Transplantácia vlasov

Príspevok v téme: Transplantácia vlasov
lovedays

tak na úvod, koľko stojí taká transplantácia vlasov? mám záujem, hoc nemám nejako extra riedke vlasy, ale chcela by som si tým opticky znížiť čelo, ktoré mám až nápadito vysoké. Dá sa niečo také spraviť? úplne na vrchu čela, kde už začínajú moje vlasy, by sa preniesli vlasové transplantáty a vznikli by tam nové vlasy, tým by som opticky zakryla vysoké čelo?

Adrian56

Ahoj lovedays, podla toho co pises si este v celkom dobrej situacii... ja som mal tiez vysoke celo, ale este k tomu mi zacali vlasy rednut aj na vrchu hlavy. Vo veku 29 rokov som vyzeral na 50 z coho som mal komplexy :D Ked som zistil, ze mi ziadny pripravok nepomaha, dal som sa na transplantaciu vlaosv. Bol som na konzultacii vo viacerych klinikach a nakoniec som sa rozhodol pre kliniku kusok od Bratislavy (volala sa phaeyde). Na den zakroku som sa netesil, lebo som posr*ty z ihiel, ale nakoniec to vobec nebolelo a takto mesiace po zakroku mozem povedat, ze to stalo za to.

martin222

Zadorka ano, konzultacia je uplne nezavazna a navyse aj bezplatna, ked ju absolvujes v Kosiciach. Mna napriklad doktorka Nestorova ani ziadnym sposobom na zakrok nenahovarala. Povedala, ze rozhodnutie je na mne. Iba posudila kvalitu vlasov v darcovskej oblasti a povedala mi, v ktorych oblastiach este mozem ocakavat vypadavanie vlasov. Preto som sa mal rozhodnut sam, ci chcem zakrok absolvovat teraz alebo pripadne az potom, ked sa padanie vlasov uplne zastavi. Mne sa vsak necheloi cakat :) Na konzultacii sa tvoj manzel dozvie aj vsetky odpovede na pred a pozakrokovu starostlivost a podobne...
Inak to, co hovoris o darcovskej oblasti, ze mi to nevidno, je mozno sposobene aj tym, ze vraj niektore odobrate vlasy dokonca v darcovskej oblasti znovu narastu. Ale mne zase brali "iba" 1 000 stepov. Takze to je hlavny dovod, preco to nie je viditelne. Samozrejme, lekar sa vzdy snazi, aby sa zachoval prirodzeny vzhlad aj vzadu na hlave a preto odberove vpichy rovnomerne "rozmiestni".

jamicka

Na tej konzultácii sa v podstate definitívne rozhodne. Či chce ísť do toho.

Môj otec má transplantáciu vlasov za sebou, sú to asi dva roky a viem ti, že on nedá dopustiť na to. Jemu to zmenilo život úplne od základov.

Najskôr tiež veril kadejakým vodičkám, ale keď po roku zistil, že žiadna zmena, odhodlal sa k takémuto kroku a dnes miesto, kde kedysi nemal dokopy žiadne vlasy, tak je pokryté vláskami. Takže u nás sa takýto zákrok osvedčil.

zadorka

..to je dobry napad..myslim..ze by som ho tam mohla aj objednat..
..martin ved na tej fotke ani nic nie je vidiet..ze by ti z tade vlasy brali..tesim sa ked citam co pisete..dufam ze aj moj chlap sa bude tak tesit..konzultacia je teda este nezavazna?..

martin222

Ahoj zadorka, presne ako pise jozkojojo - idealna je na toto konzultacia priamo na klinike. Tam tvojmu manzelovi vysvetlia, ze ak dodrzi pooperacne pokyny, vsetko prebehne bezproblemovo - cela regeneracia, ako aj "prezitie" transplantovanych vlasov. A nasledne s tym suvisia aj vysledky, ktore sa dostavia o par mesiacov a su uz trvale. Inak viaceri sa ma pytali, ako vyzera odberova cast, tak prikladam aj jej fotku. Vlasy tam mam strihane nakratko - asi na 3 mm:

jozkojojo

potom by bolo dobre keby isiel na konzultaciu, keby zasiel na kliniku, kde takyto zakrok robia a keby sa porozpraval s lekarkou, lekarom, potom to prejde aspon teda u mna to bol taky zlom

zadorka

..je mozne..ze nie je nutna..ale vysvetli mu to no..:/
..tak moj muz by hlavne potreboval ubezpecenie..ze to bude dobre..ze aj zotavovanie bude znasat dobre..a ze bude vidiet aj nejake vysledky..