Henna

Sorona

Ten odkaz čo som ti tu dala akosi nefunguje, tak ti napíšem sem tie bylinkové kúry na zosvetlenie vlasov:

Ako si zosvetliť vlasy pomocou rebarbory
Jemne pomletý koreň rebarbory zmiešaný s vodou na hustú kašu, do ktorého dáme šťavu z polky citróna, necháme pôsobiť na vlasoch 15 minút a spláchneme vlažnou vodou. Blondínky môžu získať aj rusý odtieň vlasov, keď uvaria 150 g koreňa rebarbory v 500 ml bieleho vína. Roztok sa varí tak dlho, až sa jeho objem zníži na polovicu. Získaný zosvetľovač sa potom vtiera do vlasov.

Zosvetľujúca kúra pre blondíny pomocou harmančeka a nechtíka
Pre zosvetľujúcu kúru už nebudete potrebovať peroxid. Vyskúšajte BIO cestu k svetlým vlasom! Potrebujeme 3 polievkové lyžice čerstvého harmančeka a rovnaké množstvo nechtíka, 75 ml vody a šťavu z 3 citrónov. Bylinky prelejeme vriacou vodou a necháme 20 minút lúhovať, scedíme a pridáme citrónovú šťavu. Kúra by sa mala aplikovať za slnečného počasia a nechať na vlasy pôsobiť zároveň slniečko. Je treba zaistiť, aby roztok nekvaplak do očí – výhodou sú krátke vlasy. Použitá zmes vlasy vysušuje, preto po nej aplikujeme kvalitný kondicionér – alebo olivový olej.

Zvýraznite svoj blond odtieň pomocou citrónovej šťavy!
Blondíny môžu na zvýraznenie farby použiť citrónový roztok – citrónovou šťavou potierame po umytí opakovane vlasy.

Sorona

kikikikikika , henna ti vlasy neodfarbí na blond, henna farbí vždy na hnedo, alebo červeno, takže pokiaľ chceš vlasy zosvetliť a píšeš, že vlasy si si nikdy nefarbila, mohla by si skúsiť citrónovú šťavu, najlepšie by bolo natrieť si ňou pramienky vlasov a vyjsť na slnko..no v tomto ročnom období to bude problém. Pozri aj tu:www.moda.sk Ja na tvojom mieste by som vyčkala do leta a vyskúšala tieto bylinkové kúry. Taktiež si môžeš vlasy zosvetliť aj chemicky peroxidom, tu je efekt zosvetlenia zaručený, ale nestojí to za tie poničené vlasy.

kikikikikika

Ahojte, ja mam otázku mam svoje blond vlasy este som si ich nikdy nefarbila ale uz sa mi nepaci farba je taka slnečná žltá ale dost tmavá a chcela by som uplne svetlú asi takúto nejakú www.google.sk
Rozmyslala som nad hennou pretoze nechcem si velmi nicit vlasy, snazim sa ich udržovať zdravé. A chcela by som vediet ci sa henna postupne vymyva alebo mi vyrastá ako normálna farba. Dost sa bojim ze ked mi budu vlasy vyrastať tak to nebudem vediet vratit a budem to lutovat preto sa dost bojim. Alebo ako by ste mi radili ich zosvetlit nech ich mam aspon o nieco bledsie.dakujem :)

majula31

ahoj baby :) ja som používala hennu rok.. medenú značky hennecolor.. nedávno ma omrzela a chcela by som späť svoje blond vlasy.. tak som skúšala rôzne recepty a prišla som na TO, ako ju odstrániť!! :) nejde 100% to na prvýkrát ale dneska som to skúsila tretí krát a zase je to o niečo svetlejšie :).. používam ten recept ktorý tu už je: odstránenie olejmi.. používam 60% alpu a olivový olej.. a niekedy keď mám čas použijem aj recept ktorý som našla na jednej anglickej stránke: pri umývaní vlasov si v dlani rozmiešate kvalitný šampón (najlepšie head&shoulders citrus) s citrónovú šťavou alebo jej náhradou.. naneste na vlasy a nechajte 10 minút na vlasoch.. extrémne to vysušuje takže ich treba potom ošetriť maskou alebo nejakým zábalom :).. viac funguje ten prvý recept ale druhý je jednoduchší... ešte sa chystám skúsiť po použití prvého receptu nafarbiť vlasy blond henou tak ak by ma niekto predbehol napíšte ;)
áno hena je úžasná ale odteraz už len bezfarebnú! :)

Tota_salena

Megi a tourcali......lenze tu je problém..ze mne chytilo tie vlasy na rysavo...a este horsie ej to ze to nie je henna z DM......ale cisto prírodna z obchodu s exotickými potravinami dovezena primo z Indie......a ja uz neveim co mám robit......nemusim ju vymyt uplne satci ak nebude taka silna ale kusa by sa mohla vymyt...chcem svoje vlasy naspet...:(

Heatherka

da sa . mne chytila cerveno, co som nechcela a chcela som ju zmyt, ale ona postupom sa ti vyzmyva sama. najlepsie je, ak mas nezelany ton zmyvat hned denne vlasy po farbeni. lebo ona chyta este taky tyzden potom.

