAVEMU ROZUMU robit protidrogove testy na moc, kedze v moci sa latky drzia aj niekolko mesiacov, a pritom clovek uz nemusi mesiac nic hulit, a na pracovisku je uplne triezvy, ale koli tomu ze mu najdu v moci odpadove latky, ktore sa daju este naist aj po dvoch mesiacoch, kedy naposledy hulil, a koli tomu ho vyhodia, tak to je trosku ubohe..

tieto testy maju byt postavene tak, aby zistovali ci niesu zamestnanci pod vplyvom na pracovisku, a nie ci pred dvoma mesiami hulilu travu..

Lukas a toho tvojho kamarata my je luto..

Ja tu neobhajujem ziadne drogy, ani alkohol, ani marihuanu, aj ked je to oproti alkoholu ovela slabsia droga.

Vsetko co som napisal, som tym chcel poukazat na to, ze tieto testy su maximalne zle postavene, a nezistuju to co zistovat maju, teda ci ste na pracovisku pod vplyvom.

a keby sa chcel niekto navazat do mojej osoby, tak nech vie, ze ja drogy neberiem (ani alkohol) a ano alkohol je tiez droga..
Som len mlady liberalno zmyslajuci
clovek :-)

Lukáš25

Že schýza:D to nie, len ma to trápi, že by som mohol po piatich rokoch vo firme takto dopadnúť. Cudzí moč sa mi zo sebou nosiť nechce, aj tak ma môžu kedykoľvek prehľadať, ešte by mi to našli:) to by som sa prezradil. Tak ja teda neviem, asi sa na nich vykašlem a nebudem sa obmedzovať. Aj tak ma naposledy zastavili pred pár mesiacmi a aj to, aby mi len tak preventívne nazreli do ruksaku. A vôbec nie, kvôli testom. Môže im byť ukradnuté čo ribím vo voľnom čase!
Ďakujem za rady a ak by ste mali ešte niekto nejaké vychytávky a rady, tak sem s nimi. Pomôžete mi s tým.
Ešte raz vďaka,)

milasko

ahoj,takze mam podobny problem,ide skor o to,ze nas sklad maju prestahovat do ineho skladu,to znamena,ze tam budu tiez robit drogove testy,ale nikde nebude uvedene kedy presne.takze tym,ze som fajciar marihuany,ale taky ze nie pravidelny,ale skor ze tak cez vikend,to znamena,ze som si zistoval tieto veci,ako dlho sa skryva thc v moci.je to individualne,zalezi aky mas metabolizmus.moj kamos si ho robil a abstinoval 3 tyzdne nefajcita test ukazal negativny,kde druhy kamos si ho robil 2 dni fajceni a bol pozitivny.ale urco thc sa dlho drzi v moci,takze na tvojom mieste,by som bud prestal fajcit,kedze nikdy nevies kedy ti ho daju robit,alebo vzdy nosievaj pri sebe darovani 100% cisti moc do ktoreho sa ti vycura cudzia osoba.takto to robili u nas v sklade chalani,ked im dali robit test,tak si v tom momente vymysleli ze momentalne sa im nechce ist na zachod,tak nech vydrzia a pocas toho casu,si zohnali dobrovolnika kto im pomoze :-) vela STASTIA,ale tiez nechapem ako mozu takto za taku makku drogu robit z toho halooo,ved je to neskodne