syn odmieta robiť logopedické cvičenia

Delissa23

Tak môj brat sa tiež odmietal učiť. Ale inšpirovali sme ho tým, že keď sa bude dennodenne učiť (čo netrvá zas tak dlho) dostane na konci lego. (Iná možnosť už nebola a toto ho tak inšpirovalo, že do mesiaca všetko vedel)

elka0910

ja tiež chodím so svojim synom na logopediu, má 5 rokov a tiež sme mali taký problém, ja sa do našich cvičení pokúšam zapájať našeho plyšového macka. postavíme sa pred zrkadlo a macko s mojim hlasom rozpráva samkovi slovíčka alebo písmenka a samko opakuje, hravou formou docielite že deti začnú opakovať a nie je to pre nich také stresujúce. nakoniec syn učí macka rozprávať keď sa hrá v izbe... skúste takýto nenápadný trik

vebe

To je typicky problem s detmi, ked citia urcity tlak a ze nam na tom zalezi, tak to odmietaju robit. Ja som to zazivala so synom - plavat, lyzovat a co ja viem co, by sa nenaucil s nami, na to musela byt v tej uvodnej faze ina osoba, ked uz to ako tak slo, tak potom uz aj my. Podobne to bolo aj s logopediou. Skus ci by nebol ochotny to cvicit s dedkom alebo s niekym inym ako s tebou (nas rodicov beru deti v tychto natlakovaych veciach ako nutne zlo a cim viac nam zalezi na tom, tym viac trucuju) Alebo v takej situacii,aby mal pocit ze sa prave hrate a nie nacvicujete spravnu vyslovnost.
Argument, ze mu deti nebudu rozumiet alebo ze pojde neskor do skoly alebo ze bude mat komplexy a podobne v tejto vekovej kategorii nefunguje, lebo v tomto veku je to prilis abstraktne a vzdialene. Taky vzdialeny nasledok mu nic nehovori, preto z neho nema strach. Nestras ho nasledkami, ale pochval ho, ked sa mu podari to spravne vyslovit, tomu porozumie. Ked vyslovi nespravne, nechaj to tak, pochval ked povie spravne, to bude fungovat.

jajka001_

mozno tomu nebude rozumiet ale skus tak, ze ked nebude pekne rozpravat, tak
1,mu nikto nebude rozumiet
2, deti sa mu budu smiat/s tymto opatrne aby nemal potom komplexy/
3, bude musiet ist neskor do skoly