Kedy začať?

Príspevok v téme: Kedy začať?
mimi1292

Ahojte,
HAK som užívala vyše 2 rokov, ale pred časom som sa rozhodla ju vysadiť, aby si moje telo trochu oddýchlo od toľkých hormónov. Chcela by som ju znova začať užívať, no začať brať sa má 1. deň menštruačného cyklu. Bohužiaľ môj cyklus nikdy nebol taký aký by som chcela čo bol aj jeden z dôvodov prečo som sa rozhodla pre HAK a doslova mávam menštruáciu nanajvýš 2 krát do roka.
Momentálne mám menštruáciu už druhý týždeň (nie je silná, ale viete si predstaviť ako to ide do peňazí keď dva týždne vkuse musíte do tohto investovať a že to nie je vôbec príjemne tiež nemusím pripomínať) a nie som si istá či mi v najbližších mesiacoch po tejto menštruácia dorazí, preto sa chcem niekoho skúseného opýtať či by som nemohla HAK začať opäť užívať hneď? Alebo by to nejako nepriaznivo ovplyvnilo moje telo?
Prosím o pomoc, sama si asi neporadím a pred tým ako sa rozhodnem presedieť deň v čakárni u lekárky by som rada počula váš názor.
ďakujem

maruska123

nie, nemozes ju zacat uzivat hned, uplne by to naburalo hormony a vobec by si nebola ten mesiac chranena, cize by to nemalo vyznam brat

ak nedostanes buduci mesiac menzes, pojdes k doktorovi, pichne ti vyvolavacku, z ktorej kramy dostanes a vtedy zacnes brat