Toxoplazmóza

Príspevok v téme: Toxoplazmóza
MIrkAA

Dobrý deň chcela by som sa informovať o tejto chobe hlavne od ľudí čo ju už prekonali ( zaujíma ma že čo to obnáša ...) mám zväčšenú uzlinu a doktor si myslí že to môže byt toxo... krv je už poslaná na rozbor. Bojím sa, preto vás prosím,hlavne ktorý to už prekonali nech mi napíšu.Ďakujem

Weva

Dakujem(e)!!! :))))

Lauri - to ma mrzi, u Teba je to zrejme dost specificky pripad vsak?

Mirka - Takze dolezite to bude spravne preliecit a ak chces babo az za par rokov dovtedy budes fit :)

A co sa macky tyka cast zivotneho cyklu toxo je tusim spojena s macacim traviacim a vylucovacim traktom, preto su macacie WC (ale teda najma maciek co ziju vonku a jedia surove maso) nebezpecne na nakazu. Rovnako konzumacia suroveho masa ako rare steak ci tatarak. Ale podla mna sa macicky nemusis tym padom ani zbavit, pripadne sa s niekym o tom porad.

MirKAA

Ďakuejm vám baby za informácie, cením si to veľmi, aspoň mi odlahlo. Teraz zas asi viac chcem aby to bola tá toxo len aby som ju nedostala keď budem tehotná:o)
Weva prajem veľa zdravíčka tebe aj bábätku a taktiež Laurine prajem veľa zdravia a nech ťa kĺby svaly či hocičo iné nebolieva:o)
Ďakujem vám krásne. AHOJTE :o))

Laurina22

Ano ako Weva pise,pokial si uz nakazena bola a infekt prekonany bol,si chranena lebo mas protilatky-tak som to aj pisala nizsie len troska zlozitejsie

Laurina22

Ano,toxoplazmoza sa zvykne prejavit unavou a bolestou klbou,to mam aj ja.Casto som unavena(zavisi od obdobia) a kosti a svaly ma casto bolievaju.

Strasili aj mna ale moj lekar ma ukludnil.Kazdopadne ked otehotnies alebo budes chciet,urobi ti testy na toxo opat a aj treba,nakolko si uz rizikova skupina.