Nezobrali ma koli peciatke

Príspevok v téme: Nezobrali ma koli peciatke
Ela287

Ahojte, chcem vediet, či toto, čo teraz napisem je možne! Mala som ist robit do jedneho obchodu, doktorka mi nedala však pečiatku, potrebovala len nejake všetrenie ohladom chrbtice, ale som zdrava, nemám s nou nič, možem vykladat tovar, ešte aj školu mama taku. Avšak potrebovala len vyšetrenie a pečiatku mi zatia nedala - keby mi dačo bolo, tak mi rovno opečiatkuje že prace neschopna. Ale čaka sa len na to vyšetrenie.

Tento týžden som bola v tom istom obchode avšak o poziciu brigadnik. Všetko som vypisala, v pohode, a teraz večer mi zavolali, že ma neberu, lebo už som tam bola koli tej robote a nemala som pečiatku a že ma skratka neberu!! Pečiatku treba doniest do piatku, a ja mám tento týžden to vyšetrenie, takže bysom pečiatku - že možem tu pracu robit, do piatka doniesla. Avšak oni mi povedali, že je to uplne jedno či ju donesiem, alebo nie, že ma rpsote neberu!!!!!! Je toto možne???? Ved ak donesiem pečiatku že možem tu rpacu robit, a oni mi povedia nie, že im je jedno že mám pečiatku ,že ma neberu, tak mi tým odopieraju pravo na pracu, nemylim sa?????? ČO SI TOM MYSLITE??? MAJU NA TO PRAVO???? MAM SA STAZOVAT???????!!!

BJ

Nie, nic to nezohra. Zamestnavatel moze na skusobnu dobu zobrat aj viacerych, hoci vie, ze poziciu ma len jednu. A potom ostatnych prepustit.
Kym nemas zmluvu, nemas nic, ale pokial si v skusobnej dobe, jedine co mas zarucene je, ze za to, co odrobis, dostanes zaplatene, ale to, ze budes robit aj dalsi den, este zarucene nemas.
Cize ty si vlastne pracovala pre toho zamestnavatela 0 hodin, 0 minut, este si ani nepodpisala zmluvu, takze si ani nebola v skusobnej dobe.
Zamestnavatel ti ani nemusel hovorit, ze je to kvoli peciatke, proste ti mohol zavolat, ze ta neberu. Ze zmenili nazor.
Zavana mi to klasickym postupom, zobrat viacerych ludi a natahovat cas, ci sa nenajde niekto lepsi, aj ked pozicia je len jedna. Potom ostatym zavolat, ze ich neberu.
Pracovnych pozicii je menej nez ludi, a bude to este horsie. Kedze moralka v nasej republike vymiera, a hlavne na poziciach zamestnavatelov su ludia, ktori ju uz museli zahodit davno, inak by neprezili na financnom trhu, situacia ktora nastava, sa nazyva otroctvo. S tym nic nenarobis, clovek musi byt co najviac sebestacny, mat si kde pestovat, a potrebovat co najmenej penazi, najlepsie menej nez 300 eur mesacne (to ani dan nemusi platit), potom si nemusi nechat zo sebou zametat. Ver tomu, ze ani pracovna zmluva nieje vyhrou tu na Slovensku, len velmi malo ludi moze povedat, ze su s pracovnymi podmienkami spokojni, a do velkej nezamestnanosti a na urad prace sa im nechce, takze je to psychologicke otroctvo, kedy v strachu su nuteni robit aj to, co nechcu.
Ludstvo bolo zotrocene celu znamu historiu a nieje to vynimkou ani teraz, len sa menia pravidla.

Ela287

jajka001_ - tak potom z akeho?? brali velký nábor brigadnikov, isla som tam, a bol tam okrem mna zo 5 ludí. Všetkých zobrali, aj mna. Tak koli čomu by ma zrazu nie, ak o pečiatku nešlo????

katka...

Ved kym si nemala podpisanu zmluvu, tak o nic nejde. Mozu si to rozmysliet. Slovne vyjadrenie, ze ta prijmu nic neznamena. Bohuzial tak to je. Aj keby si mala podpisanu zmluvu, tak v skusobnej dobe ta mozu kedykolkvek zo dna na den prepustit bez udania dovodu. Dnes nie je nic iste. Dnes pracujes, zajtra nemusis. Cize sa je ti zbytocne nad tym rozculovat.

Ela287

Ta3 - Bežné???? Ved ale to im ublíži, ked ma už zobrali, ale ptm zistili, že nemám to potvrdenie, tak ved počkám logicky, a ked pečiatku donesiem tak tam možem kludne robit tak o čo tam ide potom????!!!!

ta3

v dnesnej dobe na Slovensku bohuzial su taketo praktiky bezne a stazovat sa pravdaze mozes, lenze nic tym nedocielis, iba sa budes viac rozculovat, bolo by to zbytocne plytvanie energiou, ja som koli takemuto bordelu a nespravodlivosti radsej opustila republiku

Ela287

Ja som už bola prijatá. Mne len potom volali kvôli tej pečiatke že ma neberu. A aj ked ju donesiem. A nerieš laskavo moj pravopis a gramatiku, pisala som v rýchlosti a hneve a je to len forum tak prestan kritizovat! Ja som chcela vediet, či sa to može, a nie opravovat chyby!!!