Koprivka, zihlavka, svrbiace flaky po celom tele co mam robit?

Príspevok v téme: Koprivka, zihlavka, svrbiace flaky po celom tele co mam robit?
ericka777

ahojte
moj problem zacal cez leto, som sa vysypala ale vzdy to preslo, cim dalej tym je to ale agresivnejsie uz to mavam skoro po celom tele svrbive flaky ktore sa menia na tvrde hrce.

bola som pre tyzdnom aj v nemocnici na pozorovani, davali mi do zily infuzie asi kortikoidov to mi davali dva dni a dalsie dva som brala len 3krat denne tabletky na alergiu a drzala som tam dietu.

Ziadne prejavi som nemala ked som odchadzala, tabletky na alergiu stale berem 3krat denne nejedavam ziadne orechy, cokoladu ani citrusove plody
a predsa som si dnes nasla zasa po nohach flaky.

mate niekto stymto skusenosti co to moze byt co mam robit?

Laik12

Martinka 1207 chcel by som ťa poprosiť ,keby si mohla zverejniť svoju recept na liečbu pomohla by všetkým
Keby som mal ja niečo,tak by som určite to zverejnil

klementain

Dobrý deň, chcela by som poprosiť Martinu o radu ohľadom prírodnej liečby na žihľavku. Tiež mi nič nepomáha stále je to horšie a horšie.
Vopred ďakujem.

Silvia1993

Ahojte, 26.9 2017 som sa vratila z dovolenky z Turecka, konkretne Antalya, kde som bola s priatelom. Tam nic, no asi dva dni po navrate sa mi po tele zacali vytvarat svrbive vyrazky, male pupaciky ako ked vas komar postipe, ibaze boli makke, akoby vnutri nejaka tekutina. Vybrala som sa najprv ku koznemu, lenze v nasom meste je len jeden den a ako na moje stastie neordinoval. Vtedy som mala tych pupakov par a zvacsa lakte a zadne strany ruk(bicepsov). Isla som teda aspon k obvodnemu, ktory ma poslal na infekcne. Zlakla som sa, ale hned najblizsi pracovny den som si vybavila infekcne s tym, ze to nie je infekcneho charakteru vobec a mam ist na kozne. Dobre isla som na kozne v meste kde studujem (viac moznosti), tam mi doktorka nevedela presne povedat co to je, iba povedala ze to co mam na laktoch vyzera ako pieskovy ekzem. Cudovala som sa, lebo som taky pojem prvykrat pocula. Predpisala mi imazol krempastu na zasusanie, triancinolon masticku na zahojenie a popri tom som mala uzivat jednu tabletu denne liekov Claritine, za ktore som dala 4€ a bolo tam len 7 tabliet!. ok, hovorim si ked mi to ma pomoct. Natieram, vsetky pokyny som dodrziavala ale po tyzdni nenastala vobec ziadna zmena s pupakmi, praveze sa mi stale tvorili nove. Tak som sa vybrala ku koznemu do BS, na ktoreho som sa spoliehala ze mi urcite pomoze kedze ho poznam a viem, ze je to odbornik a nikdy ma zatial nesklamal. Prisla som tam, pozrel moje predosle zaznamy a doslova sa zasmial a zacudoval nad pojmom "pieskovy ekzem" ze to v zivote nepocul. Ukazala som mu najnovsie pupaky, ktore sa mi vytvorili a videla som, ze tiez to nevie presne identifikovat. Predpisal mi vsak 5% krem infectoscab, ktorym sa lieci svrab, co mi ovsem ale vobec nepovedal. Zistila som si to z pribaloveho. Na zaznam len napisal diagnozu : prurigo acuta, nic blizsie som vsak nevygooglila. Vecer som sa teda po sprche cela natrela 30g 5% kremu infectoscab a rano po sprche zas inym kremom, ktory mi zarobili v lekarni. Pupaky zacali akoby ustupovat a zostavali mi po nich jazvicky. Predpisal mi aj lieky Levocetirizin 5mg, ktore som uzivala 2x denne podla pokynov. Bola som po tyzdni na kontrole, vsetko super, nic nove, nesvrbi, myslela som si ze som vyliecena. Este som sa ho opytala "pan doktor, takze to svrab nebol?" a povedal mi ze nie, svrab to nebol (otazka uz bola polozena jasne lebo som si priznaky a opatrenia pri svrabe precitala) a nesplnala som. Na papieri diagnoza : iné prurigo. Nevedela som, cudovala som sa ale vsak hlavne ze som zdrava. Po tyzdni pokoja sa mi ale zas zacali vytvarat nove, momentalne 7ks po tele, ruky, nohy a jeden na chodidle. V piatok 20.10 2017 som sa teda vybrala zas za tym koznym, ze sa mi to vratilo, bohuzial bez vysledne pretoze nerobil. Dostala som tip este skusit alergologiu.
Ďakujem vopred kazdemu za akukolvek reakciu.

