únava

Príspevok v téme: únava
Nigel

Zdravím,

už dosť dlhú dobu pociťujem strašnú únavu. Som ako bez života, akoby niečo vysávalo zo mňa energiu. Urobím minimum fyzickej aktivity a som vyčerpaný. Takisto aj pri psychickej námahe. Chcem na sebe pracovať, vzdelávať sa, lenže po chvíli som unavený a nemôžem sa sústrediť. Spánku mám podla mňa tak akurát, spávam 6-8 hodín denne. Čo by to mohlo byť?

majoneza

Problem spociva v lenivosti..
To mas ako so spankom, cim viac spis, tym viac prichadza ospalost.
Chce to pohyb, slnecne fotony..

Krvne testy su na HOVNO !

Ak budes mat bordel v krvi, tak amen s tebou, do krvi sa to dostane (z nej zisti) az v takom stadiu, ze dovi-dopo..

Potom si daj rovno predpisat nejake, idealne zo 5-6 tabletie, idealne za 200-300eur krabicku, v ktorej je idealne 5, maximalne avsak 10 pastiliek.

a pri prehltani tabletiek si musis drzat spicku nosu ukazovakom lavej ruky, stat na pravej nohe a pravou rukou si sparat usny maz malickom, kdezto na prstenniku mas prilepeny zraloci zub.

Proste.. nevnimaj unavu, chod do toho, az ked odpadnes, potom to ries krvou. Predtym ale pories imunitu a ine veci.

majcca

Ano aj ja som to mala, myslim tu unavu a to hned po statniciach, dokonca som sa dostala az do takeho stavu, ze som sama bez niekoho nedokazala dojst ani na WC-ko. Povedali mi, ze sa to vola syndrom pretazenosti + doteraz beriem antidepresiva. Odvtedy som to nemala, myslim tu unavu, depku ano, ale az po neuvazenom vysadeni liekov.
Treba s tym v kazdom pripade zacat nieco robit. A samozrejme na to velmi pomaha fyzicka zataz, cize cvicenie, kedze teraz asi najviac zatazujes svoju psychiku no a tam by mala byt rovnovaha, nie pretazovanie len jednej stranky.

ivana45

Nigel, vidim to na celkove vysetrenie, ci nemas nejake somaticke ochorenie, ktore si vyzaduje liecbu.
Ale myslim si, ze budes mat somaticke veci v poriadku. Mozno mas depresiu, mozno tzv. chronický únavový syndróm .. zrejme budes potrebova aj psychiatra.
Ak ti ostane problematicka diagnoza Chronický únavový syndróm, vedz, ze to nie je navzdy. Odide to, ako prislo. Trpezlivost.

luciano

Môže to byť čokoľvek. Treba s tým ísť k lekárovi a nechať si urobiť krvné testy. Tie odhalia či je všetko v poriadku. Únava je charakteristická vtedy, ak špatne funguje štítna žľaza, alebo pečeň. Únava však môže mať aj psychické príčiny. Ak budú krvné testy v poriadku, treba navštíviť psychiatra. Mohol by to byť tzv. chronický únavový syndróm. Existujú antidepresíva, ktoré dodávajú energiu.