Mamičky, prosím pomôžte ....

Príspevok v téme: Mamičky, prosím pomôžte ....
rrr41

Mamičky s malými deťmi, neviete poradiť čo robiť, keď mám 3,5 ročného chlapca, ktorý začal chodiť od februára do škôlky ale napriek tomu je väčšinou doma, čo je chorý. Stále má sople a kašle, čo vyústi do zápalu uší a prínosných dutín a väčšinou sa lieči viac týždňov. Čo navštevuje škôlku, už sme brali tri razy antibiotiká. V bývalej práci som musela dať výpoveď, keďže som pracovala 50km ďaleko a nestíhala som škôlku. Momentálne si hľadám prácu v mieste bydliska, ale mám obavy, že aj keď si niečo nájdem, čo nie je jednoduché, nikto mi nebude tolerovať, že mám dieťa často choré a babička nie je ochotná prísť pomôcť zavarovať s argumentom, že vždy od malého ochorie. Navyše býva 100km ďaleko. Som ako v začarovanom kruhu, z ktorého neviem nájsť východisko. Alternatíva, nájsť cudziu opatrovateľku k malému chorému dieťaťu sa nám vôbec nevidí a navyše čo by som zarobila by šlo zrejme nej. Alternatíva, zostať s dieťaťom doma do 5 rokov asi tiež nebude výhrou, lebo si všetky choroby aj tak vychytáme, síce neskôr, a mala by som zase ten istý problém s prácou. Skúšali sme alternatívnu medicínu, vydržal v škôlke až celý september, ale opäť sme už štvrtý týždeň doma.
Ako to robíte mamičky, keď máte podobný problém ako ja?
Ďakujem za každý dobrý nápad. : )

ta3

mozno mi nebudete verit, ale ja so svojimi dvojcatami som nemala ziadne problemy a tiez chodili od roka a pol do spolocneho zariadenia, ale ja som ich od malicka otuzovala, vzdy po vecernom kupani som striedala teplu a studenu vodu 3x (na zaciatku to bola tepla a letna voda, postupne som vsak prechadzala az na takmer horucu a uplne studenu vodu), syn sa skoro vzdy driapal hore stenou, dcera zatala zuby a ani nemukla, ale naozaj chore nebyvali, saunu sme mali oproti cinziaku, iba prejst cez cestu, tak som ich tam bravala mozno uz od 2 rokov, co tiez myslim pomahalo upevnovat ich imunitny system, ked prisli do puberty, uz sa kupali sami a pravdaze na zaver studenu a horucu sprchu zanedbali no a veru zacali byt chori, nie nejako casto, ale predsa z casu na cas ochoreli, kym predtym boli vzdy zdravi ako rybicky, chripkove epidemie v skolke, ci skole sa ich netykali, obcas som veru trochu aj zavidela kolegyniam, ked zostali doma s chorymi detmi, tiez by som si bola byvala rada od roboty aspon trochu oddychla, mozno sa tento moj sposob bude niekomu zdat drasticky, ale bol velmi ucinny a odporucam ho praktizovat nielen pri detoch, ale aj dospelym, prve 2 tyzdne je to trochu neprijemne, ale treba zatat zuby a vydrzat, postupne si Vase telo na to zvykne a vy sa budete priam tesit na takuto rannu sprchu, po ktorej sa budete citis absolutne skvele, sviezo

jajka001_

to je uplne bezne, moj maly nebol ani raz chory ked siel do skolky, od vtedy bol doma kazdy druhy tyzden, ja som mala stastie a o pracu som neprisla, ale trvalo to asi rok.
pritom mal vzdy len sopel a kasel, dostal Nasivin, Ambrobene, potom sa mu to zhorsilo, tak atb do nosa, takze bola som s nim doma vzdy 2 tyzne, raz aj dlhsie. potom sa mu uz uplne oslabila imunita, aj mne, davala som mu Imunoglukan - to je na imunitu, trocha pomohlo ale vzdy ked bol zdravy som mu to prestala davat.
nakoniec mu to prestalo uplne zdanlivo nelogicky- nastvana, ze ja ho doma piplem od soplov a dam ho do skolky kde nanho ine deti kaslu a soplia, som ho tiez nechala so soplom v skolke a ze smrkaj. a zazrak sa stal- vyzdravel za dva dni a potom bol pol roka zdravy, az do jesene ked sa menilo pocasie. ale aj potom bol uz ovela menej chory.
cim nechcem povedat, ze sa mas riadit mnou ale nepiplat to dieta tak moc, otuzovat, behat po vonku co najviac, co najviac vitaminov v zelenine a ovoci a neizolovat od bakterii.dieta potrebuje ziskat imunitu.
samozrejme, ak by nemal len sopel, tak to nespravim. ale trcat kazdy druhy tyzden doma len kvoli soplu, to ma uz fakt nebavilo. aj v praci som sa citila trapne. a samozrejme, ked sme boli chori, tak sme nemohli behat po vonku. je lepsie aj ked je len trochu chory, radsej lepsie obliect, smrkat poctivo a ist von na vzduch.

LETICIA

ahoj, tak ja chodim do prace, moj maly mal v auguste 2 a uz chodi do skolky, musim poklopat, ale chory este nebol, skus ho nechat doma dlhsie nech sa poriadne prelieci a davaj mu vitaminy, ovocie...preventive. moj ma v skupine 9 deti, cize aj mensie riziko nakazy.