svalovka

sevilia1

pre mna je vzdy najidealnejsie svalovku rozcvicit znova a ten pocit bolesti svalov milujem!!! :) aspon viem ze som nieco robila, nemam naopak pocit ked uz necitim nic a to cviky menim casto, aj zataze a aj druhy cvicenia, takze ja sa zo svalovky vytiesam :)

xdanielax

nesuhlasim s tym, ze ak ma clovek svalovicu tak cvici zle.
a ano, kludne chod cvicit, nic sa ti nestane, len si daj pred a po cviceni strecing.

lillia

ak mas svalovku tak necvic a pockaj az to prejde. da sa jej trocha prdist aj strecingom pred/po cviceni. nemusi to znamenat, ze si cvicila zle, ale to, ze si mozno dlhsie necvicila, a nato tvoje telo nebolo zvyknute a zrazu ostalo v soku :-). ak by si cvicila pravidelne, a po istej dobe zacvicis presne to iste, svalovku uz mat nebudes :-)

Branislave

Hlavne cvič v sadách, napríklad: 2 cviky na ruky, nohy, menšia masáž, alebo naťahovanie svalov. A potom od znova.

Branislave

Takto si nepomôžeš, keď budeš cvičiť tak, že dostaneš svalovku. Ak máš svalovku, to znamená, že si cvičila ZLE. Musíš vedieť svoje hranice a svoju výdrž a každý mesiac ich dvihnúť o 10%. Cvičiť by si mala 2, alebo ideálne 3-krát do týždňa. Po tréningu si daj nejakú masáž toho svalu, ktorý si cvičila. Pri cvikoch hlavne zabudni na EGO. Cvič s mierov a hlavne daj si motto: Niekedy aj menej môže byť viac. Nezabudni na pitný režim. Ak chceš tak pri tej masáži si môžeš kúpiť nejakú masť (napríklad konskú masť, tú nájdeš v lekárni). S masťou si natieraj svaly iba raz za dva týždne. Každý tréning by bolo zbytočné užívať masť, stačí iba taká masáž bez krému, alebo masti.

marcela222

svalovke sa da predist tak ze sa po cviceni osprchujes ladovou vodou...rsp cvicila si napriklad cviky na stehenne svaly tak si na to miesto pustis na cca 30sek ladovu vodu..samozrejme potom sa zabal do deky alebo do niecoho aby si neprechladla..dobra je aj masaz po cviceni alebo na druhy den. taktiez aj plavanie.

muchacc

ked si chytila taku svalovku, tak to znamena, ze ta aktivita bola prilis velka a tvoje telo na nu nebolo zvyknute.
Cize predpokladam, ze si presvihla svoj "prvy" trening.
U skuseneho a zabehnuteho cvicenca sa da ist aj so svalovkou cvicit po 2 dnoch.
Ak si zaciatocnik, urcite nechaj svoje telo odpocinut. Mozes si tym oslabit aj imunitny system, ked sa prilis namahat budes a do svalovky este.