Ako stratiť tuky a nestratiť svaly?

Príspevok v téme: Ako stratiť tuky a nestratiť svaly?
reY^

ahojte..
prešiel som asi milión fór..1500x hľadal v googli.. ale nikde som nenašiel nič, čo by ma 100%tne uspokojilo :)
už som z toho na nervy..
snažím sa cvičiť v posilke už asi rok :) lenže počas tej doby som sa aj dosť napchával a bla bla proste a mám na sebe kopu sadla .. mám 18 rokov .. 178cm ..
ako správne behať, aby som nestratil svaly ale len tuk a prebytočné sadlo? Čítal som že pri behu sa ničia proste zmenšujú svaly na hrudníku a rukách atď .. že proste energia a bielkoviny, ktoré sú v nich sa spália.. behám už asi mesiac ale stále neviem či to robím správne ..
Behám cca 40 minút a odbehnem 6km .. dosť sa pri tom spotím ale aj unavím a vždy pri tom fučím ako po prvom sexe ..

Je pravda, že ak chcem spaľovať čo najviac tuku, musím dokázať povedať pri behu aspoň jednu súsivlú vetu? či, to je už ten džoging a tam je potrebné aby som behával viac ako hodinu aby som spálil dostatočné množštvo tukov? :)

Ďakujem, ak sa niekto dostane až sem a poradí mi ..
Proste ako spáliť tuk a nestratiť pritom svaly .. zrysovať si pekne celú postavu..

Kaper2015

Stara debata, ale mozno si este precitas. Poviem ti jednu strasnu pravdu - s tym stracanim svalov pri behani to nie je az take kriticke, teda pokial nebehas pol dna nalacno. Skus bcaa - ochrania ti svaly. Nejake cisla - mne sa osvedcilo 5g pred behom, 5g po behu, beh cca 3x do tyzdna, bud rano nalacno (20-25 min), poobede/navecer, ked vytravi, tak 40-45 min. Cvicim a beham, schudol som tuk, naberam svaly, s behom to neprehanam. O strave sa nejdem rozpisovat, mas toho plny net. Vela stastia.

quako

na to je behanie nevhodné
musíš zvýšiť príjem kvalitných proteínov a posilňovať
s vyššou záťažou pri malom počte opakovaní(max.10)

A-pesimista

ja som na to cital rozne nazory a situacia je taka ista ako v inych otazkach ohladom cvicenia, budovania svalov, ci chudnutia. proste 100 ludi, 100 nazorov. ja by som potreboval inak presne to iste. zchudnut a zaroven nabrat svaly, resp. aspon nestratit to co mam.

odpovedam

soja je nevhodna, lebo je vstrebatelna velmi slabo. dokonca kvoli hormonalnej sustave by sa jest nemala. a co sa tyka kolostra, no ako kolostrum zabezpeci, aby sa sval nespalil?

gxghfd je jediny, co sa rozumie ;-)
takze ziadne kardio, ale silovy trening a dostatok zivin

sorento

Ahoj protein je na narast svalov. Nemusis ho kupovat pre kulturistov, lacny je v soje. A nauc sa jest soju surovu, iba trocha nabodnatie vo vode. To si radsej over na google: soja a svaly. Pajem ti pozehnany a uspesny vikend. Este doplnim, ze mierne sa zvadsia prsia, ako maju kulturisty.

gxghfd

pri kazdom kardio cviceni stratis tuky aj svaly . ked chces stratit tuk a nechat svaly potrebujes robit iba silove cviky. ziadne kardio. ked chces behat tak iba sprinty . nie na dlzku ale bez najrychlejsie ako vies. ziadny pomaly beh. v posilke cvic s tazkymi zavaziami

Daduska13213

ahoj, musíš si strážiť tepovú frekvenciu pri behu ... ako si vypočítaš približnú tepovú frekvenciui nájdeš na mnohcých stránkach napr: -odkaz odstránený- .Vynechaj sacharidy, najmä výrobky z bielej múky, jedz hlavne bielkoviny, zdravé tuky (esenciálne mastné kyseliny), a pitný režim. A na rast svalov normálne silové cvičenie ale vždy najprv aerobné cviky a potom silové, pretože počas silového tréningu sa vyplavuje kyselina mliečna, ktorú by si neskôr v aerobnom (behu) spálil a tým by si zastavil spaľovanie tukov. Ak nemáš dostatok bielkovín organizmus si berie bielkoviny zo svalov, čím ich likviduje.

gvojbbobb

Musyš zmenit stravu na mensie porcie a viac krat denne jest 5 az 6 krat denne a male porcie hlavne musys prestat popijat sladke vody najlepsie pit cistu vodu z vodovodu prestat papat biele pecivo sladkosti masne maso vyprazane najlepsie varene kuracie prsia ryza brokolica,rybi,ovocie,zeleninu,vajcia,tvaroh,hovadzinu,celozrne pecivo a hlavne vela pit cistu vodu denne aj 4 litre a zacni do toho cvicit schudneš uvidiš sam ja sam som sa dal na tuto cestu a este som zabudol kup si dajaky spalovac tukov napr-karnytin maj sa