Benzodiazepíny

Príspevok v téme: Benzodiazepíny
Monci131

Ahojte, lieči sa tu niekto na závislosť od benzodiazepínov? Užívam 4 týždeň oxazepam, pretože mám problémy so spánkom. Chcela by som sa spýtať, keby som ho musela užívať dlhšie ako tie 2 mesiace, a aby som neostala na ňom závislá, či je možné ho iba vymeniť za iný benzodiazepín, aby sa mi tá závislosť nevytvorila? Alebo sa tým nič nedocieli?
A v čom spočíva liečba takejto závislosti? Ďakujem

GJL

Benzaky su ovela navykovejsie nez lieky na spanie.Mam s tym vlastnu skusenost.Kedze na takýchto liekoch som donedavna fungovala a bola viac krat na liečení

Tomas12345

No tak ono aj benzodiazepiny sluzia na spanok lebo uspavaju, a su podla mna na spanok vhodnejsie nez lieky na spaniesrdce, lebo na liekoch na spanie sa ovela viac chyta zavislost.

Ja by som na spanok odporucal guajacuran, je volnopredajny a nenavykovy a uvolnuje svalstvo

GJL

Nechapem preco na spanie beriete benzodiazepiny.Na spanie sa davaju hypnotika sedatova ako Hypnogen,Zopiclon,Calmaben a tak

19Sonya96

Ahojte, je naozaj zaujímavé o tom čítať. Ja mám od štyroch rokov epilepsiu a teda samozrejme, vždy keď mi bolo zle alebo len začínalo byť zle, tak hneď som si dávala diazepam , teraz mám 22 rokov a mám si dávať 10mg diazepamu keď mi príde zle, zaujímavé bolo keď som na sebe začala pozorovať, že som si veľakrát dávala diazepam aj pri bolesti hlavy alebo už len pri blbom pocite ráno. Posledné tri roky mi už pri záchvate nepomôže jedna tabletka, ale musím si dať dve aby to prešlo, teraz som vyše mesiaca bez diazepamu lebo som nemala kedy ísť k doktorke kvôli práci a začala ma hrozne bolievať hlava, ťažko od žalúdka, divné trávenie( chvíľu hlad a inokedy nechcem nič), depresie, zamýšľanie sa , precitlivenosť a podráždenosť. Za posledné dni toto všetko. Rada by som vedela či to so mnou robia tie lieky a či to súvisí aj s tým, že mi nepomáha normálna dávka, ale musím si dať dvojnásob. Začala som to všetko vnímať až teraz.

Lenuša

Ludia ak beriete pravidelne nejake take alebo podobne lieky, pripadne brali ste a prestali alebo chcete prestat podte do skupiny na FB:
www.facebook.com
vola sa Prestanme spolu s Benzo..
Pomozme si navzajom.....

LadyOpium

je jedno ci oxazepam, diazepam, xanax, helex, lexaurin, vsetky su navykove!!! ak vysadis 1 a nasadis 2 je to ti iste, preto si ho musi doktorka vysadit postupne tak aby si nemal/a abstinencne priznaky a aby to mozgovym funkciam zaroven pomohlo zbavit sa priznakov jeho ochorenia i ked nie uplne, neskor po vysadeni prejdes na dlhodobejsiu liecbu ak sa ti priznaky nezlepsia...ale samozrejme, psychiater na to dost casto zabudne a potom vznikaju zavislaci:( poznala som jednu holku co jej psychiatricka odmietala vysadit oxazepam a teraz berie, sanval, zolpidem, lexaurin, oxazepam atd. je z nej troska:(a vsetko koli jej psychiatricke

helper12

Ešte mi napadlo, skús povedať doktorovi, nech ti predpíše Atarax...ten je nenávyokový a môže sa užívať oveľa dlhšie, nie je to BZD, ale má rovnaké účinky (je to anxyolitikum)...mne veľmi pomohol, a to mi vobec neucinkovali BZD ako neurol, či iné ;)

helper12

Ahoj Monči, neboj, ak by si aj bola závislá na BZD, tak sa tej závisloti s pomocou svojej psychiatričky isto zbavíš...dá sa to!!! Teraz sa nad tým vôbec netráp, pretože robíš jednu veľkú chybu, ktorá ti iba bude celý tvoj problém zhoršovať. Nič si na nete nevyhľadávaj, len dôveruj svojej doktorke (doktorovi). Ona/On vie čo robí, to mi môžeš veriť...vždy keď som mala užívať BZD, tak som presne riešila túto istú otázku...akonáhle sa budeš cítiť lepšie, tak aj sama budeš pociťovať, že ty tie lieky vôbec nepotrebuješ...Alebo, ak ich budeš vysádzať, tak popros niekoho z rodiny, nech ti ich ordinuje on sám...neboj, zvládneš to...tiež som to vždy zvládla a nikdy som závislá nebola...len ten strach z toho je katastrofálny, ale úplne zbytočný...ver mi! ;)

Daniela 999

som rada,že som založila túto tému a aj prekvapená,že hodne ľudí predovšetkým mladých má takýto problém,ja sa od závislosti liečim ozaj dlho,podstúpila som aj detox kto to nezažije ozaj je to ako keby ste mali v sebe tzv.satana:-)v kombinácii bez antidepresív sa na to nedá v realite zvládnuť nie všetky antidepresíva su rovnake a jasne že na každeho pôsobia ináč je ich velmi velmi vela to sami viete ale su aj take ktore pôsobia upokojujúco a zároveň relaxačne ,takže to v židnom prípade nevzdávajte a držim palce luci