jana44

Martinka prosim poradte nam tie lieky na ocistu krvi a pecene moja mamina ma teraz zihlavku svrbia ju ruky aj nohy a lekarka tiez nevie uz co s nou napiste nam to sem prosim dakujem velmi pekne

gabka 76

Martina 1207 chcela som vas poprosit o ake lieky sa jedna na precistenie krvi a pecene. Mam rovnake problemy ako vy uz vyse pol roka a nevedia zistit pricinu. Dakujem

Martina1207

Dobry den...pisem vam vseobecne kto ma problem zo zihlavkou..urticariou..ja som mala problem dva a pol roka a ziadna kozna lekarka mi nevedela pomoct ...ze sa to neda vyliecit :( anasadili mi liecbu tri druhy liekov na utlmenie ale nie na vyriesenie problemu.Viem ako to svrbi pali mala som cervene cele telo..v pripade zaujmu poslem moje foto z prejavou...ale konecne som nasla riesenie...uzivam prirodnu liecbu lebo bolo potrebne vycistit krv a pecen...po mesiaci a pol sa mi zihlavka zlepsila o 80% :)Nevytvaraju sa mi cervene svrbiace sa flaky.zostala mi jedna tbl...a dalej beriem tu prirodnu liecbu...som velmi stastna ze som sa v podstate zbavila toho strasneho problemu.A verim je zmyzne celkom lebo ked sa krv vycisti bude to ok.Toto mi odporucila znama lebo klasicke lieky neliecia len utlmuju prejavy.V pripade ze to niekoho bude zaujimat dam viac info...rada pomozem lebo viem co je to za pocit ked to niekto ma....s pozdravom Martina :)

marcella

Ahojte. Ja mam urticariu uz 8 rokov. Zistili mi to len minuly rok. Presla som od BA, BB, ZV vsetky oddelenia, od gastro, kozne, alergologicke, gynekologicke, zubarske, interne, imunologicke, orl. Nezistili mi nič, len zvýšené Aslo 1000. Kolisalo mi to každý mesiac z 1000 na 650 potom 450. Teraz mam 300. Max norma je 200. Vyhodisko z tohto všetkého je výber krcnych mandli, kde by mi tento zákrok mal pomôcť. Termín mam na budúci mesiac. Robí sa mi to vsade, ruky, nohy, krk, oči, dlane, chodidlá, stehná, kolená. Brala som Fixit. Teraz beriem Desloratadin, čo si nemyslim, ze mi velmi pomaha. Vyslovene sa mi to robí z tlaku, otrasov, uderov, no nie vzdy je to tak. Vacsinou mi pomahaju obklady s ľadom, studené sprchy. No je to niekedy príšerne vydržať. Aj teraz s tym momentálne bojujem. Minulý tyzden som bola u kožnej, ta hned povedala mandle von a potom nasadit liečbu Xolaoir. Su to injekcie a moze to podávať len lekar. Foto posielam v prilohe. Tak uvidime ako toto vsetko dopadne, no každopádne je to otravne, bolí to a hlavne v lete je to nemožné skryť. Tak držte palce :-)