Odstránenie neželaného odtieňa po farbení hennou

Keďže henna je určená na trvalé farbenie je jej odstránenie z vlasov problém. Ešte predtým ako začnete farbu odstraňovať, respektíve pokúšať sa zbaviť neželaného odtieňa, je potrebné si uvedomiť si, že farba zreje 3-4 dní a konečný odtieň zistíte až potom.
Ak však nechcete čakať a viete, že tento odtieň určite nie je ten, ktorý si želáte, máme pár rád ako sa pokúsiť zbaviť tejto henny na vlasy. Ak ste sa rozhodla farbu odstrániť, musíte tak urobiť do 24 hodín od aplikácie inak sa henna ešte viac dozreje a budete mať ešte väčší problém ju odstrániť. Ak si vyberiete niektorý z receptov, vyskúšajte ho najprv na jednom prameni vlasov. Ak sa vám výsledok zapáči, môžete aplikovať na celé vlasy. Horšie sa henna odstraňuje z veľmi pórovitých vlasov, veľmi svetlých vlasov a sivých vlasov.
Zafarbite si vlasy tmavším odtieňom henny

Ak máte svetlé vlasy a použili ste príliš svetlý odtieň môže sa stať, že výsledný odtieň je veľmi svetlý. Ak to nemôžete zniesť, skúste naniesť tmavší odtieň henny, alebo zmiešajte pôvodnú hennu so silnou kávou a znova túto zmes naneste na vlasy. Ak sa vám ani tento odtieň nepáči, je potrebné vyskúšať ďalšie možnosti.
Zelené vlasy – prečo?

Ak sa vám na vlasoch zjavil zelený odtieň znamená to, že henna reagovala s pozostatkami chemických látok vo vašich vlasoch, ktoré v nich zostali po chemickom farbení.
Odstránenie henny pomocou olejov

Rastlinné oleje vám hennu neodstránia v pravom zmysle slova, ale dokážu ju vymyť tak, aby ste si mohla vlasy zafarbiť inou farbou.

vatovými tampónmi si aplikujte 70%-tný alkohol na jednotlivé pramene vlasov. Pokúste sa nenamočiť si pokožku hlavy
po 5-10 minútach naneste na vlasy kokosový alebo panenský olivový olej. Znova dávajte pozor, aby ste olej nenaniesli aj na pokožku
zabaľte vlasy do plastovej fólie
použite vlasový fén a fénujte 30 – 45 minút
naneste na vlasy kvalitný šampón a premasírujte ich, aby sa na šampón naviazal olej. Následne zmyte vodou. Opakujte pokiaľ nezmyjete všetok olej a alkohol
naneste na vlasy kvalitný kondicionér alebo vyživovací zábal (napr. Henné Color Neutré a Henné Color Quinquina), ktorý dostane vlasy do pôvodnej kondície

Kondicionér a kyselina citrónová

zmiešajte 1 lyžicu citrónovej šťavy s ½ šálky vlasového kondicionéra
naneste na vlasy
prikryte vlasy plastovou fóliou
nechajte pôsobiť 45 minút
vlasy umyte šampónom

Ak je vaša pôvodná farba vlasov tmavá, skúste nasledovný recept:

zmiešajte sódu bikarbónu s rovnakým dielom melasy
naneste na vlasy
keď začne zmes tvrdnúť umyte vlasy šampónom s dobrou mycou schopnosťou

Zosvetlenie vlasov pomocou medového zábalu

vyberte si med, najlepšie tmavý – ten ma väčší obsah peroxidu ako svetlý med
kúpte si destilovanú vodu – neobsahuje žiadne minerály. Minerály môžu znížiť množstvo peroxidu
zmiešajte v pomere 4:1 (4 diely vody a 1 diel medu)
pridajte zložky obsahujúce peroxid ako kardamón, škorica, extra panenský olivový olej a kokosový olej. Odporúčané dávky sú 1-2 lyžice korenia, 1 lyžica oleja
nepridávajte v žiadnom prípade citrónovú šťavu, alebo inú substanciu obsahujúcu vitamín C
zmes zmiešajte pri izbovej teplote a nechajte uležať 1 hodinu, taktiež pri izbovej teplote
naneste zmes na suché alebo mokré vlasy
zopnite si vlasy, zakryte ich plastovou fóliou. Zmes musí byť poriadne nanesená na vlasy a vlasy pod ňou musia byť v dôsledku nanesenia zmesi mokré. Nechajte na vlasoch pôsobiť cca 1 hodinu
vlasy umyte šampónom

megi118

prečo chceš zmyť hennu??ved henna je to najlepšie,čo si vlastne spoznala.Pomáha vlasom ziskať zdravý vzhľad,či lesk.henna je pre mňa to najlepšie,čo chcem už používať na celý život,a teším sa dňu,ked mám henovať vlasy.